:

Hvilken olie er bedst til pesto?

Destin Bins
Destin Bins
2025-08-17 18:41:10
Count answers : 17
0
Olivenolie er en af de oprindelige ingredienser i pesto, men producenterne af pesto bruger ofte langt billigere solsikkekerneolie eller rapsolie i stedet for olivenolie. De originale ingredienser i pesto er dyre, det gælder især jomfruolivenolie, pinjekerner og ostene parmesan og pecorino. Pesto Genovese er oprindeligt en tyk og kold sovs, der består af olivenolie, friske basilikumblade, pinjekerner, hvidløg samt parmesan og pecorino – tilsmagt med salt, og stammer oprindelig fra Genova i Italien. Man må kun kalde en pesto for Genovese, hvis den rent faktisk indeholder de rigtige ingredienser.
Shane Bartell
Shane Bartell
2025-08-06 02:14:11
Count answers : 12
0
1 dl olivenolie Smag pestoen til med salt og peber, og juster eventuelt konsistensen med en anelse mere olie.

Read also

Hvordan laver jeg min egen pesto?

For at lave pesto kan du bruge forskellige krydderurter, som f.eks. persille og basilikum, som bland Read More

Er hjemmelavet pesto sundt?

Som udgangspunkt er pesto sundt. Men sundhedsværdien afhænger både af de enkelte ingredienser og de Read More

Vita Spencer
Vita Spencer
2025-08-06 01:31:18
Count answers : 15
0
Brug meget gerne en smagsneutral olie, så den ikke overtager smagen helt. Jeg bruger en smagsneutral olivenolie.
Kristina Monahan
Kristina Monahan
2025-08-06 00:26:18
Count answers : 20
0
koldpresset rapsolie bruges, men den er ikke så smagsneutral som rapsolien. Du kan også bruge olivenolie. Jeg kan godt lide den mere blød end Kenneth. Så jeg bruger mere olie end ham.

Read also

Kan man lave pesto med rapsolie?

koldpresset rapsolie bruges i opskriften på pesto, og det er flere årsager til, at rapsolie er et go Read More

Hvilke nødder er bedst til pesto?

Jeg erstatter ofte pinjekerner med mandler eller valnødder, da de er en del billigere. Der er tusind Read More

Austin Wuckert
Austin Wuckert
2025-08-05 23:06:00
Count answers : 14
0
Jeg kan kun sige, at det i opskriften står, at man skal bruge 3 spsk olivenolie. Det står også, at man skal smage til med salt og vurder om det evt skal have en smule mere olivenolie.
Abigale Pfeffer
Abigale Pfeffer
2025-08-05 22:42:20
Count answers : 12
0
Olivenolie – Brug gerne en god jomfru olivenolie. Hvis du gerne vil have en pesto uden nær så meget olie, kan du erstatte halvdelen af olie med vand. Det gør dog holdbarhedentiden betydeligt kortere.

Read also

Hvor længe kan hjemmelavet pesto holde sig i køleskabet?

Jeg vil mene den holder sig fint 3-4 dage i køleskabet. Rør blot rundt i den og brug den igen. Read More

Kan man lave pesto dagen før?

Pestoen kan du sagtens lave 2-3 dage før du skal bruge den. Det gode ved denne pastasalat med hjemm Read More

Kris Lemke
Kris Lemke
2025-08-05 22:37:10
Count answers : 11
0
Der er mere fidus i at lave dem til noget, man i mangel af bedre betegnelse kunne kalde pesto. Rigtig pesto er lavet af frisk basilikum, pinjekerner, olivenolie, salt og parmesan. Andre slags pesto af andre urter kan laves efter samme princip, men der er mange variationer. Man kan krydre med lidt oliven, capers, eller måske allerbedst med sardeller, som er saltede ansjoser i olie. Man kan bruge parmesan og andre tørre oste, eller man kan lade være. Hvis man vil have en mildere smag, kan man blande op til halvdelen frisk spinat i sin pesto. Grundpesto ½ l krydderurt, gerne med stilke200g nødder, mandler eller pinjekerner3 dl olivenolie, måske mereSalt og peber100g parmesan, eller tør fåreost som pecorino eller manchego lidt capers, sardeller eller oliven Mos det hele i en foodprocessor eller blender. Olivenolie er ideel til pesto.