:

Hvordan bliver mine boller mere luftige?

Jovanny Wyman
Jovanny Wyman
2025-09-03 00:34:23
Count answers : 15
0
For at få mere luftige boller kan du følge opskriften slavisk, da dejen er med få ingredienser og kræver blot, at man har en røremaskine. Dejen skal ikke æltes på dette trin, det skal ligne havregrød. Lad dejen hvile i 15 minutter. Kør dejen på højeste hastighed med den flade krog i ca. 10 minutter indtil dejen er blank og ensartet. Skift den flade krog ud med maskinens dejkrog og kør dejen igen indtil den slipper bunden og “kravler op ad krogen”. Dejen skal være helt blank, smidig, våd og elastisk. Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke og lad dejen hæve i 3 timer ved stuetemperatur. Ca. 30 minutter før dejen har hævet færdigt tændes ovnen på 250 C varmluft med en bageplade indeni. Hæld dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord og drys også en smule mel udover dejen. Del dejen i lige store stykker med en kniv eller en spatel og placer bollerne på et stykke bagepair, som trækkes over på den varme bageplade. Bag bollerne i midten af ovnen i ca. 12-15 minutter. De skal være sprøde og lyde hule, når du banker på dem.
Annabelle Greenfelder
Annabelle Greenfelder
2025-08-26 07:57:58
Count answers : 19
0
For at få mere luftige boller, kan du bruge en kunsten at skabe damp i ovnen ved at hælde lidt vand på en bageplade i bunden. Desuden kan ENTITY bruge meltyper som Tipo 00 og manitoba til at give en sprød skorpe og masser af bid. Hvis du ønsker at få flere lufthuller i dine boller, kan du også prøve at spænde bollen en smule op, så kanterne kommer under bollen, og derefter løfte den over på et stykke bagepapir. Dette vil også hjælpe til at skabe damp i ovnen, hvis du vil bage grovere boller.

Read also

Er det bedst at bage boller ved varmluft?

Varmluft er en super fidus, når der skal flere bageplader i gang på samme tid i ovnen. Det betyder, Read More

Er det billigere at bage boller selv?

Det kan simpelthen ikke betale sig. Det er virkeligt meget billigere at bage det selv. Men her er Read More

Aubree Harris
Aubree Harris
2025-08-17 04:05:01
Count answers : 20
0
Jeg bruger røremaskinen til at ælte dejen, med K-spaden indtil halvdelen af melet er æltet i, hvorefter jeg skifter til dejkrogen. Dejen er blød og smidig. Der er ret meget fedtstof i, så dejen hænger ikke i bord og fingre, som en mere mager dej gør. Derfor tilsætter jeg heller ikke mere mel, end der står i opskriften. Mere mel giver tørre boller. Jeg ælter ikke dejen vildt og voldsomt, når den har hævet første gang. Jeg folder den et par gange ind over sig selv, og ælter den let igennem. Jeg vejer dejen af. Når bollerne er nøjagtigt lige store, skal de bage nøjagtigt lige længe for at blive gennembagte. Stram dejen godt op, når du triller boller. Så holder de nemlig godt på luften, når de hæver. Anden hævning foregår på køkkenbordet med et hårdtopvredet viskestykke over. Jeg vrider viskestykket op i varmt vand. På den måde tørrer dejen ikke ud, men den får stadig lidt varme fra viskestykket. Jeg bruger almindelig over- og undervarme i ovnen, når jeg bager bollerne. Jeg bruger aldrig varmluft. Når luften cirkulerer med varmluft, virker det lidt som en føntørrer, der tørrer dejen ud. Jeg vil have, at fugten bevares inde i ovnen. Når bollerne er bagt, lægger jeg altid det fugtige viskestykke over bollerne igen, mens de køler af. På den måde bevares fugten inde i bollerne, og de bliver bløde og lækre. Husk at øvelse gør mester.
Brandy Hauck
Brandy Hauck
2025-08-06 06:31:16
Count answers : 24
0
Det er vigtigt, at saltet ikke får direkte kontakt med gæren, da det slår gærcellerne ihjel. Du kan helt selv vælge om du vil bruge opskriften til at lave koldhævede boller eller ej. Pas på du ikke maser luften ud af dejen. Lige denne opskrift kan du kun lave, hvis du har en røremaskine. Du skal derfor arbejde så lidt som muligt med dejen. Jeg har tilføjet i opskriften at du skal bruge en hvedemel med højt proteinindhold. Dvs. cirka 12 g pr. 100 g.

