:

Hvad er blanket sovs?

Emil Morissette
Emil Morissette
2025-08-10 23:23:15
Count answers : 3
0
Sauce blanquette er en perfekt fransk opskrift på sauce der blendes sammen og legeres med æg. Denne opskrift på sauce blanquette er nemmere at tilberede uden den skiller. Samtidig er saucen perfekt til mange slags forskellige ingredienser. Det kan være fisk, kalv, kylling og andet fjerkræ eller grøntsager. En sauce blanquette laves i starten i to dele. Masser af smør og fond, eventuelt lidt hvidvin varmes op indtil smørret er smeltet. Dernæst blendes æg og andet, hvor smørblandingen hældes i så man i løbet af kort tid har en lækker sauce. Ved at tilsætte forskellige krydderurter som dild der passer til fisk, eller estragon der passer til både fjerkræ og kalv, får saucen den helt rette smag. Et fif til opskriften på sauce blanquette er, at når den varmes op efter den er blendes tykner den jo længere tid den varmes. Lad den endelig IKKE koge, da den derved skiller. Hold temperaturen under 59 grader, så går det ikke galt.
Greta Considine
Greta Considine
2025-08-10 22:21:54
Count answers : 2
0
Sauce blanquette er en traditionel fransk sovs, der på mange måder minder meget om den nok mere kendte bearnaise sauce. Hovedingrediensen er nemlig også smør, æg og lidt eddike, der giver det syrlige modspil til saucen. I en blanquette sauce er der dog også lidt creme fraiche. Sauce blanquette er utrolig nem at lave, for du skal blende den sammen ved hjælp af din stavblender, og det tager ikke lang tid. Du kan kan bruge den franske sauce til fisk, kylling, kalvekød, oksekød og andet. Den færdige sauce blanquette serveres straks, og den er altså fremragende til ovnstegt oksemørbrad eller grillet torsk. Ønskes en mere flydende version af saucen, kan du udskifte 100 gram smør med 1 deciliter fond. Her koges fonden sammen med smørret, og det hele blendes derefter i æggeblommer, creme fraiche og eddike.
Eli Hegmann
Eli Hegmann
2025-08-10 21:34:15
Count answers : 3
0
Sauce blanquette er en klassisk fransk sauce der passer perfekt til fisk og lyst kød, - lavet på æg, smør og bouillon. Lækker fransk sauce lavet på masser af smør, æg og bouillon, – den går perfekt sammen med fisk og lyst kød. Af bouillon bruger jeg fiske bouillon til fiske retter, – og serverer jeg min sauce blanquette til f.eks. kylling, så bruger jeg kyllinge- eller grøntsagsbouillon. Smelt smørret i en gryde og hæld bouillonen ved – sluk for blusset. Blandingen skal have en temperatur på ca. 60 grader. Blend æg, æggeblommer og creme fraiche sammen i et cylinder med en stabblender. Tilsæt derefter smørblandingen i en tynd stråle, mens der fortsat blendes. Fortsæt tilset hele er brugt. Smag saucen til med citron, salt og friskkværnet peber. Saucen er nu klar til servering. Ønskes saucen en smule tykkere, kan den hældes tilbage i gryden, og varmes op ved svag varme – under konstant piskning. Der skal ikke meget varme til, så vær hele tiden over den.
Petra Robel
Petra Robel
2025-08-10 20:21:50
Count answers : 5
0
Sauce blanquette er en klassisk fransk sauce, der er nem at lave og som serveres til fisk, kylling og andet. Den er opkaldt efter det franske ord for "blanchere", da dens traditionelle tilberedningsmetode kræver, at ingredienserne først blancheres i vand og derefter koges i en blanding af piskefløde, æg og smør. Sauce blanquette er typisk lavet af en blanding af fløde, smør, æg og hvidvin, som er opvarmet og kogt, indtil saucen bliver tyk og cremet. Sauce blanquette er en klassisk fransk sauce, der bruges til at tilføje smag og tekstur til en række forskellige retter. Sauce blanquette er normalt serveret med stegte eller kogte stykker af kød, som f.eks. kalvekød eller kylling, men den kan også bruges som en alsidig sauce til andre retter. Sauce blanquette er en alsidig sauce, som kan bruges til at tilføje smag og tekstur til en række forskellige retter.
Alvena Gleichner
Alvena Gleichner
2025-08-10 19:24:58
Count answers : 2
0
Saucen er lettere at kaste sig over end eksempelvis hollandaise, og så egner den sig godt til utrolig mange retter. Verdens nemmeste og måske mest alsidige sauce. Brian Mark er køkkenchef på Michelinrestauranten Søllerød Kro, og så vandt han i 2023 det uofficielle verdensmesterskab for kokke, Bocuse d'Or. En af de ting, Brian Mark er specielt anerkendt for, er netop hans saucer, som han har en særlig kærlighed til: "Vi dit liv til sauce, for sauce er essensen i alle køkkener". Sauce Blanquette Kog smørret op i en kasserolle med hønsefond. Bland æggeblommer, creme fraiche, eddike, et drys salt og lidt friskkværnet peber i en kasserolle eller skål, og pisk det sammen. Hæld smør- og fondblandingen ned i æggemassen i en tynd stråle, mens du blender med en stavblender. Smag til med salt og peber.