:

Kan man grille majs uden at koge dem?

Loyce Williamson
Loyce Williamson
2025-06-21 09:08:00
Count answers : 4
0
Når du griller majs, er det vigtigt, at majskolberne stadig er iklædt deres grønne blade. De grønne blade beskytter nemlig majsene for at få for høj varme, så kornene ikke bliver brændte, men blot får smag af grill. Bring en gryde med saltet vand i kog, og tænd op for grillen. Kog majsene i ca. 5-7 minutter (kan undlades). Dryp kolberne af, smør dem nu grundigt ind i smør, og drys med groft salt. Grill nu majsene ved direkte varme i ca. 15 minutter — eller til de er møre (har du ikke forkogt majsene, skal de muligvis grille lidt længere). Træk bladene af majskolberne, og servér straks med smør og salt.
Deron Schmeler
Deron Schmeler
2025-06-21 04:09:22
Count answers : 3
0
Friske majskolber koges hele, uden dækblade og ’skæg’. Kolberne kan også grilles hele med dækbladene på. Grill de letkogte majs et par minutter på hver side, og servér dem varme sammen med det kolde smør. Kolberne kan også grilles hele med dækbladene på.
Fritz Gorczany
Fritz Gorczany
2025-06-21 03:33:24
Count answers : 2
0
Du skal ikke koge majskolberne først, for de kan sagtens lægges direkte på grillen. Og som du kan se i denne opskrift, så behøver du altså ikke koge majskolberne først. Du kan sagtens komme dem ukogte på grillen, men det er klogt at lægge dem i koldt vand inden. Det vil nemlig mindske risikoen for, at bladene begynder at brænde, mens du griller dine majs.
Effie Predovic
Effie Predovic
2025-06-21 03:16:05
Count answers : 5
0
Majs på grill eller i ovn smager skønt og er virkelig en sommer-storfavorit. Grillet majs med blade kan tilberedes ved at lægge hele majskolber i vand i mindst 30 minutter, derefter grill majskolberne med blade i ca. 20 minutter ved indirekte varme. Majs i ovn kan tilberedes ved at dyppe kolberne i vand og lægge dem i et stegefad, derefter tilberede majskolberne ca. 20 minutter i ovnen ved 175 grader varmluft. Grillede majs smager skønt og er virkelig en sommer-storfavorit. Du kan også tilberede majs i airfryer eller mikroovnen.
Hector Pacocha
Hector Pacocha
2025-06-21 03:14:25
Count answers : 5
0
Du kan sagtens grille majsene uden staniol. Her kan du enten grille dem med eller uden bladene. Det tager lidt længere tid, hvis man griller dem med bladene. Hvis du griller dem uden bladene, så skal majsene cirka have 6-10 minutter, hvor de vendes jævnligt. Vi koger dem ikke inden, men vi fjerner bladene. Herefter pakker vi dem ind i staniol og lægger dem på grillen. Det synes vi giver nogle helt perfekte majs, som hverken bliver brændt eller tørre! Det er også derfor at nogle ofte lige giver majsene et opkog i vand inden, da det ellers kan tage ret lang tid.