:

Hvorfor bliver min tærte våd?

Deron Schmeler
Deron Schmeler
2025-08-24 18:49:04
Count answers : 20
0
En mørdej må ikke æltes mere end højst nødvendigt — dejen skal bare lige hænge sammen. Jo mere du ælter, jo mere sej og brødagtig bliver dejen. Dette vil også få dejen til at trække sig mere sammen under bagningen, så kanten glider ned, og der kommer huller hist og pist. Hvis mørdejsbunden skal forbages i ovnen uden fyld, kan det ske, at dejkanten glider ned — kedeligt, for så står man med en helt flad tærtebund, som er svær at komme fyld i. Dejkanten er i øvrigt også mindre tilbøjelig til at glide ned, hvis du stiller den på køl i 15 minutter inden bagning.
Carmella Treutel
Carmella Treutel
2025-08-22 05:35:48
Count answers : 9
0
Tomater er, som så mange frugter og grøntsager, spækket med vand. Og det er præcis dét, der gør dem besværlige at bage med. Når de bliver varme i ovnen, begynder de at frigive al den væske, som i stedet for at karamellisere og give intens smag, siver ned i tærtebunden og forvandler den til en våd klump. Det hele damper op, blødgør osten og underminerer det, der kunne have været en gylden, sprød triumf. Den gyldne regel: Salt og dræn dine tomater. Før du smider tomatskiverne ned i tærten, skal de igennem en form for prep. Læg tomatskiverne i ét lag på køkkenrulle, drys dem generøst med salt, og lad dem ligge i minimum 30 minutter. Saltet trækker væsken ud, og køkkenrullen suger den op. Efter den halve time tager du en ny omgang køkkenrulle og dupper tomaterne grundigt. Nu har du fjernet en god del af deres indre væske, men beholdt smagen.

Read also

Kan man bruge springform i stedet for tærteform?

I en snæver vending kan du bare bruge en almindelig springform, selvom den har en noget højere kant Read More

Hvorfor prikker man hul i tærtedej?

Tryk dejen ud med fingrene. Forbag altid dejen inden du lægger fyld på. Jeg plejer at bage min i 8 Read More

Lenore Strosin
Lenore Strosin
2025-08-08 05:53:29
Count answers : 18
0
Når man føler sig snydt for bundens sprøde knas, er det ofte fordi dejen ikke har fået nok varme og har suget en masse væde fra fyldet. Det scenario undgår man ved at forbage dejen, og allerhelst i et metalfad, som transporterer varmen meget hurtigere fra ovnen til tærtedejen, end et ovnfast fad gør. På den måde når dejen at blive sprød under forbagningen uden at blive tør. Rul eller tryk dejen ud i formen og lad den hvile heri en halv times tid på køl, så den sætter sig og bliver sprødere, når den bagefter skal forbages.