:

Hvor kommer gammeldags æblekage fra?

Sean Ziemann
Sean Ziemann
2025-08-22 11:45:13
Count answers : 17
0
Gammeldags æblekage er en dessert med rod i det danske køkken. Æblesæsonen var over det danske land og min grøntpusher havde fyldt op med dansk produceret æbler. Jeg brugte to forskellige sorter som jeg ikke kan huske navnet på, men den ene er et madæble og det andet et spiseæble. Type: Dessert Køkken: Dansk.
Fidel Ebert
Fidel Ebert
2025-08-16 09:16:54
Count answers : 21
0
Gammeldags æblekage er en dessert, som har rødder dybt plantet i det danske køkken. Det er en klassiker, som har været serveret i generationer – både til hverdag og fest. Oprindeligt opstod retten som en måde at bruge overskydende æbler på i efterårsmånederne, hvor der var masser af æbler i haverne. Æblerne blev kogt til grød eller mos, lagt i lag med brødkrummer eller rasp og sødet med sukker. Med tiden kom makronerne til som et lidt mere luksuriøst indslag, og flødeskummet blev kronen på værket.

Read also

Hvilket æble er bedst til æblekage?

Det er nemlig langt fra alle æbler, der er velegnede til en tur i ovnen. I bagværk er æbler med et h Read More

Kan gammeldags æblekage laves dagen før?

Stil grøden i køleskab og lad den køle helt af. Kom den afkølede æblegrød i en stor skål eller i por Read More

Vella Moore
Vella Moore
2025-08-05 22:34:00
Count answers : 21
0
Opskriften stammer fra Fyn, og kan betragtes som en god, gammeldags dansk egnsret. Men kagen rummer masser af ingredienser fra det store udland – sukker, mandler og vanille. Ingredienser, der først for cirka 150 år siden blev så billige i handlen, at de for alvor kom i brug hos helt almindelige mennesker. Før den tid blev de hentet i de oversøiske kolonier og handlet på tværs af Europa, Asien og Amerika. Æblet er en af de mest grundlæggende frugter i det danske bondekøkken. Æbler fra Frilandsmuseet. Æblet er en af de grundlæggende frugter i det danske bondekøkken.
Dwight Reichel
Dwight Reichel
2025-08-05 22:18:10
Count answers : 16
0
Denne æblekage blev fra 1800 tallet serveret på den lille sydfynske ø Lyø ved festlige lejligheder, og blev kaldt gammeldags æblekage. Den minder lidt om den almindelig danske æblekage, bortset fra at æblerne, som bruges, er rå og ikke først kogt til æblegrød. Denne æblekage blev fra 1800 tallet serveret på den lille sydfynske ø Lyø ved festlige lejligheder, og blev kaldt gammeldags æblekage.

Read also

Hvor længe skal æbler koge til æblekage?

Kom æbletern, vand, krydderier og sukker i en gryde, kog op og lad det simrekoge uden låg i 15 minut Read More

Kan man lave æbletærte dagen før?

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og sæt den på køl i 30 minutter. Smør en tærteform på 24 c Read More

Armand Rosenbaum
Armand Rosenbaum
2025-08-05 20:20:35
Count answers : 16
0
I midten af 1700-tallet udviklede æblekagen sig til en kage med et fyld af hvedeknopper eller knuste opblødte tvebakker. I den ældste metode skæres æblerne i skiver og brunes på panden sammen med krydderier. I en senere metode, der optræder første gang i 1740, koges æblerne til grød, der lægges i et fad og strøs med revet hvedebrød, kanel, kardemomme og reven skal af citron, inden kagen bliver bagt. I kogebøger fra begyndelsen af 1800-tallet lægges en dej over æblemosen, og kagen bliver bagt i form. Denne gode opskrift – oversat til moderne dansk – er fra i Kogebog for Smaae og Store Huusholdninger. Æblekagen i rim og på vers, fik æblekage sin egen lille sang i kogebogen Kogebog paa Vers.