GRØDs lemonade opskrift med citron og ingefær
Vores lemonade med citron og ingefær er som sagt den mest populære – hvilket vi godt kan forstå.
Fremgangsmåde
LemonadeBlend alle ingredienser med en stavblender eller i en foodprocessor indtil alt sukkeret er opløst.
Bland 1 dl koncentrat med 5 dl vand og server køligt.
Det ligger lidt i ordet ”lemonade”, at der skal indgå lemon, altså citroner.
For udover den populære citron-ingefær lemonade har vi i GRØD også sindssygt gode erfaringer med både hjemmelavet rabarberlemonade og en lime-timianlemonade.
Rabarberlemonaden er en absolut forårs-og sommerklassiker og er lidt mere kompleks at lave sammenlignet med lemonaden med citron- og ingefærlemonade, men ikke desto mindre hele besværet værd (men sværere er det altså heller ikke).
Kog blot rabarber sammen med rørsukker, citron, lidt vanilje.
Si rabarberstykkerne fra, og smag til med rørsukker og citron, og så har du et fremragende rabarberlemonadeekstrakt.
Selvom vi kender den klassiske lemonade med citron som en forfriskende kold sommerdrik, som bliver solgt af en 5-årig i parcelhuskvarterne i USA, så kan lemonade opskriften snildt bruges som en ”voksendrik” også.
Prøv f.eks. at bruge lemonadekoncentratet sammen med en god vodka og en masse isterninger og frisk mynte.
Eller lav en frisk citron-daiquiri, hvor du blender lemonadekoncentratet med isterninger, til du får en slush ice-agtigt konsistens.
Du kan også prøve at lave frys-selv ispinde på lemonaden, som også er yderst forfriskende på en varm sommerdag.