:

Hvorfor må man ikke genfryse brød?

Jerald Brakus
Jerald Brakus
2025-06-07 01:08:27
Count answers: 3
Rugbrød må ikke komme i fryseren, da brødets kvalitet forringes, fordi brødet teknisk set tørrer ud. Brødet vil miste saftighed, smag, aroma og tekstur. Du skal ikke genfryse optøede, emballerede fødevarer, som du en gang har haft oppe af fryseren. Kvaliteten vil blive væsentligt forringet, så hvis du en gang har taget noget ud af fryseren, så lad det blive ude.
Kariane Nicolas
Kariane Nicolas
2025-06-06 22:58:48
Count answers: 2
Det handler ikke om fødevarens sikkerhed, det har alene noget at gøre med fødevarens kvalitet. Du vil typisk opleve, at grøntsager er langt mere slatne efter optøning, og at kød og fisk bliver mere tørt. Men farligt – det er det ikke. Så vidt, så godt, generelt risikerer du altså ikke at blive syg af at spise noget, der har været genfrosset efter optøning og derefter tøet op igen. Men maden kommer nok ikke til at smage lige så godt – eller af lige så meget. Og konsistensen kan være forringet. Skaden sker allerede første gang, du udsætter din mad for nedfrysning og optøning, men som vores ekspert tilføjer, bliver hverken smag eller konsistens bedre af at gentage processen.
Hadley Doyle
Hadley Doyle
2025-06-06 22:40:55
Count answers: 6
Når man ikke anbefaler at fryse madvarer ned flere gange, så er der flere grunde: 1) Ved hver fryse/tø-cyklus ødelægger man proteiner og aromastoffer, så en del af oplevelsen ved maden går tabt. 2) Ved nedfrysning stopper man ikke de biologiske processer, der nedbryder fødevaren - man gør dem kun langsommere. 3) Ved hver frysning skal man altid være forsigtig med, at maden har været opbevaret rigtigt, Det vil sige, at selv om man har genopvarmet resterne til 75 grader, så maden i princippet er steril, så kommer der hurtigt bakterievækst igen, når temperaturen falder. Der kan også være det problem, at nogle bakterier laver giftstoffer, som ikke nødvendigvis bliver inaktiveret ved at varme maden op, og dem bliver vi syge af. Hvor stor risikoen er for bakterievækst, kommer meget an på, hvilken slags fødevare man taler om. Generelt skal man bruge sin sunde fornuft her. Det er kun ved manglende omtanke, hvor man bliver udsat for massive mængder bakterier eller deres giftstoffer, at det går galt.
Sharon Medhurst
Sharon Medhurst
2025-06-06 21:10:20
Count answers: 5
Brød, der er blevet optøet, bør ikke fryses igen. Selvom det ikke er sundhedsfarligt, forringes brødets kvalitet væsentligt ved en anden frysning. Skorpen mister sin sprødhed, og krummen bliver tør og mindre velsmagende.