Kaffe er noget vi drikker.
Men lige som f.eks. lakrids, kan kaffe også bruges som krydderi og smagsgiver.
Der findes masser af kaffe- og moccakager og desserter at vælge imellem.
Kaffen giver et overraskende smagsmæssigt pift.
Pasta og kødsovs med kaffe
Det er muligt, at pasta og kødsovs med kaffe ikke er det ideelle valg til husstandens mest kræsne ganer.
Til retten skal du bruge: 500 g 4-7 % oksefars 400 g spaghetti 1 løg 1 fed hvidløg 1 dåse tomatpasta 1 dåse flåede tomater 1,5 dl god, stærk kaffe 250-300 g champignon i skiver ¼ tsk. sukker Oregano eller Herbes de provance Salt og peber efter smag og behag
Selv om det kunne være fristende at tage eventuelt overskydende kaffe fra kaffekanden og komme i retten, vil det være synd for smagen.
Vælg i stedet at brygge en frisk og ekstra stærk kaffe af mørkt mellemristede eller mørkristede espressobønner fra vores webshop.
Skal du kun bruge kaffe nok til selve retten, kan du med fordel brygge kaffen på en Aeropress.
Så kan du nøjes med at brygge de 1,5 dl kaffe, du skal bruge.
Er du vild med kaffesmag, kan du godt øge kaffemængden en smule.
Men pas på med at den ikke tager overhånd.
Omvendt kan du selvfølgelig også reducere kaffemængden for at mindske kaffesmagen i retten.