:

Hvad er mormormad?

Bella McCullough
Bella McCullough
2025-07-31 10:00:29
Count answers : 1
0
Mormormad forbinder vi typisk med velsmag, hygge og god tid. Vi byder på et udvalg af de velkendte traditionelle retter i lettere udgaver med samme gode smag. Her får du traditionelle danske retter med lidt mindre fedt og flere grøntsager – og den velkendte gode smag fra "mormors køkken". Hvad er mormormad? Retterne i mormormad er fra 1960’erne og starten af 1970’erne. Retter som vores mor, mormor eller farmor tilberedte med omhu og omtanke. Fælles for retterne er, at der i Diabetesforeningens version er sat lidt kulør på dem, bl.a. i form af flere grøntsager. Opskrifterne er inddelt i retter til hverdagen, og til når der er mere tid til tilberedningen.
Orion Kreiger
Orion Kreiger
2025-07-31 09:41:43
Count answers : 2
0
Når vi taler om mormormad, tænker de fleste på klassiske danske retter, der har været elsket gennem generationer. Mormormad handler ikke kun om smagen, men også om traditionerne og historierne, der følger med hvert eneste måltid. Det er de retter, som mormor ville trylle frem fra sit køkken med en blanding af kærlighed og know-how, og som altid endte med at smage himmelsk. Gammeldags dansk mad er bare lig med komfort. Det er komfortmad på sit bedste, der giver os følelsen af hjem og samhørighed. Selvom madtrends kommer og går, forbliver mormormadens enkelhed og autenticitet tidløs.
Gerald Pfannerstill
Gerald Pfannerstill
2025-07-31 09:33:16
Count answers : 4
0
Mormor er blevet moderne igen. Der har været en tid, hvor det næsten var fy-fy at erklære sin kærlighed til den klassiske danske mad, som vi kendte fra mormors køkken. Når du tænker på mormors mad, hvilken ret dukker så op på din nethinde? Glaseret skinke med grønlangkål, en omgang cremede tarteletter eller måske karbonader med flødestuvede ærter? Mormor forstod virkelig at kombinere en ret, så den smagte så englene synger. Maden var sjældent særligt kompliceret at kreere og bestod gerne af kød, sovs og kartofler eller en form for grøntsager ‒ men smagene var altid i perfekt harmoni.
Shanie Murphy
Shanie Murphy
2025-07-31 06:29:03
Count answers : 1
0
Boller i karry, hakkebøffer med bløde løg og helstegt kylling er alle retter, jeg er vokset op med. Når jeg laver dansk mormormad er det derfor også med en nostalgisk følelse i kroppen, og jeg sørger for at lægge en masse kærlighed i retten. Dét virker nemlig til at være hemmeligheden bag alle de danske klassikere. Jeg kan godt lide at lege med nogle af de dejlige mormoropskrifter, og derfor vil du også opleve at jeg indimellem laver et lidt twist så den bliver mere moderne. Det er min opskrift på kyllingeboller i kokosmælk et godt eksempel på.