Er det sundt at spise majs?

Christy Goyette
2025-07-16 08:53:40
Count answers
: 3
En ny undersøgelse påviser det modsatte.
Mens grøntsagernes mange sunde fordele ikke kan benægtes, viser en ny undersøgelse, at særligt én grøntsag medfører vægtøgning.
Undersøgelsen påviste, at de deltagere, der i større grad spiste stivelsesholdige grøntsager, såsom majs, kartofler og ærter, havde større risiko for at tage på over tid.
Ifølge undersøgelsens resultater havde de forsøgspersoner, der indtog større mængder majs, en vægtøgning på cirka et ekstra kilo hvert fjerde år.
Det skyldes, at stivelsesholdige grøntsager har en høj glykæmisk belastning og således produceres flere forhøjede sukkerniveauer i blodet.
Med andre ord bliver du mere sulten af at spise eksempelvis majs, og følgelig ender du med at spise mere mad, end du har brug for.
Det skal dog ikke afholde os fra at indtage den gule kolbe i ny og næ.

Addie Ziemann
2025-07-05 11:26:06
Count answers
: 7
Majs er en grov grøntsag og har et højt indhold af kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Majs er en god kilde til mineralet kalium, som styrker dit blodomløb. Du finder majs nederst i madpyramiden sammen med grøntsagerne.

Mafalda Hill
2025-07-01 10:41:55
Count answers
: 5
Majs er den bedste ven for dem, der spiser glutenfrit. Majs tilføjer dog ikke kun smag, disse små, gule, glutenfrie korn er fyldt med vigtige næringsstoffer, der også bidrager med væsentlige sundhedsmæssige fordele. Majs er en stivelseholdig grøntsag, hvilket betyder, at det er en god energikilde. Majs er også godt for en regelmæssig fordøjelse. Majs er særligt rig på carotenoiderne lutein og zeaxanthin, der er fremragende til at opretholde øjensundheden, fordi de udgør en stor del af det makulære område omkring øjnene. Derfor er et regelmæssigt indtag af majs gavnligt for at beskytte mod grå stær og makulær degenerering. Majs bidrager med mere end 10 % af dit dagligt anbefalede indtag af fosfor, magnesium, kalium, C-vitamin og B-vitaminerne folat, tiamin og B12, og majs er også en god kilde til provitamin A, E-vitamin, jern, mangan, selen, natrium og zink. Majs indeholder værdifulde antioxidanter og aminosyrer, der begge er afgørende for at sikre sund cellevækst.

Kaela Heller
2025-06-21 07:12:02
Count answers
: 1
Majs findes nederst i madpyramiden med andre grøntsager.
Den er kendt for at være en grov grøntsag og har samtidig et højt indhold af kostfibre.
Kostfibre som er gode for din mæthedsfølelse og som kan være medvirkende til at holde gang i en god fordøjelse.
Majs indeholder fosfor, magnesium, kalium, C vitaminer Og B-vitaminer.
Desuden er Majs også en god kilde til E-vitaminer, jern, selen, natrium og zink.
Majs er godt at spise, hvis du gerne vil have styrket blodomløbet – det grundet det høje indhold af kalium.
Majs har høj glykæmisk værdi, hvilket gør at blodsukkeret kun stiger langsomt.
Majs er dog også en grøntsag som naturligt indeholder en del stivelse ligesom kartofler, ris mv.
Kort sagt kan du risikere at blive mere sulten ved at spise majs og derfor tage på i vægt.

Ryder Stracke
2025-06-21 02:50:08
Count answers
: 4
Majs er en god kilde til særligt magnesium, kalium, fosfor, calcium og zink.
Derudover indeholder majs vitaminerne A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, E-vitamin og K-vitamin.
Majs er både en kornsort og en grov grøntsag.
Der handler om til- og fravalg og afhænger af hvor mange majs du spiser og dit kulhydratindtag over hele dagen.
Majs kan bruges på mange forskellige måder.
Friske majs spises oftes som hele majskolber eller som dåsemajs / løse majs.
Det betyder dog ikke, at majs ikke kan være en del af en Low Carb eller en Keto kost.
Majs indeholder 24 gram kulhydrat pr. 100 gram.
Hvis du spiser Keto skal du altså kun spise 100 gram majs, før du næsten har ramt dit max indtag af kulhydrat dén dag.

Eli Hegmann
2025-06-21 01:25:16
Count answers
: 3
Dåsemajs er en supergod vare at have på lager i køkkenet. De Officielle Kostråd anbefaler, at voksne mennesker spiser mindst 600 gram grøntsager og frugter om dagen. Her tæller alle grøntsager med i regnskabet, uanset om de er friske, frosne eller på dåse. Således også majs. Ser vi på næringsindholdet for 100 gram frosne, friske og dåsemajs, er der ikke meget forskel, selvom man taber lidt vitaminer på at vælge konserves. Til gengæld indeholder dåsemajs flere antioxydanter. Du skal blot huske at købe konservesmajs uden tilsat sukker.