:

Hvor længe må brød hæve?

Cody Breitenberg
Cody Breitenberg
2025-06-18 17:25:03
Count answers: 4
Hævetid i skål kan være 15 minutter til 4 timer, alt efter gærmængden. Hævetid i skål kan være 15 minutter til 4 timer, alt efter gærmængden. En gærmængde på 50g kan ikke anbefales med mindre du har meget travlt. Hvis du kommer meget salt i dejen, skal du øge hævetiden med ca. 1/3. Har du brug for at det går stærkt, så er der to metoder til at fremskynde hævningen på. Varm vandet op til 60 grader og du kan halvere tiderne i tabellen. Hvis du tilsætter mælk eller sukker til din dej, skal den hæve lidt længere, typisk 1/4 længere i forhold til tabellen. Hævning er netop det, første hævning efter du har mikset ingredienserne. Efterhævning er, når du har formet dit brød eller dine boller og stiller dem til side. Hvis du tilsætter eddike til dejen, kan du skære ca. 1/3 af tiden i ovenstående tabel. Tilsætter du både varmt vand og eddike, bliver tiden ca. 3 gange så hurtig. Hvis du bruger 50g gær, kan hævetiden være 15 minutter og efterhævning 10-15 minutter. Hvis du bruger 25g gær, kan hævetiden være 30 minutter og efterhævning 20 minutter. Hvis du bruger 12-15g gær, kan hævetiden være 60 minutter og efterhævning 40-60 minutter. Hvis du bruger 6-7g gær, kan hævetiden være 2 timer og efterhævning 60-80 minutter. Hvis du bruger 3-4g gær, kan hævetiden være 4 timer og efterhævning 80-100 minutter.