:

Kan man bruge olie i stedet for smør i småkager?

Eldora Bashirian
Eldora Bashirian
2025-08-06 13:55:42
Count answers : 3
0
I stedet for smør kan det være en fordel at bruge kokossmør eller olie. Du kan også purere en avocado eller mose en banan. Begge dele har en smørlignende konsistens, men tilføjer lidt mere smag end smørret. Derfor bliver resultatet også sødere, samtidig med at du sparer lidt på kalorierne. Begge dele kan erstattes 1:1 med smør.
Eden Turcotte
Eden Turcotte
2025-08-06 12:43:58
Count answers : 5
0
Erstat smør i din opskrift med kokosolie eller almindelig olie, men ikke når du bager småkager. Succesfulde småkager, som mormor lavede dem, skal være fulde af smør. Bager du en anden form for bagværk, kan du erstatte 100 gram smør med 85 gram olie.
Brennon Jacobson
Brennon Jacobson
2025-08-06 12:34:05
Count answers : 4
0
Olie er ikke det mest oplagte til kagebagning, men det kan lade sig gøre. Man kan bruge olie i småkagedej, fx brunkagedej, fordi der er mange andre ingredienser, som sikrer konsistensen. Ved brug af olie i bagværk er det vigtigt at være opmærksom på smagen. Koldpressede olier har kraftige smage, som ikke er velegnede til kager, mens raffinerede, smagsneutrale olier slet ikke smager af noget. I rørte deje, som fx sandkage, kan fast fedtstof udskiftes med olie, men metoden må ændres. Kager bagt med olie kan være tilbøjelige til at falde lidt sammen under bagning.