:

Er der æbler i ketchup?

Liana Homenick
Liana Homenick
2025-08-09 13:40:13
Count answers : 2
0
Hjemmelavet ketchup med masser af god smag fra tomater, æble, løg og hvidløg. Kom tomater, æbler, løg, hvidløg og olie op i en gryde. Ingredienser Ketchup 650 g tomater, gerne overmodne, skåret i tern 1 æble, skåret i tern 1 stort løg, skåret i tern 2 hvidløg, presset 0,5 dl olivenolie, 50 g rørsukker 20 g brun farin Smag til med: Æblecider eddike, salt og peber. Kan opbevares på køl i op til 14 dage uåbnet og ca. 1 uge efter det har været åbnet.
Mackenzie Casper
Mackenzie Casper
2025-08-09 13:13:39
Count answers : 5
0
Ja, der er æble i ketchup. Her finder du min ketchup opskrift med æble som er virkelig nemt at lave. Ketchup opskrift med tomater, æble og nelliker. 1 lille æble. Hak løg, æble og hvidløg og steg det i olien til det bliver blødt.
Vivianne O'Reilly
Vivianne O'Reilly
2025-08-09 13:13:24
Count answers : 2
0
Til gengæld indeholder den peberfrugt, æbler og brun farin. Ærgerligt at grillsæsonen og derfor tiden med frankfurtere er ovre, men så kan jeg allerede nu glæde mig over, at opskriften er i hus og jeg kan lave en portion så snart grillen skal tændes op første gang. Indtil da må jeg nyde den til de mange andre retter hvor jeg ofte bruger lidt ketchup til. Opskrift til ca. 5 syltetøjsglas Info: Denne opskrift tager længere tid at lave. Ingredienser 220 g løg 3 fed hvidløg 1 spsk olivenolie 600 g tomater (jeg havde lige købt en kasse blandede små tomater og brugte dem, men alle typer kan bruges) 400 g hakkede tomat på dåse 330 g rød peber 350 g rød æble 110 g brun farin 1 dl æbleeddike Salt og peber Atamon Fremgangsmåde Start med at snitte løg og hvidløg, kom det på en varm pande med olivenolie og svits det i 5 minutter. Skræl æbler, skyl tomater og peberfrugt og skær det hele i tern. Groft eller fint betyder ikke noget da det skal blendes til sidst. Kom de snittede grøntsager op i en gryde sammen med løg og hvidløg og tilsæt også hakkede tomater, æbleeddike, salt, peber og brun farin. Jeg anbefaler dig at holde noget brun farin tilbage til når ketchuppen skal smages til, da mængden afhænger af hvilke tomater du bruger. Nu skal grøntsagerne simre i gryden under låg i ca. 45 minutter til grøntsagerne er møre. Rør jævnligt i gryden så du ikke risikerer at det brænder på. Når grøntsagerne er møre, hælder du hele grydens indhold op i en blender: Giv det en god tur i blenderen indtil det har den rette konsistens. Vær opmærksom på, at det bliver en smule tykkere når det er koldt. Ketchuppen skal desuden smages til kold. Tag derfor en spiseskefuld op på en tallerken og se om det har den rette konsistens og smag. Tilsæt evt. meer sukker/salt eller hvad der måtte mangler for at opnå den ønskede smag. Hvis konsistensen er for flydende koger du det ved svag varme uden låg indtil den ønskede konsistens opnås. Til sidst skylles glas i atamon, som ligeledes tilsættes i ketchuppen for at forlænge holdbarheden. Voila så har du en lækker smagsfuld ketchup der efter min mening slår købt ketchup med flere længder.
Dayton Zemlak
Dayton Zemlak
2025-08-09 12:29:36
Count answers : 2
0
Ketchup fremstilles af råvarer som er nemme at skaffe og det er derfor oplagt at fremstille den selv. Ingredienser: Eventuelt Tomater 250g, meget modne Dåse tomater og/eller tomat koncentrat Æbler 1 stk Rød peberfrugt Løg 1 stk 2 fed hvidløg. Skær løg og eventuelt hvidløg i grove stykker og svits løgene bløde i en gryde med lidt olie. Skær tomater, æbler i grove stykker og tilsæt dette sammen med krydderier og eddike. Kog til æblerne er godt møre. Hvis den er lidt for tynd, kan den koges lidt ind eller jævnes med lidt marizena oprørt i vand. Opskriften på ketchup giver frit spil for hvorledes man saucen skal krydres.
Selena Terry
Selena Terry
2025-08-09 10:38:31
Count answers : 0
0
I den tidlige fremstilling af ketchup brugtes blandt andet ansjoser, østers, hummer, valnødder, bønner, agurk, tranebær, citron og vindruer. Derudover tilsættes ofte løg, selleri og andre grøntsager. Ketchup er ikke altid blevet lavet af tomater. Det var oprindelig et fællesnavn for sauce, typisk baseret på svampe eller fisk, tilsat forskellige krydderurter. Ketchups Ketchup er en populær sauce, der som oftest er baseret på tomater. De grundlæggende ingredienser i moderne ketchup er tomater, vineddike, sukker, husholdningssalt, allehånde, nelliker og kanel.