:

Hvad er de syv grundsaucer?

Alexandrine Cronin
Alexandrine Cronin
2025-08-10 21:15:25
Count answers : 2
0
De syv grundsaucer inkluderer Roux, Sauce Espagnole, Sauce Demi Glace, Lieret kalvejus, Velouté, Sauce Tomate og Bechamel. Roux er en grundsaussedeværende sauce. Lieret kalvejus er en god generel sauce, hvor ”Lié” betyder ”jævnet” og ”jus” betyder ”saft eller juice”, så den meget fine franske titel betyder blot ”jævnet kalvesaft”. Velouté er en god generel sauce. Saucen kan også laves som hønse velouté eller fiske velouté. Sauce Tomate er en tomat-sauce med fond. Bechamel-saucen er også en grundsaussauce. Der er også andre saucer, der kan moreover være grundsaucer.
Marge Herzog
Marge Herzog
2025-08-10 21:10:33
Count answers : 0
0
De fem grundsaucer er béchamel, velouté, espagnole, hollandaise og tomatsauce. Bortset fra hollandaise er de alle tyknet med en roux – en blanding af fedt og mel – og fungerer som fundamentet for et utal af afledte saucer. Det koncept blev først introduceret af den franske kok Marie-Antoine Carême i starten af 1800-tallet, hvor han definerede fire grundsaucer. Senere, i begyndelsen af 1900-tallet, udvidede Auguste Escoffier listen til fem, og denne inddeling har siden været standard i kokkeskoler verden over. Det kan ikke findes noget om de syv grundsaucer i denne tekst, kun om de fem grundsaucer og deres anvendelser.
Zula Ondricka
Zula Ondricka
2025-08-10 19:21:55
Count answers : 3
0
Sauce velouté er en af de store franske grundsaucer, som defineret af Auguste Escoffier. Sauce velouté er en grundsauce, der indgår i mange sammensatte saucer fra det franske køkken; fx. sauce parisienne, sauce suprême og hønsevelouté, der alle er nævnt blandt Escoffiers store grundsaucer.