:

Hvad får en kage til at hæve?

Tina Boehm
Tina Boehm
2025-08-08 11:18:49
Count answers : 5
0
Sørg for at veje mængden af hævemiddel ordentligt af, hvad enten det er bagepulver eller natron. Når du bruger natron, så er det desuden vigtigt, at der er syre til stede for, at kagen hæver. Det kan være i form af citronsaft, et surmælksprodukt eller noget tredje.
Gregorio Brakus
Gregorio Brakus
2025-08-08 10:14:42
Count answers : 3
0
Så snart bagepulveret kommer i kontakt med en våd dej, reagerer stofferne med hinanden og danner luftarten kuldioxid, som får dejen til at hæve. Hjortetaksalt er ammonium-hydrogencarbonat, som ved opvarmning udvikler både kuldioxid og ammoniak. Når de tilsættes væske, vågner gærsvampene. De spiser sukkeret i melet, formerer sig og danner luftarten kuldioxid, som får dejen til at hæve. Æg er rigtig gode til at binde luft ved piskning, fordi proteinet i ægget lægger sig som en slags film rundt om luftboblerne. Der findes også kager, som hæver uden hævemidler, fordi luften bliver pisket eller rørt ind i dejen.