Hvorfor bagepulver i pandekager?

Jordane Hegmann
2025-08-09 17:57:31
Count answers
: 4
Natron har altså brug for syre, da bicarbonatet i natron reagerer med syren, hvilket skaber gas, som får dejen til at hæve. Erstatter du bagepulver med natron, skal du derfor tilføje syre gennem ingredienser som syrnede mælkeprodukter eller citronsaft. For at løse dette kan du tilføje en teskefuld eddike eller citronsaft for hver halve teskefuld natron i opskriften. Når en kage hæver med natron, skyldes det, at bicarbonatet reagerer med syre og danner carbonsyre, som til sidst omdannes til vand og CO2. Bruger du vand eller almindelig mælk i stedet for syre, vil dejen derfor hæve mindre, hvilket giver en stærkere smag.
Read also
- Hvad skål der i en pandekagedej?
- Hvorfor skål en pandekagedej hvile?
- Hvordan får man sprøde pandekager?
- Hvorfor går mine pandekager i stykker?
- Er der forskel på pandekagedej og vaffeldej?
- Hvordan undgår man klumper i pandekagedej?
- Hvorfor bliver mine pandekager stive?
- Hvorfor klumper min pandekage dej?
- Hvorfor skiller min pandekagedej?