:

Hvad må man ikke fryse ned?

Brad Dibbert
Brad Dibbert
2025-07-28 14:32:01
Count answers : 0
0
Når du køber ind til frost, skal du huske flere ting. Du skal ompakke, før du fryser ned. Derfor skal du ikke rede din seng om morgenen. Men det er faktisk ikke så god en idé, når man har allergi over for husstøvmider, hvis man spørger en ekspert. Alle danskere skal sortere affald derhjemme, og sorteringen pågår i stor stil, men hvordan skal man sortere blisterpakninger, hvor der eksempelvis har være hovedpinepiller i? Når grillfesten slutter, skal du være opmærksom på, hvordan madrester, foliebakker og emballage skal sorteres. Tomater, spidskål, bøffer og pølser, men måske også gasflaske, kul, aske og emballage. Samvirke guider dig til, hvordan du bortskaffer alt affald efter en hyggelig grillaften.
Delphia Flatley
Delphia Flatley
2025-07-28 14:16:26
Count answers : 1
0
Kødbakker er f.eks. ikke velegnede til frysning. Råt kød må dog ikke genfryses uden at blive tilberedt.
Santiago Olson
Santiago Olson
2025-07-28 13:44:31
Count answers : 6
0
Øl og sodavand må ikke komme i fryseren, da væsken udvider sig ved indfrysning og flasken kan i værste fald sprænge eller flække. Rugbrød, franskbrød og grovbrød er ikke kvalitetsmæssigt så godt at komme i fryseren, da rugbrøds sensoriske kvalitet forringes. Fødevare pakket i bioemballage produceret af polylaktid og/eller polylaktat også kaldet PLA, kan ikke tåle at komme i fryseren, da emballagen ødelægges. Emballage til hakket kød som eksempelvis hakket oksekød eller hakket svinekød og/eller lam er oftest produceret af én af to typer emballage, og den ene type kan ikke umiddelbart tåle frysning. Optøet emballeret fødevarer anbefales ikke genfrosset, da den sensoriske kvalitet forringes.
Hector Pacocha
Hector Pacocha
2025-07-28 12:19:03
Count answers : 5
0
Frys ikke råvarer med et højt vandindhold, f.eks. kartofler, agurker og salat. Smag og konsistens ødelægges ved frysning. Yoghurt og andre syrnede mejeriprodukter egner sig ikke til frysning, fordi de klumper og bliver vandede. Kom ikke varm mad i fryseren. Det hæver temperaturen i hele fryseren og kan potentielt ødelægge det, der ligger i nærheden. Lad ikke maden stå ved stuetemperatur i mere end 2 timer, inden den fryses. Det kan give kraftig bakterievækst. Læg ikke halvfyldte pakker i fryseren, fordi det kan give frysebrand i den tomme del. Fyld dåser og beholdere så meget som muligt, men sørg for, at der er plads til, at maden kan udvide sig, når den fryses. Undgå en tom fryser. En godt fyldt fryser holder temperaturen bedre og bruger mindre strøm end en tom fryser.
Lavinia Goldner
Lavinia Goldner
2025-07-28 11:57:41
Count answers : 2
0
Når man ikke anbefaler at fryse madvarer ned flere gange, så er der flere grunde: 1) Ved hver fryse/tø-cyklus ødelægger man proteiner og aromastoffer, så en del af oplevelsen ved maden går tabt. 2) Ved nedfrysning stopper man ikke de biologiske processer, der nedbryder fødevaren - man gør dem kun langsommere. 3) Ved hver frysning skal man altid være forsigtig med, at maden har været opbevaret rigtigt, Det vil sige, at selv om man har genopvarmet resterne til 75 grader, så maden i princippet er steril, så kommer der hurtigt bakterievækst igen, når temperaturen falder. 4) Tilsvarende skal man passe på i processen, når man tør madvaren op igen. Der kan også være det problem, at nogle bakterier laver giftstoffer, som ikke nødvendigvis bliver inaktiveret ved at varme maden op, og dem bliver vi syge af.
Charles Eichmann
Charles Eichmann
2025-07-28 11:48:04
Count answers : 3
0
Selvom langt de fleste fødevarer kan fryses ned, er der flere madvarer, som simpelthen smuldrer eller mister sin smag, hvis det bliver frosset ned. Her taler man især om bløde oste som Ricotta, hytteost og flødeost, idet de har et højt vandindhold. Yoghurt har heller ikke godt af at blive frosset ned. Grøntsager som agurk, salat og tomat egner sig heller ikke til at blive frosset ned. Ris mister sin konsistens og smuldrer, når det bliver frosset ned. Æg må endelig heller ikke blive frosset ned og skal altid spises frisk. Fisk og skaldyr er ekstra sart at fryse, og disse må nemlig ikke genfryses, da det kan give en masse bakterier og forringe kvaliteten af maden gevaldigt.
Dillan Zieme
Dillan Zieme
2025-07-28 10:07:34
Count answers : 0
0
Kød i original emballage, øl, sodavand og rugbrød er bare nogle af de helt almindelige ting, som du ikke må lægge i din fryser. Øl og sodavand må ikke komme i fryseren, da væsken udvider sig ved frysning, og flasken i værste fald kan flække eller sprænge. Rugbrød må ikke komme i fryseren, da brødets kvalitet forringes, fordi brødet teknisk set tørrer ud. Fødevarer pakket i bioemballage produceret af PLA kan ikke tåle at komme i fryseren, da emballagen ødelægges. Emballage til hakket kød er oftest produceret af enten polystyren eller polypropylen, og polypropylen findes i to varianter, hvor den ene type emballage kan godt tåle frysning, mens den anden ikke kan. Franskbrød og grovbrød ødelægges, ligesom rugbrød, ved frysning, fordi brødet teknisk set tørrer ud. Du skal ikke genfryse optøede, emballerede fødevarer, som du en gang har haft oppe af fryseren, da kvaliteten vil blive væsentligt forringet.