Hvad blev der oprindeligt drysset på jødekager?

Coby Jast
2025-08-06 17:01:56
Count answers
: 3
Det var oprindeligt jødiske bagerier i 1700-tallet, som bagte kager med eksotiske krydderier, som gav danskerne nye smagsoplevelser. I dag tænker vi nok ikke at kanel er specielt eksotisk, men ingen jødekager uden kanel.

Jammie Will
2025-08-06 12:53:16
Count answers
: 4
Jødekagen er en rund, sprød småkage bagt af en dej bestående af smør, hvedemel, sukker og hjortetaksalt. Kagen pensles og dekoreres med kanelsukker og evt. hakkede mandler. I løbet af anden halvdel af 1800-tallet består ingredienserne til jødekagerne af kanel, kardemomme og hjortetak, og kagerne drysses med sukker og finthakkede mandler. Til dejen bruges hvedemel, smør, fint støbte mandler, vanilje, kardemomme, æg, farin og hjortetak. Dejen udrulles og udstikkes i runde forme med et glas, pensles med pisket æggehvide og drysses med stødt kanel, sukker og skoldede finthakkede mandler. Det er først i 1890'ernes kogebøger, at krydderierne udgår af dejen, hvor kanel blandet med sukker alene anvendes som kagernes pynt.