Kan man lave æblegrød uden at skrælle æblerne?

Carol Walker
2025-08-06 01:05:51
Count answers
: 2
Kan man lave æblegrød uden at skrælle æblerne?
Æblegrød smager helt fantastisk med en kugle god vaniljeis – helt uimodståeligt, mens grøden stadig er lun og nykogt.
En kold æblegrød er også skøn!
Det smager vidunderligt til på havregrød eller andre grødvarianter, men også til græsk yoghurt, skyr eller lign.
Brug også æblegrøden i en gammeldags æblekage med flødeskum og makroner – eller hvad med en morgenmadstrifli serveret i et glas med græsk yoghurt og müsli.
Prøv også: min bedste opskrift på gulerodsboller.
1 kg æble, skrællede og skåret i tern
Tilsæt sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i gryden, sammen med æbler og vand og rør godt rundt.
Kog det langsomt op og lad det simrekoge ved svag varme uden låg, til æblegrøden har den rette konsistens.
Fjern vaniljestangen når æblegrøden er færdig.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Når man ser på denne opskrift på æblegrød, ser man, at det står 1 kg æble, skrællede og skåret i tern, hvilket tyder på, at æblerne skal skrælles før de bruges til æblegrød. Derfor kan man ikkedirekte svare spørgsmålet ud fra den informationsgiven i opskriften på æblegrød.

Anastasia Keeling
2025-08-05 23:57:23
Count answers
: 3
Kan man lave æblegrød uden at skrælle æblerne?
none

Emanuel Tremblay
2025-08-05 23:25:03
Count answers
: 4
Fremgangsmåde
Skræl æblerne og befri dem for kernehuset.
Skær dem i tern på ca. 2 x 2 cm og kom dem i en gryde.
Riv citronskallen ned i gryden til æblerne.
Pres saften fra citronen igennem en sigte ud over æbleternene og vend dem rundt i saften, så de ikke bliver brune.
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv.
Mas kornene sammen med lidt af sukkeret, så de skilles ad.
Kom vaniljesukker, sukker og vand i gryden og læg låg på.
Kog æblerne, indtil de koger let ud, 8-15 minutter, og tag derefter gryden væk fra varmen.
Bemærk, at sukkermængden og kogetiden vil variere, afhængigt af hvilke æbler der anvendes.
Smag evt. til med mere citronsaft.
Afkøl æblegrøden helt.

Evelyn Hirthe
2025-08-05 21:27:05
Count answers
: 3
Det er ikke nødvendigt at skrælle dem, da der er masser af både smag og farve i æbleskrællen.
Kom æblerne i en gryde sammen med sukker, citronskal og saft og flækket vaniljestang.
Kog forsigtigt op under låg, så æblerne lige smider lidt væske, og kog dem så i ca. 10-15 minutter til en tæt, grov mos.
Mas mosen gennem en stormasket sigte, så den bliver flot og glat.
Smag evt. mosen til med lidt ekstra sukker og citron.

Theo Wuckert
2025-08-05 20:57:10
Count answers
: 2
Skræl dem og skær det dårlige fra og kærnehuset ud. Skyl dem. Spørg den der ejer æbletræet om du må samle æblerne op. Skyl dem.
Det tager cirka 10 minutter.
Hvis du skal gemme æblegrøden i et glas, så hæld 2 tsk.
Selvom det står skrevet at man skal skrælle æblerne, mener jeg at man kan nøjes med kun at skylle og skære æblerne uden at skrælle dem først.
Rør i æblegrøden til den er jævn. Spis æblemosen kold eller varm med mælk.
Rør i æblegrøden til den er jævn. Atamon i mosen.
Dette er dog kun en mulighed, hvis I spiser æblegrøden med det samme, eller fryser den.

Kaylah Mertz
2025-08-05 20:03:29
Count answers
: 5
For at spare tid kan du undlade at skrælle æblerne, og blot skære dem i små stykker. Hvis du bruger røde æbler bliver din æblekompot virkelig fin rød og skrællen giver også ekstra smag til desserten. Skræl æblerne eller lad skrællen blive på.
Read also
- Hvilket æble er bedst til æblekage?
- Kan gammeldags æblekage laves dagen før?
- Hvor længe skal æbler koge til æblekage?
- Hvor kommer gammeldags æblekage fra?
- Kan man lave æbletærte dagen før?
- Hvilke æbler minder om Pink Lady?
- Kan man lave æbler med gele dagen før?
- Kan man fryse æbler uden at koge dem først?
- Hvad drikker man til gammeldags æblekage?