:

Hvordan er ketchup lavet?

Nayeli Hahn
Nayeli Hahn
2025-08-26 17:14:04
Count answers : 25
0
Fremgangsmåden er simpel: Kog, blend – og nyd Det skal du bruge 500 g. modne tomater  1 stk. løg  1 fed hvidløg  1 dl. æbleeddike  0.5 stk. æble 40 g. rørsukker  En god ketchup kan beskrives som sød og syrlig. Sådan gør du  Skær tomater, æble, løg og hvidløg i grove stykker. Hæld stykkerne i en gryde med eddiken og krydderierne. Lad det hele koge til æble- og løgstykkerne er møre. Hæld det derefter i en blender eller brug en stavblender. Når massen er blendet godt sammen, smages den til med salt, peber og evt. lidt sukker, hvis den mangler sødme. Hæld din ketchup i et skoldet syltetøjsglas og sæt glasset på køl. Er din ketchup blevet for tynd?  Er din ketchup blevet for tynd og flydende, kan du fordel jævne den med lidt marizena oprørt i vand. Konsistensen skal være som en varm frugtgrød. Så er den helt perfekt.
Edmond Kuhic
Edmond Kuhic
2025-08-21 02:20:46
Count answers : 16
0
De grundlæggende ingredienser i moderne ketchup er tomater, vineddike, sukker, husholdningssalt, allehånde, nelliker og kanel. Derudover tilsættes ofte løg, selleri og andre grøntsager. Ketchup er ikke altid blevet lavet af tomater. I den tidlige fremstilling af ketchup brugtes blandt andet ansjoser, østers, hummer, valnødder, bønner, agurk, tranebær, citron og vindruer. I løbet af århundredet blev tomatketchup dog mere populært, især i USA.

Read also

Hvor lang tid kan hjemmelavet ketchup holde sig?

Hjemmelavet ketchup uden sukker kan opbevares i køleskab. Hæld på flaske eller glas og opbevar i kø Read More

Er der eddike i ketchup?

Vineddike indgår i ketchup, man behøver ikke selv at fremstille vineddiken. Æblecidereddike kan anve Read More

Wyman Connelly
Wyman Connelly
2025-08-09 13:26:26
Count answers : 17
0
Sådan gør du Alle ingredienser koges helt ud ved svag varme. Lad det simre til blandingen er tyk, blend og kør igennem en sigte. Ingredienser 500 g flåede tomater 60 g tomatpuré 50 g løg 120 g sukker 100 g æble 90 g æbleeddike 1 tsk stjerneanis.
Edwardo Roob
Edwardo Roob
2025-08-09 12:10:18
Count answers : 20
0
Jeg har lavet hjemmelavet ketchup og det er SÅ godt! Halver tomaterne og kom dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne. Kog op og lad det småkoge i 1 time under låg. Lad det køle lidt af og blend det med en stavblender til en ensartet og fin konsistens. Hæld tomatketchuppen gennem en sigte tilbage i en ren gryde og kog den ind, til konsistensen er som en ketchup. Kom ketchuppen på rene skoldede glas.

Read also

Kan man fryse hjemmelavet ketchup?

Opbevar i køleskab, hvor den kan holde sig i op til 2-3 uger. Alternativt kan du fryse ketchuppen ne Read More

Er ketchup sundt?

Ketchup er ikke bare ketchup, der er et udvalg af sundere tomatketchup på markedet. De har et forhol Read More

Doyle Hammes
Doyle Hammes
2025-08-09 10:29:22
Count answers : 18
0
Alle ingredienser, pånær sirup, kommes i blenderen. Blend det til en helt ensartet masse. Tilsæt løbende glukosesiruppen, imens blenderen stadig er i gang. Afslutningsvis tilsættes xanthangummi, stadig maskinen kører. Der skal kun tilsættes en lille smule ad gangen. Hæld den færdige ketchup på et glas og opbevar det på køl. Det blev også en ret stor portion, så næste gang vil jeg også lave en lidt mindre portion – den holder nemlig kun i 14 dage.
Heaven O'Keefe
Heaven O'Keefe
2025-08-09 08:44:41
Count answers : 24
0
Ketchup fremstilles af råvarer som er nemme at skaffe og det er derfor oplagt at fremstille den selv. Hjemmelavet, så ved man hvad man spiser og den kan laves mild eller stærk, man bestemmer selv. Man behøver ikke at dyrke tomaterne selv eller selv have fremstillet vineddiken som indgår – uanset råvarernes herkomst kan man fremstille ketchup af en super kvalitet og med personlig smagskrøller som man ikke finder i nogle butikker. Skær løg og eventuelt hvidløg i grove stykker og svits løgene bløde i en gryde med lidt olie. Skær tomater, æbler i grove stykker og tilsæt dette sammen med krydderier og eddike. Kog til æblerne er godt møre. Hæld massen i en blender eller brug en stavblender. Smag til med sukker og vineddike. Hvis den er lidt for tynd, kan den koges lidt ind eller jævnes med lidt marizena oprørt i vand. Konsistensen skal være lidt som en varm frugtgrød.

Read also

Er der æbler i ketchup?

Ja, der er æble i ketchup. Her finder du min ketchup opskrift med æble som er virkelig nemt at lave. Read More

Hvorfor er ketchup rødt?

Ketchup er en krydret, sursød sauce. Ketchup er nu altovervejende baseret på tomat. Kecap-saucerne Read More