:

Hvordan tilberede majs?

Bettye Wiegand
Bettye Wiegand
2025-06-21 12:02:33
Count answers : 3
0
Træk blade og alle hår af majsene, og del hver majs i tre lige store stykker. Kom majsstykkerne i en gryde, og hæld vand ved så det dækker. Tilsæt også salt. Kog vandet op - og nu er kogetiden for kogte majs ca. 7 minutter. Hæld straks vandet fra og anret de kogte majs i en skål. De kogte majs kan nu serveres som de er, og de er blandt andet som tilbehør til forskellige kødretter - eller nyd dem som de er. Majs med smør og parmesan De kogte majs smøres eller pensles med smeltet smør, hvorefter de drysses med parmesan og flagesalt. Du kan hakke lidt persille helt fint og drysse over. Jeg synes en kogetid på 7 minutter er helt perfekte til majs, for her har de stadig noget sprødhed, som jeg i hvert fald holder af. Ønsker du mere møre majs, kan du med fordel koge dem i 10 minutter - måske endda 12 minutter. Jeg plejer at dele hver majs i tre lige store stykker inden kogning, men du kan selvfølgelig også koge de hele majs.
Evangeline Abshire
Evangeline Abshire
2025-06-21 10:56:22
Count answers : 3
0
For at tilberede majs, skal du først sætte vand over. Befri derefter majskolberne fra overfrakken og skær kolberne i 2-3 stykker hver. Herefter kommer majs-stykkerne i en gryde med letsaltet, kogende vand, og de koges i ca. 7 minutter. Til sidst tages majs-stykkerne op af gryden, de afdryppes godt, og derefter vendes de med chimichurrien.
Abdul Hill
Abdul Hill
2025-06-21 10:24:19
Count answers : 4
0
Du kan tilberede majs på grill eller i ovn. Tilberedning på grill kan ske på to måder: version 1, hvor majskolberne grillers uden blade og får en mere grillet smag, og version 2, hvor majskolberne grillers med blade og bliver mere saftige. For at tilberede majs på grill med blade, skal du lægge hele majskolber i vand i mindst 30 minutter, hvorefter du kan grill majskolberne med blade i ca. 20 minutter ved indirekte varme. For at tilberede majs i ovn, skal du lad bladene blive på majsen, dyp kolberne i vand og læg dem i et stegefad/bageplade, og tilbered majskolberne ca. 20 minutter i ovnen v. 175 grader varmluft. Du kan også tilberede majs i mikroovnen eller airfryer, og får således plads til flere, hvis du deler dem.
Estevan Bergnaum
Estevan Bergnaum
2025-06-21 09:26:23
Count answers : 1
0
At koge majs er nemt og hurtigt. De kan nydes som de er, eller du kan pifte dem lidt op med fx smør, revet parmesanost eller pensle dem med honning. At koge majs er nemt, og kræver faktisk ikke andet end en gryde, vand, lidt salt og så naturligvis selve majskolberne. Fjern alle bladene og kom majsene i kogende vand i 7-15 min. Hvis du ønsker dine majs sprøde, skal de koge i 7-8 min. Hvis du ønsker dem møre, skal de koge i 12-15 min.
Araceli Schuster
Araceli Schuster
2025-06-21 09:25:06
Count answers : 3
0
Majskolber kan tilberedes på flere måder. Normalt foretrækker jeg at koge majskolber. Der er mange meninger om hvordan man koger de perfekte majskolber, men i USA lærte jeg denne metode hvor man koger majskolberne i vand, sødmælk og med en klat smør. Majskolberne må endelig ikke koge for meget. Jeg giver dem normalt mellem 7-10 minutter. Den korte kogetid giver saftige og sprøde majskolber, som stadig har det helt rigtige bid samtidig med at de er møre og tilberedte.Andre måder at tilberede majskolber er i mikroovn, på grill eller i ovnen. I mikroovnen kan du lægge den hele majs ind med bladene på og give det 4 minutter. På grill lægges kolberne i blød i koldt vand i 10 minutter og grilles herefter i 20-25 minutter. I ovnen fjernes bladene og silketrådene, hvorefter de pensles med smør og krydres med ønskede krydderier og bages 20 minutter ved 200 grader.
Margot Dickinson
Margot Dickinson
2025-06-21 08:41:12
Count answers : 4
0
Du kan tilberede majs på flere måder, men mest almindeligt er det at tilberede dem i ovn, på grill eller i kog. Bring en gryde med saltet vand i kog. Pil majskolberne, så de er frie af de grønne blade. Kog kolberne i ca. 12 minutter, til de er møre. Servér med smør, salt og evt. revet parmesanost. Bring en gryde med saltet vand i kog, og tænd op for grillen. Træk forsigtigt kolbens blade ned, som når du skræller en banan, men lad dem sidde på. Fjern alle tråde. Bind bladene sammen, så majskolberne kan koges uden, at bladene bliver våde. Kog majsene i ca. 5-7 minutter. Dryp kolberne af, smør dem nu grundigt ind i smør, og drys med groft salt. Træk de grønne blade tilbage, så de beskytter majsene. Klæber bladene sig ikke fast til smøren, kan du binde snore omkring kolberne, så bladene holder på smøren. Grill nu majsene ved direkte varme i ca. 15 minutter — eller til de er møre. Træk bladene af majskolberne, og servér straks med smør og salt. Opvarm ovnen til 225°. Smør majsene med smør og salt hele vejen rundt, og pak dem så ind i stanniol. Lad dem hygge sig i ovnen i ca. 20-25 minutter, men hold øje undervejs.
Jaycee Nikolaus
Jaycee Nikolaus
2025-06-21 06:43:12
Count answers : 4
0
Majs er bedst tilberedte, så her får du et par tips til, hvordan du kan gøre. En helt oplagt måde at tilberede majs på, er ved at koge dem. Skær majskolberne i halve, og kom dem i en gryde med letsaltet vand. Kogetiden på majs varierer, men 7-10 minutter plejer at være et godt interval. Majs smager også rigtig godt grillede. Fold majskolbernes dækblade tilbage, og fjern hårene på kolberne. Læg majsene i en skål med koldt vand, og lad dem trække i ca. 30 minutter. Grill majskolberne i ca. 10-15 minutter, og vend dem med jævne mellemrum, så de ikke brænder på. Majs kan selvfølgelig også bages i ovnen. Fjern dækbladene fra majskolberne, og læg dem i en skål med koldt vand i en time. Tør dem, gnid dem i smør, og pak dem ind i sølvpapir. Bag majskolberne i ovnen ved 225 grader i 25 minutter.