:

Hvad blev der oprindeligt drysset på jødekager?

Enola Hill
Enola Hill
2025-09-06 00:41:42
Count answers : 13
0
Julesmåkagen med navnet jødekager har faktisk også en jødisk fortid, for denne type småkager drysset med kanel og nødder kendes fra alle de europæiske jødiske køkkener. De flettede brød drysset med birkes eller sesam, som hører til på bordet både på sabbatten og de jødiske helligdage, hedder på vestlig jiddisch berkes – efter det hebraiske ord for velsignelse. Ikke-jødiske kunder, som har købt brødene med de sorte frø, har lært, at det hed et berkes-brød, og har overført navnet på selve frøene.
Stephon Terry
Stephon Terry
2025-08-28 04:25:55
Count answers : 18
0
Der er både teorier om, at jødekagerne blev bagt i de jødiske bagerier i København, og at krydderierne kanel og kardemomme, der blev drysset oven på, stammer fra det østlige køkken. Det er svært at sige, fortæller Bettina Buhl. Industrien har været hård ved vores småkager. For sammensætningen af krydderier gav en helt anden smag, end den sødhed vi nu fokuserer på, siger hun.

Read also

Hvad er den mest populære småkage i Danmark?

Hvad er den mest populære julesmåkage i Danmark? Svaret er nok forskelligt alt efter, hvor du spørg Read More

Hvilket smør er bedst til småkager?

Til bagning af småkager anvender man typisk usaltet smør. Valget af smør spiller en afgørende rolle Read More

Danielle Bechtelar
Danielle Bechtelar
2025-08-24 14:02:24
Count answers : 18
0
Normalt kommer man ikke kanel i selve dejen, men drysser den henover. Pensl skiverne med æggehviden og drys dem med en blanding af 2 spsk. sukker og 1 spsk. kanel. Jeg synes dog at det giver lidt ekstra og at man får en bredere smag af kanel end bare det lille pift på toppen.
Tina Boehm
Tina Boehm
2025-08-19 00:23:39
Count answers : 17
0
Jødekage er en småkage med sukker og kanel. Betegnelsen jødekage opstod i 1700-tallet fordi forskellige kager blev solgt af jødiske bagerier. Kagen som den er i dag stammer dog tilbage fra 1856 og er af dansk oprindelse og må have fået navnet, fordi dens udseende mindede om mere eksotiske kager fra fortidens jødiske bagerier.

Read also

Hvilken småkage er ældst i Danmark?

Klejnen er den ældste julekage, vi kender. Den er faktisk så gammel, at den kan spores helt tilbage Read More

Hvor mange grader skal småkager bages ved?

Tænd ovnen på 200 ºC traditionel varme. Bag småkagerne i 8-10 min. Read More

Coby Jast
Coby Jast
2025-08-06 17:01:56
Count answers : 15
0
Det var oprindeligt jødiske bagerier i 1700-tallet, som bagte kager med eksotiske krydderier, som gav danskerne nye smagsoplevelser. I dag tænker vi nok ikke at kanel er specielt eksotisk, men ingen jødekager uden kanel.
Jammie Will
Jammie Will
2025-08-06 12:53:16
Count answers : 16
0
Jødekagen er en rund, sprød småkage bagt af en dej bestående af smør, hvedemel, sukker og hjortetaksalt. Kagen pensles og dekoreres med kanelsukker og evt. hakkede mandler. I løbet af anden halvdel af 1800-tallet består ingredienserne til jødekagerne af kanel, kardemomme og hjortetak, og kagerne drysses med sukker og finthakkede mandler. Til dejen bruges hvedemel, smør, fint støbte mandler, vanilje, kardemomme, æg, farin og hjortetak. Dejen udrulles og udstikkes i runde forme med et glas, pensles med pisket æggehvide og drysses med stødt kanel, sukker og skoldede finthakkede mandler. Det er først i 1890'ernes kogebøger, at krydderierne udgår af dejen, hvor kanel blandet med sukker alene anvendes som kagernes pynt.

Read also

Hvad hedder småkage på sønderjysk?

Ingenting er en sønderjysk småkage, der består af hvedemel, æggeblommer, smør og fløde med en top af Read More

Kan man bruge olie i stedet for smør i småkager?

I stedet for smør kan det være en fordel at bruge kokossmør eller olie. Du kan også purere en avocad Read More