:

Kan man lave æbletærte dagen før?

Blanche White
Blanche White
2025-08-05 23:16:28
Count answers : 4
0
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og sæt den på køl i 30 minutter. Smør en tærteform på 24 cm i diameter og læg tærtedejen i formen. Tryk den flot til i kanten og skær kanten til, så der er en pæn afslutning på kagen. Prik huller i tærtebunden med en gaffel og læg et stykke bagepapir over bunden. Fyld bunden med tørrede bønner eller bagekugler og blindbag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter. Tag tærtebunden ud, fjern bagepapir og bønnerne til blindbagning. Marcipanfyld Pisk marcipan, smør og sukker godt sammen, til det er ensartet. Pisk et æg i ad gangen. Bland mandelmel med kanel og vend det i marcipanmassen. Fordel marcipanmassen på den forbagte tærtebund og tryk æbleskiverne ned i et fint mønster på æbletærten. Drys med lidt sukker og bag æbletærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter, til marcipanmassen er fast. Server æbletærten med cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum.
Ryley Morissette
Ryley Morissette
2025-08-05 22:31:37
Count answers : 3
0
Ja, du kan lave både dejen og fyldet dagen før og samle tærten lige inden bagning. Det sikrer en frisk og lækker tærte. Tærten kan opbevares i en tætsluttende beholder i køleskabet i op til 3 dage. Varm den kort op i ovnen inden servering for at genvinde sprødheden.