:

Hvordan er ketchup lavet?

Wyman Connelly
Wyman Connelly
2025-08-09 13:26:26
Count answers : 2
0
Sådan gør du Alle ingredienser koges helt ud ved svag varme. Lad det simre til blandingen er tyk, blend og kør igennem en sigte. Ingredienser 500 g flåede tomater 60 g tomatpuré 50 g løg 120 g sukker 100 g æble 90 g æbleeddike 1 tsk stjerneanis.
Edwardo Roob
Edwardo Roob
2025-08-09 12:10:18
Count answers : 6
0
Jeg har lavet hjemmelavet ketchup og det er SÅ godt! Halver tomaterne og kom dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne. Kog op og lad det småkoge i 1 time under låg. Lad det køle lidt af og blend det med en stavblender til en ensartet og fin konsistens. Hæld tomatketchuppen gennem en sigte tilbage i en ren gryde og kog den ind, til konsistensen er som en ketchup. Kom ketchuppen på rene skoldede glas.
Doyle Hammes
Doyle Hammes
2025-08-09 10:29:22
Count answers : 3
0
Alle ingredienser, pånær sirup, kommes i blenderen. Blend det til en helt ensartet masse. Tilsæt løbende glukosesiruppen, imens blenderen stadig er i gang. Afslutningsvis tilsættes xanthangummi, stadig maskinen kører. Der skal kun tilsættes en lille smule ad gangen. Hæld den færdige ketchup på et glas og opbevar det på køl. Det blev også en ret stor portion, så næste gang vil jeg også lave en lidt mindre portion – den holder nemlig kun i 14 dage.
Heaven O'Keefe
Heaven O'Keefe
2025-08-09 08:44:41
Count answers : 3
0
Ketchup fremstilles af råvarer som er nemme at skaffe og det er derfor oplagt at fremstille den selv. Hjemmelavet, så ved man hvad man spiser og den kan laves mild eller stærk, man bestemmer selv. Man behøver ikke at dyrke tomaterne selv eller selv have fremstillet vineddiken som indgår – uanset råvarernes herkomst kan man fremstille ketchup af en super kvalitet og med personlig smagskrøller som man ikke finder i nogle butikker. Skær løg og eventuelt hvidløg i grove stykker og svits løgene bløde i en gryde med lidt olie. Skær tomater, æbler i grove stykker og tilsæt dette sammen med krydderier og eddike. Kog til æblerne er godt møre. Hæld massen i en blender eller brug en stavblender. Smag til med sukker og vineddike. Hvis den er lidt for tynd, kan den koges lidt ind eller jævnes med lidt marizena oprørt i vand. Konsistensen skal være lidt som en varm frugtgrød.