Read also

Kan man bage boller dagen før?

Hvis nu man har fødselsdag på en hverdag og der er travlt om morgenen, kan bollerne sagten blive bag Read More

Hvornår skal man ikke bruge varmluft?

Det er ikke i alle situationer, at varmluft er godt. Brød, der er lavet på en temmelig tør dej som r Read More

Omari Nitzsche
Omari Nitzsche
2025-08-06 05:43:25
Count answers : 22
0
Hvis dine boller revner, når de bages, så kan det skyldes, at du har for meget mel i eller at de ikke har hævet længe nok. Din dej må gerne være lidt klistret. Tilføj også gerne et surmælksprodukt til din dej i form af skyr, yoghurt, creme fraiche eller andet. Det er med til at gøre dit bagværk mere saftigt.
Talon Mante
Talon Mante
2025-08-06 05:18:25
Count answers : 17
0
Hold tilbage med melet. Vi har nævnt det før. Melet kan risikere at blive din fjende, hvis du er for rundhåndet med det. Tilsæt melet lidt ad gangen og føl dig frem. Selvom det kan være irriterende med en klistret dej mellem fingrene, så er det altså sådan, den er bedst. Vær grundig, når du ælter. Når du ælter din dej, bliver der dannet et glutennet i dejen. Simpelt fortalt. Glutennettet holder på luften, når dejen hæver og senere bagt. Altså, får du luftige og saftige boller, hvis du er grundig, når du ælter dejen. Du kan både ælte på en røremaskine, men du kan også ælte med dine hænder. Din dej er som regel færdig med at blive æltet, när dejen er glat og skinnende. Så er alle ujævnhederne i dejen æltet godt ud. Dejen skal også føles blød og let mellem dine fingre.

Read also

Hvad skal ovnen stå på, når man bager?

Hvad er varmluft? Du har sikkert lagt mærke til, at ovnen larmer mere, når den er sat til varmluft, Read More

Kan man ælte gærdej for meget?

Når vi ælter denne masse godt sammen, begynder hvedemelet i samarbejde med væsken at danne et gluten Read More

Frank Kuvalis
Frank Kuvalis
2025-08-06 04:58:57
Count answers : 14
0
Kom frø og kerner i en skål og rør dem sammen med 75 g vand. Lad det stå og trække i 15 minutter. Derved har frøene trukket det vand, de har brug for, og du undgår tørre boller. Jeg æltede dejen på røremaskine. Først 5 minutter ved lav hastighed og derefter 3-5 minutter ved fuld hastighed. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 1,5 time. Lad ovnen varme op til højeste temperatur over/undervarme med et bagestål eller bageplade i, mens dejen hæver. Vend dejen ud på et let meldrysset bord og skær dejen i ca. 15 stykker. Brug en spatel eller paletkniv og undgå at arbejde for meget med dejen. Kom bollerne på bagepapir og bag dem ved 230-250 grader i ca. 10-15 minutter til de er godt gyldne. De her boller har en sprød skorpe og er meget luftige, og så er de også super nemme at bage. Dejen kan koldhæve natten over, hvis du gerne vil have friskbagte boller til morgenmad. Skær gærmængden ned til 5 gram og følg ellers opskriften og lad dejen hæve tildækket i køleskabet natten over, når den har hævet 1-1,5 time ved stuetemperatur, så gær lige får lov til at blive aktiv.