:

Kan børn spise coq au vin?

Jaclyn Barrows
Jaclyn Barrows
2025-08-06 15:07:37
Count answers : 6
0
Jeg har lavet en Coq au vin som er for den utålmodige. Denne her ret er nemlig med kyllingebryst frem for en hel kylling. Her er en com au vin udgave for den utålmodige, som jeg har kaldt den. Her er nok coq au vin til 3-4 personer. Server med grove ris, frisk persille og timian. Retten kan sagtens fryses og blot tages op og varmes en anden god gang. Så lav endelig en stor portion når du alligevel er i gang. Jeg har foreslået at servere den franske ret med ris og friske krydderurter. Evt. lidt sprød bacon til toppen. Man kan også servere den til en blød kartoffelmos. Måske en mos lavet på søde kartofler og pastinak, det er også super lækkert.
Alda Walker
Alda Walker
2025-08-06 11:00:41
Count answers : 3
0
Coq au vin er en klassisk fransk landkøkkenret, der består af en kylling kåd i rødvin. Når man bestilte en lidt bedre vin, blev de små ballonglas på bordet skiftet ud med mere seriøse, store glas. Jeg kan tydeligt huske at spise crudité til forret: et stort fad med alle mulige friske, rå og fintsnittede grøntsager, et par kogte æg og en tyk, sennepsdomineret vinaigrette til. Og så fik vi ofte coq au vin eller poulet chasseur, som bare er Bourgognes bedste ven. Det er så nemt at lave og man kan nærmest ikke fucke det op. Bare brug en ordentlig kylling, for saucen, som smager SÅ godt, bliver god, fordi kraften kommer fra en kylling, der smager godt. Jeg bruger altid franske frilandskyllinger – dem fra Løgismose, som man kan købe i Netteo eller som hedder Princip kyllinger i Føtex/Bilka. Eller Label Rouge kyllinger fra Irma. Coq au vin Til 4 pers. 200 g bacon i tern 1 god frilands- eller økokylling 3 spsk hvedemel salt og sort peber 2 spsk olivenolie 2 løg 300 g gulerødder 2 stængler bladselleri 1 laurbærblad 3-4 kviste timian 4 dl rødvin, gerne pinot noir 3 dl vand eller hønsefond 250 g champignon 1 håndfuld bredbladet persille.