Hvordan bliver mine boller mere luftige?

Brandy Hauck
2025-08-06 06:31:16
Count answers
: 7
Det er vigtigt, at saltet ikke får direkte kontakt med gæren, da det slår gærcellerne ihjel. Du kan helt selv vælge om du vil bruge opskriften til at lave koldhævede boller eller ej. Pas på du ikke maser luften ud af dejen. Lige denne opskrift kan du kun lave, hvis du har en røremaskine. Du skal derfor arbejde så lidt som muligt med dejen. Jeg har tilføjet i opskriften at du skal bruge en hvedemel med højt proteinindhold. Dvs. cirka 12 g pr. 100 g.

Omari Nitzsche
2025-08-06 05:43:25
Count answers
: 5
Hvis dine boller revner, når de bages, så kan det skyldes, at du har for meget mel i eller at de ikke har hævet længe nok. Din dej må gerne være lidt klistret. Tilføj også gerne et surmælksprodukt til din dej i form af skyr, yoghurt, creme fraiche eller andet. Det er med til at gøre dit bagværk mere saftigt.

Talon Mante
2025-08-06 05:18:25
Count answers
: 4
Hold tilbage med melet. Vi har nævnt det før. Melet kan risikere at blive din fjende, hvis du er for rundhåndet med det. Tilsæt melet lidt ad gangen og føl dig frem. Selvom det kan være irriterende med en klistret dej mellem fingrene, så er det altså sådan, den er bedst. Vær grundig, når du ælter. Når du ælter din dej, bliver der dannet et glutennet i dejen. Simpelt fortalt. Glutennettet holder på luften, når dejen hæver og senere bagt. Altså, får du luftige og saftige boller, hvis du er grundig, når du ælter dejen. Du kan både ælte på en røremaskine, men du kan også ælte med dine hænder. Din dej er som regel færdig med at blive æltet, när dejen er glat og skinnende. Så er alle ujævnhederne i dejen æltet godt ud. Dejen skal også føles blød og let mellem dine fingre.

Frank Kuvalis
2025-08-06 04:58:57
Count answers
: 2
Kom frø og kerner i en skål og rør dem sammen med 75 g vand. Lad det stå og trække i 15 minutter. Derved har frøene trukket det vand, de har brug for, og du undgår tørre boller.
Jeg æltede dejen på røremaskine. Først 5 minutter ved lav hastighed og derefter 3-5 minutter ved fuld hastighed.
Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 1,5 time. Lad ovnen varme op til højeste temperatur over/undervarme med et bagestål eller bageplade i, mens dejen hæver.
Vend dejen ud på et let meldrysset bord og skær dejen i ca. 15 stykker. Brug en spatel eller paletkniv og undgå at arbejde for meget med dejen.
Kom bollerne på bagepapir og bag dem ved 230-250 grader i ca. 10-15 minutter til de er godt gyldne.
De her boller har en sprød skorpe og er meget luftige, og så er de også super nemme at bage.
Dejen kan koldhæve natten over, hvis du gerne vil have friskbagte boller til morgenmad.
Skær gærmængden ned til 5 gram og følg ellers opskriften og lad dejen hæve tildækket i køleskabet natten over, når den har hævet 1-1,5 time ved stuetemperatur, så gær lige får lov til at blive aktiv.
Read also
- Er det bedst at bage boller ved varmluft?
- Er det billigere at bage boller selv?
- Kan man bage boller dagen før?
- Hvornår skal man ikke bruge varmluft?
- Hvad skal ovnen stå på, når man bager?
- Kan man ælte gærdej for meget?
- Hvorfor sprækker mine boller?
- Kan man bage boller på staniol?
- Kan man bage koldhævede boller samme dag?