Kan man bage koldhævede boller samme dag?

Dillon Larson
2025-08-06 04:12:57
Count answers
: 1
Da jeg vågnede i nat ved at regnen trommede mod taget og slog mod ruderne, imens lynene glimtede og tordenen rumlede i baggrunden, blev jeg ekstra glad for, at jeg netop havde sat en portion bolledej til hævning i køleskabet, inden vi gik i seng.
Dejen skal koldhæve på køl i minimum 10 timer men gerne længere.
Dæk skålen til og sæt den på køl i minimum 8-10 timer, fx natten over.
Dejen kan sagtens tåle at stå i 2-3 dage.
Den klasker ikke sammen pga. den minimale mængde gær og den kølige hævning.
Jeg rører derfor dejen sammen fredag aften, dækker skålen til med film og sætter den i køleskabet.
Lørdag morgen bager jeg boller af halvdelen af dejen.
Derefter rører jeg den resterende dej let sammen og sætter den tilbage i køleskabet.
Søndag morgen bager jeg så boller af den sidste halvdel af dejen.
Read also
- Er det bedst at bage boller ved varmluft?
- Hvordan bliver mine boller mere luftige?
- Er det billigere at bage boller selv?
- Kan man bage boller dagen før?
- Hvornår skal man ikke bruge varmluft?
- Hvad skal ovnen stå på, når man bager?
- Kan man ælte gærdej for meget?
- Hvorfor sprækker mine boller?
- Kan man bage boller på staniol?