Kan man lave æbletærte dagen før?

Blanche White
2025-08-05 23:16:28
Count answers
: 4
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og sæt den på køl i 30 minutter.
Smør en tærteform på 24 cm i diameter og læg tærtedejen i formen.
Tryk den flot til i kanten og skær kanten til, så der er en pæn afslutning på kagen.
Prik huller i tærtebunden med en gaffel og læg et stykke bagepapir over bunden.
Fyld bunden med tørrede bønner eller bagekugler og blindbag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter.
Tag tærtebunden ud, fjern bagepapir og bønnerne til blindbagning.
Marcipanfyld Pisk marcipan, smør og sukker godt sammen, til det er ensartet.
Pisk et æg i ad gangen.
Bland mandelmel med kanel og vend det i marcipanmassen.
Fordel marcipanmassen på den forbagte tærtebund og tryk æbleskiverne ned i et fint mønster på æbletærten.
Drys med lidt sukker og bag æbletærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter, til marcipanmassen er fast.
Server æbletærten med cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum.

Ryley Morissette
2025-08-05 22:31:37
Count answers
: 3
Ja, du kan lave både dejen og fyldet dagen før og samle tærten lige inden bagning. Det sikrer en frisk og lækker tærte. Tærten kan opbevares i en tætsluttende beholder i køleskabet i op til 3 dage. Varm den kort op i ovnen inden servering for at genvinde sprødheden.
Read also
- Hvilket æble er bedst til æblekage?
- Kan gammeldags æblekage laves dagen før?
- Hvor længe skal æbler koge til æblekage?
- Hvor kommer gammeldags æblekage fra?
- Hvilke æbler minder om Pink Lady?
- Kan man lave æblegrød uden at skrælle æblerne?
- Kan man lave æbler med gele dagen før?
- Kan man fryse æbler uden at koge dem først?
- Hvad drikker man til gammeldags æblekage?