Ifølge fortalerne for den flydande madtrend er der ikke bare tale om et gammelt husmorråd om, at suppe varmer og er godt mod forkølelse.
En undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Chest viser, at der tilsyneladende ikke er grænser for kødsuppens positive egenskaber.
Ud over at den virker effektivt mod influenza, skulle den være et fantastisk middel mod alt, lige fra fordøjelsesbesvær og ledbetændelse til barnløshed, rynker og søvnbesvær.
Foruden vitaminer, herunder D-vitamin, indeholder bouillon og suppe masser af mineraler som magnesium, kalk, fosfor og kalium i en form, der er meget letoptagelig for kroppen, og som blandt andet er med til at styrke og opbygge knoglerne.
Suppen indeholder også glucosamin, der findes naturligt i kroppens bindevæv og stimulerer bruskcellerne til at producere kollagen, hvilket hjælper med til at bevare ledbrusken.
Samtidig indeholder ben og knogler kollagen, som bliver til gelatine ved kogning i lang tid, og netop gelatine er meget proteinrigt og indeholder aminosyrerne prolin og glycin, som menes at virke blodsukkerregulerende, stressreducerende og antiinflammatorisk.
En god tarmfunktion er med til at øge næringsoptaget fra den mad, du spiser.
Samtidig understøtter det en god fordøjelse, og da en sund fordøjelse er udgangspunktet for et stærkt immunforsvar, betyder det, at du sjældnere bliver syg.
Gelatine i bouillon siges at beskytte slimhinden i fordøjelseskanalen og dermed gavne tarmene.
Og aminosyrerne hjælper med at nedbryde den mad, du spiser.
Særligt bouillon lavet på kylling skulle virke effektivt mod luftvejsinfektioner, da det reducerer inflammation og virker styrkende på immunforsvaret.
Glucosamin og chondroitin, som findes i knogler, anses for bruskbeskyttende stoffer, der holder leddene sunde, reducerer ledsmerter bl.a. betændelsestilstande og gigt.
Det høje indhold af kollagen og gelatine i bouillon kan styrke hudens rynker og medvirke til at gøre håret glansfuldt samt styrke hår og negle.
Bouillon kogt på ben har et højt indhold af forskellige mineraler, der er med til at holde musklerne ved lige og desuden styrke og reparere knoglerne.
Bouillon indeholder aminosyren glycin, som virker beroligende og får dig til at falde til ro og dermed sikre bedre søvn.
Aminosyrerne glycin og prolin bidrager til at bekæmpe inflammation i kroppen og modvirker hævelse, smerter og ømhed i blandt andet led og muskler.