:

Hvad er forskellen på græsk yoghurt og almindelig yoghurt?

Jaquan Wilderman
Jaquan Wilderman
2025-09-09 08:37:09
Count answers : 17
0
Forskellen på græsk yoghurt og almindelig yoghurt er, at græsk yoghurt har et højere fedtindhold på omkring 10%, selv om man også kan købe græsk yoghurt med et lavere fedtindhold. Yoghurt lavet på almindelig mælk bliver ret sur, fordi fedtindholdet er på 1 – 3%. Græsk yoghurt er tyk som fromage i konsistensen. Smagen afhænger af to ting: Den mælkesyrebakterie man bruger og mælkens fedtindhold.
Alize Bogisich
Alize Bogisich
2025-09-02 00:26:11
Count answers : 19
0
Lige som skyr, så har det, som vi kalder for græsk yoghurt, en tykkere konsistens og et højere proteinindhold. Derimod indeholder græsk yoghurt væsentligt mere fedt, end andre syrnede mejeriprodukter. Græsk yoghurt bliver også omtalt som silet/drænet yoghurt eller ’yoghurtost’. Navnet ’drænet yoghurt’ kommer från måden græsk yoghurt bliver lavet på. Faktisk laves det næsten på samme måde som almindelig yoghurt hvorefter man blot dræner den overskydende, flydende valle fra yoghurten. Derved står man tilbage med en syrnet mælk med den friske smag vi kender fra neutral yoghurt, men med en tykkere konsistens - heraf også navnet ’yoghurtost’.

Read also

Hvordan laver jeg selv yoghurt?

Du kan nemt lave yoghurt derhjemme, du skal bare bruge ganske få ingredienser og lidt tålmodighed. O Read More

Hvilken mælk er bedst til yoghurt?

En sund tarmflora med høje niveauer af mælkesyrebakterier spiller en stor rolle for bevarelse af sun Read More

Connor Oberbrunner
Connor Oberbrunner
2025-08-27 21:47:35
Count answers : 11
0
Græsk yoghurt er normal yoghurt, hvor en del af vallen er siet fra for at gøre den tykkere. Yoghurt er syrnet skummet-, let- eller sødmælk. Græsk yoghurt 10 % er tilsat fløde for at give en fed og cremet konsistens.
Duane Funk
Duane Funk
2025-08-17 09:02:17
Count answers : 16
0
Græsk yoghurt er yoghurt, hvor en del af vallen er siet fra for at gøre den tykkere. Græsk yoghurt 10 % er desuden tilsat fløde for at give en fed og cremet konsistens. Yoghurt kan laves af både sød-, let- og skummetmælk, hvilket betyder, at der findes yoghurt i flere forskellige fedtprocenter. Fælles for denne type syrnede mælkeprodukter er, at de er friske og syrlige og gode til morgenmad. Græsk yoghurt findes også i en udgave med 2 % fedt.

Read also

Hvordan producerer man yoghurt?

Yoghurt er et populært fermenteret mælkeprodukt og en kilde til protein, calcium, phosphor, jod, vit Read More

Kan man tykne yoghurt?

Yoghurt har mange anvendelsesmuligheder og findes i et hav af smagsvarianter. Græsk yoghurt er et f Read More

Brooke Franecki
Brooke Franecki
2025-08-08 12:34:30
Count answers : 16
0
Yoghurt findes i dag i en række forskellige former lige fra den klassiske neutrale yoghurt på morgenbordet til drikkeyoghurt, græskyoghurt og kefir. Græsk yoghurt er et fermenteret mælkeprodukt, som har en tykkere konsistens end almindelig yoghurt. Græsk yoghurt, der også er kendt som drænet yoghurt, fremstilles på samme måde som almindelig yoghurt, dog med et ekstra trin, der giver græsk yoghurt den karakteristiske tykke konsistens. Efter tilsætning af syrningskulturer og omdannelse af laktose til mælkesyre drænes yoghurten for at fjerne den flydende valle.