:

Kan man bage koldhævede boller samme dag?

Dillon Larson
Dillon Larson
2025-08-06 04:12:57
Count answers : 1
0
Da jeg vågnede i nat ved at regnen trommede mod taget og slog mod ruderne, imens lynene glimtede og tordenen rumlede i baggrunden, blev jeg ekstra glad for, at jeg netop havde sat en portion bolledej til hævning i køleskabet, inden vi gik i seng. Dejen skal koldhæve på køl i minimum 10 timer men gerne længere. Dæk skålen til og sæt den på køl i minimum 8-10 timer, fx natten over. Dejen kan sagtens tåle at stå i 2-3 dage. Den klasker ikke sammen pga. den minimale mængde gær og den kølige hævning. Jeg rører derfor dejen sammen fredag aften, dækker skålen til med film og sætter den i køleskabet. Lørdag morgen bager jeg boller af halvdelen af dejen. Derefter rører jeg den resterende dej let sammen og sætter den tilbage i køleskabet. Søndag morgen bager jeg så boller af den sidste halvdel af dejen.