:

Kan børn spise coq au vin?

Sophia Dickinson
Sophia Dickinson
2025-08-20 22:37:56
Count answers : 20
0
Coq au vin smager jo simpelthen pragtfuldt. Dette er så mig, der (igen) flasher min frankofili med den lækre og populære franske klassiker. Kylling (eller høne/hane, hvis det skal være rigtigt) simretilberedt i rødvin (bruger du hvidvin, hedder det coq au blanc – eller coq au vin blanc). Det giver lækkert mørt kød og en dejlig kraftig simresovs. Serveret med en god mos, fx af blomkål, er det altså et virkelig lækkert måltid, der både kan gå til hverdag og til gæster. Kyllingen er mør, Svits perleløg i lidt smør på en pande til de er gyldne og kom dem i gryden sammen med svampe og bacon og lad det simre med de sidste 30 minutter. Men det er mest i starten. Når først den er på plads i gryden, passer den sig selv. Og måske er den brun at se på, men nu er det jo ikke altid udseendet, der tæller. Til gengæld kan jeg love dig, at den kommer til at dufte i hele huset. Server coq au vin med en lækker blomkålsmos. Ofte kræver det ikke andet end at overveje om man vil jævne sovsen med lidt stivelse og så ligger kulhydraterne ellers i tilbehøret. Så bytter vi kartofler til grøntsager, bliver retten helt automatisk Low Carb.
Mariah Grimes
Mariah Grimes
2025-08-20 11:35:15
Count answers : 25
0
Som udgangspunkt vil jeg ikke bruge øl, vin eller spiritus i mad, som børn skal have. Det er rigtigt at alkohol normalt vil fordampe og kun give smag, men stadig finder man aldrig opskrifter til børn med alkohol. Der er vel også den overvejelser, at det er et forkert signal at sende, hvis man kommer øl, vin og anden spiritus i mad, som børn skal spise af. Jeg har ikke kunne finde nogle officielle retningslinjer fra hverken Sundhedsstyrelsen eller Fødevarestyrelsen om lige netop alkohol i madlavning, når hele familien skal spise det samme, men da udgangspunktet generelt er at alkohol ikke bør indtages af gravide og ammende, så vil jeg også anbefale at man ikke giver sit barn det via maden.

Read also

Hvilken vin til hvilken mad?

Hvis du nogensinde har stillet dig selv det spørgsmål, så giver vi dig her 6 grundregler, som gør va Read More

Hvor hurtigt fordamper vin i mad?

Alkohol begynder at fordampe ved cirka 78 grader, men det betyder ikke, at den forsvinder øjeblikkel Read More

Jaclyn Barrows
Jaclyn Barrows
2025-08-06 15:07:37
Count answers : 20
0
Jeg har lavet en Coq au vin som er for den utålmodige. Denne her ret er nemlig med kyllingebryst frem for en hel kylling. Her er en com au vin udgave for den utålmodige, som jeg har kaldt den. Her er nok coq au vin til 3-4 personer. Server med grove ris, frisk persille og timian. Retten kan sagtens fryses og blot tages op og varmes en anden god gang. Så lav endelig en stor portion når du alligevel er i gang. Jeg har foreslået at servere den franske ret med ris og friske krydderurter. Evt. lidt sprød bacon til toppen. Man kan også servere den til en blød kartoffelmos. Måske en mos lavet på søde kartofler og pastinak, det er også super lækkert.
Alda Walker
Alda Walker
2025-08-06 11:00:41
Count answers : 24
0
Coq au vin er en klassisk fransk landkøkkenret, der består af en kylling kåd i rødvin. Når man bestilte en lidt bedre vin, blev de små ballonglas på bordet skiftet ud med mere seriøse, store glas. Jeg kan tydeligt huske at spise crudité til forret: et stort fad med alle mulige friske, rå og fintsnittede grøntsager, et par kogte æg og en tyk, sennepsdomineret vinaigrette til. Og så fik vi ofte coq au vin eller poulet chasseur, som bare er Bourgognes bedste ven. Det er så nemt at lave og man kan nærmest ikke fucke det op. Bare brug en ordentlig kylling, for saucen, som smager SÅ godt, bliver god, fordi kraften kommer fra en kylling, der smager godt. Jeg bruger altid franske frilandskyllinger – dem fra Løgismose, som man kan købe i Netteo eller som hedder Princip kyllinger i Føtex/Bilka. Eller Label Rouge kyllinger fra Irma. Coq au vin Til 4 pers. 200 g bacon i tern 1 god frilands- eller økokylling 3 spsk hvedemel salt og sort peber 2 spsk olivenolie 2 løg 300 g gulerødder 2 stængler bladselleri 1 laurbærblad 3-4 kviste timian 4 dl rødvin, gerne pinot noir 3 dl vand eller hønsefond 250 g champignon 1 håndfuld bredbladet persille.

Read also

Hvilke snacks er gode til vin?

Saltede nødder er en stærk partner på grund af deres fedt- og saltindhold. For at være i stand til Read More

Hvilken vin til krydret mad?

Krydret mad kræver vine med frugt, friskhed og balance. Undgå tunge, tanninrige vine – de kan forst Read More