Hvordan laver man grillede majs?

Santiago Olson
2025-06-30 16:13:07
Count answers
: 6
Grillet majs handler om at bevare saftighed og samtidig tilberede, så de bliver møre og lækre.
Denne opskrift gælder både på en gasgrill og kulgrill – det handler om at bevare de grønne blade på din majskolbe.
Du skal blot fjerne fimrehårene og trække bladene tilbage til enden på den – uden at knække eller brække den af.
Så skal kolben smøres med så meget rigtig smør, som din samvittighed kan bære, godt ind i mellem alle de små majs.
Derefter skal den drysses grundigt med groft salt, eventuelt lidt barbecue-rub, hvis det skal være ekstra lækkert.
Dernæst pakker man hele molevitten ind igen og smider den på direkte varme eller lige over kullene.
De skal have direkte varme i ca. 15-20 minutter, og der må godt være knald på.
Pil herefter de halvt afkullede blade væk og server de rygende varme majskolber, som er blevet dampet, smørstegt og røget.
Pil de grønne blade forsigtigt tilbage til roden uden at knække dem af - herefter fjerner du fimrehårene, så du har en helt gul og ren majskolbe.
Nu skal du smøre den grundigt ind i smør - ikke vær genert, mere smør, jo bedre.
Sørg for, at smørret er smurt godt ind i alle mellemrummene på de små, gule majs.
Herefter drysser du grundigt med groft salt over smørret på alle sider.
Nu pakker du de grønne blade tilbage over majskolben, som klæber fast ved hjælp af smørret.
Nu er de klar til at blive grillet.

Rachel Cruickshank
2025-06-21 13:18:31
Count answers
: 5
Grillede majs kan laves med eller uden blade. For at lave grillede majs uden blade, fjernes både hår og blade, og majsene grilles i hel tilstand eller delles i mindre stykker ved middel og direkte varme i omkring seks minutter. Undervejs vendes majsene nogle gange, så de ikke bliver svedne, og pensles med lidt smør og drysses med groft salt ved serveringen.
For at lave grillede majs med bladene på, foldes bladene helt tilbage, og hårene fjernes. Bladene foldes tilbage om majsen, og den lægges i koldt vand i ti minutter for at hindre, at bladene bliver alt for brændte under turen på grillen. Herefter foldes bladene tilbage, og majskolben pensles med lidt smeltet smør og drysses med lidt groft salt.
Tilberedningstiden er cirka 15 minutter, hvor du undervejs vender majsene, så de ikke bliver for svedne.
Majs på grill serveres straks, og de passer perfekt til mange slags grillmad.

Forrest Witting
2025-06-21 10:46:36
Count answers
: 6
Majs på grill eller i ovn. I dag skal du høre om hvordan man tilbereder lækre saftige majskolber. Grillet majs. SÅ lækkert grilltilbehør, der kan laves nemt og hurtigt. Når det er majs-sæson, så kan man være så heldig at kunne købe en majskolbe for en femmer. I dag skal det handle om majs på grillen. I opskriften nedenfor, får du også anvisninger på, hvordan de kan tilberedes i ovnen. Majs kan også tilberedes i airfryer, halvér dem gerne, så får du plads til flere. På grillen kan majskolberne tilberedes på to måder. Version 1 (grillet uden blade) får en mere grillet smag og majskolberne bliver sprøde udenpå. Version 2 (med blade) bliver mere saftige og majssmagen bevares bedre. Grillet majs med blade: Læg hele majskolber (incl. blade) i vand i mindst 30 minutter (ellers vil der gå ild i bladene og vandet tilfører også fugt til majsene) Grill majskolberne MED blade i ca. 20 minutter ved indirekte varme. Vend nogle gange Befri majskolberne for blade og tråde og servér straks med smør og salt. Majs i ovn: Lad bladene blive på majsen. Dyp kolberne i vand og læg dem i et stegefad/bageplade Tilbered majskolberne ca. 20 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) Befri majskolberne for blade og tråde og servér straks med smør og salt.

Katharina Satterfield
2025-06-21 08:22:50
Count answers
: 3
Fjern bladene fra majsene. Del hver majs i 2. Smør med lidt smør og drys med lidt salt. Pak hver majs ind i sølvpapir. Put dem direkte på grillen og grill dem på alle sider. De skal have ca. 20-25 minutter. Til sidst pakkes de ud af sølvpapir og de grilles lidt direkte på grillen inden de serveres. Du kan også sagtens grille majsene uden staniol. Her kan du enten grille dem med eller uden bladene. Hvis du griller dem uden bladene, så skal majsene cirka have 6-10 minutter, hvor de vendes jævnligt.

Cedrick Koch
2025-06-21 08:18:17
Count answers
: 5
Hele grillede majskolber smager fantastisk lækkert som tilbehør til flere skønne sommerretter. Jeg elsker store søde grillede majskolber der i sensommeren komme i sæson, som passer perfekt til grillet kylling, en god steak og andre skønne grillretter. Samtidig er det en utrolig nem måde at tilberede majs på. Jeg har altid syntes det var noget af det nemmeste og hurtigste af lave, da majskolber kun skal have 5 – 7 minutter på grillen. Man kan både grille majskolberne uden blade eller med bladene på. Når jeg griller majskolber uden blade, folder jeg bladene på majskolberne tilbage og binde dem sammen i enden. Grill majskolberne over direkte varme indtil farven på majsene bliver mere gullige. Dette omkring 5 – 7 minutter i alt. Server dem dernæst med ekstra ramsløgssmør. Tilberedes majskolber for længe bliver selve majskornene hårde og kedelige, hvilket er rigtig ærgerligt. Smør majskolberne med ramsløgssmør eller almindeligt smør inden de grilles.

Valentin Hirthe
2025-06-21 07:58:47
Count answers
: 4
Varm grillen op. Lad bladene blive på majskolberne, men fjern silketrådende lige under bladene og læg de hele majskolber i koldt vand i 10 min. Tag de friske majskolber op, pak bladene omkring majskolben og grill dem i ca. 20-25 min. på grillen til majsene er gule. Vendes undervejs.