:

Hvad betyder focaccia?

Scottie Raynor
Scottie Raynor
2025-06-18 15:18:31
Count answers: 1
Focaccia er fladt italiensk brød. Focaccia er ofte penslet med olie og krydret med salt, rosmarin, hvidløg og lignende. Ordet er italiensk, af senlatin focacia, af latin focus 'ildsted'. Focaccia sælges også med fyld som tomat, skinke eller peperoni på toppen.
Lura Homenick
Lura Homenick
2025-06-18 15:04:39
Count answers: 4
Focaccia er et fladt ovnbagt italiensk brød, der i stil og tekstur minder om pizzabund. Focaccia kan bruge som tilbehør til madretter og som sandwichbrød. Focaccia al rosmarino er en almindelig type focaccia i det italienske køkken, der serveres som antipasto, forret, brød på bordet til hovedretter eller som snack. Focaccia minder om det græske fladbrød Lagana.
Wyatt VonRueden
Wyatt VonRueden
2025-06-18 13:56:01
Count answers: 6
Focaccia er en skøn italiensk brød-klassiker, der kan nydes i rigtig mange sammenhænge. I Det italienske køkken elsker vi fx focaccia til antipasti og vi bruger focaccia som sandwich med alverdens lækre fyld: fx ost, skinke, tapenader og pesto. Focaccia er også lækker til at dyppe i en god suppe eller til pastaretter. Focaccia kan selvfølgelig nydes til en aperitif eller være en lækkerbisken i madpakken. Ja, focaccia går jo fint til alt, hvad man spiser brød til. Focaccia kan laves på mange forskellige måder, og du kan finde et væld af opskrifter på denne italienske klassiker. Det lækre bløde og fedtede brød kan spises både til morgenmad, som mellemmåltid og i det hele taget i stedet for brød.
Ivory Pouros
Ivory Pouros
2025-06-18 09:42:19
Count answers: 4
Italiensk madbrød som, selvom det på flere punkter kan sammenlignes med pizza, er helt sit eget. Spørger man på gaden i Italien, vil man sandsynligvis også få svaret, at focaccia hverken er pizza eller almindeligt brød – focaccia er focaccia. I Italien spiser man focaccia hvor som helst og når som helst, til morgen, til frokost, til aften, som snack eller som dessert toppet med eksempelvis Nutella. Dejen til focaccia laves ofte med en høj hydration, og de vigtigste ingredienser er: Mel, gær, salt, vand og olivenolie. Et særligt kendetegn ved focaccia er de mange små fordybninger på oversiden, og de samler også små “søer” af olie, der bevirker, at dejen under olien bages mindre og dermed giver den italienske specialitet sin lidt svampede konsistens og gode smag.