Kan man bruge springform i stedet for tærteform?
Du kan lave perfekte runde kager med en springform, da springformen også kan bruges som en kagering.
Bager du kager, der skal bygges op i lag, eller skal have skåret den over som f.eks. en lagkage, så er det et must, at du ejer en eller flere springforme.
Fordelen ved en springform er netop at den kan låses op, og siderne fjernes fra kagen, så den er let at arbejde med.
En springform er af gode grunde ikke 100% tæt – dette gælder desværre heller ikke for vores springforme.
Bruger du en springform til en meget tynd dej skal du derfor enten sørge for at fore siderne godt med bagepapir eller at tilføje lidt mere mel, så dejen får en tykkere konsistens.
Springformen er et nyttigt redskab til elegante festkager, da den gør det umådeligt lettere at skille kagen fra formen og at opbygge kager, så de bliver flotte og ensartede.
Det gør det lettere at opbygge kager i lag og holder kagen på plads, mens den køler af og sætter sig.
Endelig har vi også springforme med låg, så de er nemme at have med på farten, hvis det er din tur til at have fredagskage med på arbejdet.
Springforme er superlette at bruge – selv for den helt nybagte amatørbager.
For at forberede din form, smøres den med enten smør, eller en smør/mel blanding.
Du kan så ligge et stykke bagepapir henover bunden, før du spænder springformringen på.
Dette er ikke nødvendigt, men så er du helt sikker på en glat bund, og at kagen efterfølgende er let at få af bundenpladen og over på et kagefad eller et kageunderlag.
Alt efter hvilken kage du skal bare, fyldes formen normalt ½ eller 2/3 op, så kagen har plads til at hæve mens den bager.
Når din kage er færdigbagt åbner du blot låsen, udvider springformen og løfter ringen op – du har nu din fritstående kage, som er klar til at bliver pyntet eller serveret.
Springforme er superlette at rengøre, på grund af deres nonstick belægning, så når du er færdig med at bage, kræves blot en let hånd og varmt vand – sidder rester af fedtstof fast, kan du bruge en lille smule opvaskemiddel.