:

Hvorfor bliver kagen gummiagtig?

Cecile Wisozk
Cecile Wisozk
2025-09-03 18:53:37
Count answers : 19
0
Det sker af og til jeg bliver spurgt om hvorfor en kage ikke hævede som forventet, og det kan der være flere årsager til. Især en kage som Devils food cake er en kage jeg får spørgsmål til. Devils food cake er en kage der er mere fugtig/svampet og tæt i det, end de fleste andre kager som fx. sandkager eller sponge cake. Og derfor hæver netop denne type kage lidt mindre end andre ville. Det er helt normalt. Kolde æg og koldt smør kan ødelægge hæveevnen, og skille dejen. Venter du for længe med at sætte kagen i ovnen, så virker bagepulveret ikke mere. Brug noget ordentligt mel. Det er ikke alt mel der egner sig til kager. Bagepulveret virker ved at danne luftbobler når det kommer i kontakt med fugt. Derfor begynder dit bagepulver at virke med det samme du putter det i dejen. Hvis dejen står for længe i formen og venter på at ovnen bliver varm nok, så er bagepulveret sandsynligvis brugt op, og du får samme resultat som hvis du bagte kagen uden bagepulver, eller med for lidt bagepulver.
Thurman Kovacek
Thurman Kovacek
2025-08-29 03:11:50
Count answers : 15
0
For meget mel i dejen giver et tungt og kedeligt resultat. Konsistensen på kagen bliver mere smuldrende end svampet. Pisker du, aktiverer du nemlig glutenen i melet, og du risikerer en kompakt og kedelig kage. En kage, der har fået for lang tid i ovnen, er tør og kedelig. En for stor bageform vil også medvirke til, at kagen bliver bagt færdig lang tid før forventet, hvilket kan føre til, at kagen bliver gummiagtig.

Read also

Kan man lave kagedej dagen før?

Saftige kager som brownie og banankage kan sagtens bages dagen før. Islagkage, cheesecake og mousse Read More

Hvad får en kage til at hæve?

Sørg for at veje mængden af hævemiddel ordentligt af, hvad enten det er bagepulver eller natron. Når Read More

Rose Hodkiewicz
Rose Hodkiewicz
2025-08-21 22:05:49
Count answers : 14
0
Hvis du rører for meget, så kan der udvikle sig glutenstrenge, som man kender fra franskbrød, hvilket vil give en tæt og tung kage, der altså ikke er særlig lækker. For meget mel giver et tungt og kedeligt resultat, for meget bagepulver giver en grim bismag. Vær omhyggelig, når du bager og måler op.
Clinton Bahringer
Clinton Bahringer
2025-08-08 09:28:28
Count answers : 21
0
At piske æg for længe. Det må aldrig begynde at skille. Stop med at piske, når massen er cremet, luftig og skinnende hvid. Hvis du ikke får det æltet din dej længe nok, kan gæren ikke virke ordentligt. Det gør dit brød hårdt. Sætter du ikke køkkenuret til at ringe, risikerer du, at dejen overhæver – så kollapser dejen, og dit brød bliver hårdt, fordi gæren ikke virker mere. BLEV BRØDET lige lidt for tørt og tungt, så har der nok været for meget mel i dejen. Dejen må hellere være lidt våd en helt tung og tør, når du sætter den til hævning. BAGER DU MED MEL samt bagepulver eller natron, så husk, at du ikke må røre for meget i dejen, når du har tilsat de ingredienser.

Read also

Hvad sker der, hvis man bruger for meget bagepulver?

For meget mel giver et tungt og kedeligt resultat, for meget bagepulver giver en grim bismag. Vær om Read More

Kan dej med bagepulver stå natten over?

Derfor skal dej med bagepulver bages med det samme. Bagepulver kan også bruges til at hæve glutenfri Read More