:

Hvilket æble er bedst til æblekage?

Eduardo Anderson
Eduardo Anderson
2025-09-20 16:52:20
Count answers : 22
0
De tre sorter, du nævner, kan alle bruges, men modner først senere på efteråret. Belle de Boskoop er rigtig god. Bramley er også et godt madæble. Af tidlige sorter her i september kan du bruge Filippa og Guldborg med et rimeligt godt resultat. Filippa giver meget saft, så her skal du helst ikke tilsætte andet end lidt vand. Jeg tror ikke den er velegnet.
Marcos Champlin
Marcos Champlin
2025-09-10 23:53:27
Count answers : 21
0
Til det formål er hun gået til de absolutte eksperter. Hun interviewede deltagerne i årets National Pie Championship i Orlando Florida i USA. Et særligt æble skilte sig ud, når deltagerne skulle sætte navn på deres foretrukne æblesort. Og vinderen er:

Read also

Kan gammeldags æblekage laves dagen før?

Stil grøden i køleskab og lad den køle helt af. Kom den afkølede æblegrød i en stor skål eller i por Read More

Hvor længe skal æbler koge til æblekage?

Kom æbletern, vand, krydderier og sukker i en gryde, kog op og lad det simrekoge uden låg i 15 minut Read More

Elias Schultz
Elias Schultz
2025-09-05 20:41:46
Count answers : 14
0
Det er ikke alle æbler, som er lige velegnede til æblekager, da nogle af sorterne er nærmest umulige at få til at koge ud til æblegrød og æblemos. Men klassiske haveæbler som fx ananasæbler, gråsten, Ingrid Marie, Filippa, Elstar, Jonagold og Belle de Boskoop er helt perfekte. Et andet æble, som ligeledes kan bruges til grød og mos, men som også er helt perfekt til æbleflæsk og bagte æblekager, fordi det holder formen lidt bedre, er cox orange.
Kade Shanahan
Kade Shanahan
2025-08-30 12:14:25
Count answers : 15
0
For det er ikke de udenlandske sorter, der smager bedst i æblekage. Danske æbler har nemlig både syrlige og søde aromaer, som gør selv den simpleste opskrift til en sikker vinder. Netop nu er det aromaæblerne, som er på toppen af min liste, så derfor er det også dem, jeg putter i kagen. Hvis du bruger syrlige æbler med en frisk og god smag, er det også den smag, der kommer frem i kagen. Så hvis du har nogle gode og syrlige æbler hængende på træerne i haven, skal du selvfølgelig bruge dem. Ellers er det bare at gå på jagt i butikken og finde den æblesort, du bedst kan lide.

Read also

Hvor kommer gammeldags æblekage fra?

Opskriften stammer fra Fyn, og kan betragtes som en god, gammeldags dansk egnsret. Men kagen rummer Read More

Kan man lave æbletærte dagen før?

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og sæt den på køl i 30 minutter. Smør en tærteform på 24 c Read More

Rosalee Lueilwitz
Rosalee Lueilwitz
2025-08-22 12:55:59
Count answers : 18
0
Det skal helst være et madæble som eksempelvis Belle de Boskoop, Ingrid Marie, Elstar, Cox Orange eller Filippa. De bidrager både med den rigtige konsistens og med syre. Til portionen her brugte jeg Filippa, og det blev virkelig godt. 800 g æbler (gerne Belle de Boskoop, Filippa, Cox Orange eller Elstar)
Gabriella Hills
Gabriella Hills
2025-08-14 12:49:10
Count answers : 9
0
Wellant er let syrlig til sød og har en utrolig dejlig og kraftig æblesmag. Som et ekstra plus er den lige så god (nogle ville sige bedre) end Belle de Boskoop til æblekage, æbleflæsk med mere, og så kan man spise dem, der ikke blev brugt i madlavningen. Wellant og Elstar burde have en delt første plads, men Wellant er ved at overhale Elstar, fordi den ud over at være et suverænt spiseæble, også er fantastisk til æblekage og til madlavning. Aroma er et godt saftigt og let syrligt, spiseæble, som høstes i september. Det er en krydsning mellem de to danske sorter Ingrid Marie og Filippa og er meget populært til spiseæble, men også til at æblekage og til for os er det også et super godt æble til æblemost.

Read also

Hvilke æbler minder om Pink Lady?

Den søde og saftige Pink Lady er en æblesort, der er kendt for sin fremragende smag. Gala æblet er p Read More

Kan man lave æblegrød uden at skrælle æblerne?

Fremgangsmåde Skræl æblerne og befri dem for kernehuset. Skær dem i tern på ca. 2 x 2 cm og kom dem Read More

Aron Beier
Aron Beier
2025-08-06 00:17:17
Count answers : 23
0
Det er nemlig langt fra alle æbler, der er velegnede til en tur i ovnen. I bagværk er æbler med et højt syreindhold nemlig helt idéelle, og derfor skal du have fat i Belle de Booskop, Cox Orange, Rød Ingrid Marie eller Danmarks nationalæble, Gråsten, når du skal bage med æbler. Det kan virke lidt sært, at det er de sure æbler, der er bedst i desserter ‒ de fleste af os, kender jo desserter som noget sødt. Men syre er enormt vigtigt for at opnå balance i det søde køkken, ellers bliver det en flad og vammel oplevelse. Samtidig er konsistensen på de syrlige madæbler langt bedre efter tilberedning, så du undgår en kedelig, grynet mundfuld.