Hvad hedder småkage på sønderjysk?

Danielle Bechtelar
2025-08-06 16:10:13
Count answers
: 6
Ingenting er en sønderjysk småkage, der består af hvedemel, æggeblommer, smør og fløde med en top af æggehvider, sukker, eddike og mandler. Den serveres som noget af det sidste til et sønderjysk kaffebord. Navnet skyldes kagernes konsistens og neutrale smag. Kagerne opstod pga. mangel på råvarer under en krig. F.eks. blev kagen ’ingenting’ til, da man under krigen forsøgte at lave søde bageværker med stor mangel på råvarer.

Tate Lueilwitz
2025-08-06 15:57:51
Count answers
: 2
Ingenting er navnet på den populære sønderjyske småkage. Det betyder også, at man altid lige kan spise disse småkager - selv efter et stort sønderjysk kaffebord. De er i øvrigt også nemme at lave og kræver kun ingredienser, som du sikkert allerede har stående i køkkenet. Ingenting består af en lækker sprød bund, som bages med en form for marengs på toppen. Det handler om at finde den rette balance mellem de to forskellige slags konsistens, når man laver småkagen ingenting.

Lucile Treutel
2025-08-06 13:42:17
Count answers
: 4
Navnet antyder kagernes lette konsistens. Ingenting kan man altid spise, og den var derfor egnet som afslutning på et fuldt sønderjysk kaffebord. I Midtslesvig kaldes denne småkage undertiden for Israelit. Denne opskrift anses af mange sønderjyske husmødre for at være en af de lækreste småkager, der findes.