Hvorfor prikker man hul i tærtedej?

Jefferey Luettgen
2025-08-08 06:44:16
Count answers
: 4
Skær huller i den øverste bund for at lade dampen slippe ud.

Letha Stoltenberg
2025-08-08 04:47:48
Count answers
: 2
Prik dejen med en gaffel — så undgår du, at den buler op og bliver ujævn.
Derved får smørret tid til at sætte sig, og det gør det lettere at rulle dejen jævnt ud.
Cirklen skal være så stor, at den dækker både bunden og de indvendige kanter, når du forsigtigt løfter den over i tærteformen.
En mørdej må ikke æltes mere end højst nødvendigt — dejen skal bare lige hænge sammen.
Prik dejen med en gaffel — så undgår du, at den buler op og bliver ujævn.
Den bedste mørdejsopskriftOpskriften på mørdej kan variere en smule, men i sin grundform består mørdej af mel, salt, smør og lidt væde til at samle dejen med.
For at få en flot kant skal dejen gå lidt op over formens kant.
For at få en flot kant skal dejen gå lidt op over formens kant.
Den overskydende dej skærer du fra med en kniv (du kan også rulle den af med kagerullen).
Rul dejen ud i en stor cirkel på et meldrysset bord eller evt. mellem to stykker bagepapir, så den bliver mindre melet.
Hvis man alligevel foretrækker porcelænsforme, kan det være en fordel at forlænge forbagningen med nogle minutter svarende til den tid, det tager, før formen er varmet op.
Hvorfor bør man ikke ælte en mørdej?
Jo mere du ælter, jo mere sej og brødagtig bliver dejen.
Tryk dejen godt ind i formens hjørner.
For at få en flot kant skal dejen gå lidt op over formens kant.
Den bedste mørdejsopskriftOpskriften på mørdej kan variere en smule, men i sin grundform består mørdej af mel, salt, smør og lidt væde til at samle dejen med.
Den overskydende dej skærer du fra med en kniv (du kan også rulle den af med kagerullen).
Derved får smørret tid til at sætte sig, og det gør det lettere at rulle dejen jævnt ud.

Kathryne Rutherford
2025-08-08 04:43:42
Count answers
: 3
Vejen til en sprød bund er forbagning, og at du prikker huller i bunden med en gaffel, så bunden kan få luft og ikke buler op under bagningen.
Prik tærtebunden med en gaffel.

Dillon Larson
2025-08-08 03:36:30
Count answers
: 1
Prik hul i dejen med en gaffel og forbag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter.
Prik hul i dejen med en gaffel.
PRik hul i dejen med en gaffel og forbag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter.
Prik hul i dejen med en gaffel
Prik hul i dejen med en gaffel.
Prik hul i dejen med en gaffel og forbag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter
Du skal prikke hul i tærtedejen for at forhindre at den hårdner, eller danner bobler under bagningen.
Prik hul i dejen med en gaffel og forbag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter.

King Ortiz
2025-08-08 01:24:28
Count answers
: 2
Prik lidt huller i bunden i dejen med en gaffel, så bunden ikke buler op under bagningen.
Man kan også blindbage sin mørdej, når du laver tærte.
Det betyder, at du ruller din mørdej ud og kommer den i tærteformen.
Så prikker du lidt huller i bunden med en gaffel, kommer bagepapir over og så putter rå bønner, linser eller andet lignende oven på.
Når du kommer det i ovnen, så vil din dej ikke hæve så meget op, og så beholder den sin form.
Efter 10-15 minutter kan du tage den ud og komme dit fyld i og bage videre.

Bertha Murphy
2025-08-08 01:16:53
Count answers
: 3
Tryk dejen ud med fingrene.
Forbag altid dejen inden du lægger fyld på.
Jeg plejer at bage min i 8-10 minutter ved 175 grader.
Tit krymper dejen en smule i ovnen, når du bager tærten.
Det er en god idé at trykke den højt op på siderne af formen, så den stadigvæk er høj nok, hvis den synker lidt ned i formen i løbet af bagningen.
Brug en gaffel og prik hul i dejen, inden den skal bage.