:

Hvad er verdens mest populære ret?

Jocelyn Langworth
Jocelyn Langworth
2025-09-04 12:36:43
Count answers : 19
0
I en travl hverdag er det godt at kunne støtte sig op ad familiens aftensmadsfavoritter, selvom det også kan være skønt at kaste sig over nye retter. Danskernes madvaner undersøges af blandt andre Madkulturen, og foruden den seneste liste får du her også inspiration til, hvordan du kan lave de 10 mest populære retter til aftensmad. Tomater, spidskål, bøffer og pølser.
Werner Brekke
Werner Brekke
2025-08-28 02:12:02
Count answers : 22
0
Hvis du besøger Brasilien, bliver du nødt til at smage den berømte gryderet feijoada. En masse lækkert og mørt kød blandet med bønner og krydderier. Sprødstegte nudler, karry og palmesukker – mums fillibaba, må vi nok sige. Hvis du elsker den spanske tapas, vil du helt sikkert også elske meze. Tænker du på Italien, tænker du nok også på pasta og pizza. Måske kan vi ikke tillade os at kalde brød for en nationalret – men måske så nationalbrød. Saltet klipfisk, kartofler og æg. Fyldt peberfrugt med en masse lækkert okse- og svinekød samt krydderier. Igen er det måske ikke en ret, men nationalbrød eller tilbehør. Hvis du elsker ost, så vil du elske en græsk moussaka.

Read also

Hvad er den mest danske ret?

De mest populære retter/tilbehør anno 2022 er salat uden kødtopping, kylling, rugbrød og andet brød Read More

Hvad er den billigste mad at spise?

Man kan spare lidt ekstra på budgettet ved at skrue lidt ned for mængden af kød i opskrifter. Hvis d Read More

Dayton Zemlak
Dayton Zemlak
2025-08-19 17:21:29
Count answers : 23
0
Italiensk mad er det mest populære. Vi spurgte folk, hvilke af 34 nationale køkkener de havde prøvet, og om de kunne lide maden eller ej, og Italiensk mad var det mest populære. Det italienske køkken havde en gennemsnitlig popularitetsscore på 84% i de 24 adspurgte lande. Andenpladsen efter det italienske køkken går til det kinesiske køkken, som havde en gennemsnitlig score på 78% på tværs af de adspurgte lande. Verdens tredje mest populære køkken er det japanske med en gennemsnitlig score på 71% på tværs af de 24 lande.
Willie Lynch
Willie Lynch
2025-08-14 22:56:04
Count answers : 21
0
Kødet er stadig helt i top, når danskerne skal vælge aftensmad. Rugbrød med pålæg er danskernes hyppigste aftensmad, viser undersøgelse. Her er topti over de mest spiste retter: 1. Rugbrød med pålæg 2. Pizza 3. Sandwich mv. 4. Burger 5. Kylling med tilbehør 6. Pastaret ekskl. pasta med kødsovs 7. Ret med pølser 8. Frikadeller med tilbehør 9. Bøf med tilbehør 10. Fisk med tilbehør Pålæg på rugbrød og i sandwich er ofte lig med kødpålæg, ligesom der ofte er kød på vores pizza, konkluderer undersøgelsen.

Read also

Hvilke retter er gode at fryse ned?

Her finder du alle vores bedste frysevenlige retter og fryseretter. Du kan fylde fryseren op med en Read More

Hvor meget koster mad for en person om måneden?

For at besvare spørgsmålet ’hvad er normalt madforbrug’, har vi kigget nærmere på den gennemsnitlige Read More

Mable Breitenberg
Mable Breitenberg
2025-08-08 20:25:53
Count answers : 14
0
På førstepladsen over mest spise retter i Danmark i 2024 finder vi fortsat ”rugbrød med pålæg”, der også er den mest udbredte ret til frokost. Når danskerne spiser kød, er pizza på førstepladsen som det mest spiste aftensmåltid. Når danskerne spiser vegetarisk, altså retter uden kød og fisk, indtager rugbrød med pålæg førstepladsen over de mest populære retter. På en typisk dag i 2024 får 7 % rugbrød med pålæg til aftensmad. De mest populære retter til aftensmad Hvilke retter spiser vi, hvor hjemmelavede er de, og er der forskel blandt aldersgrupperne? Sandwich og pastaretter er også at finde i toppen af listen, når vi zoomer ind på måltiderne uden kød og fisk. For det er de samme retter, der går igen i vores top-10 år efter år. Det har vi undersøgt. Her får du svaret på, hvad den gennemsnitlige dansker spiste til aftensmad i går. Faktisk er resultatet ikke så overraskende.
Cassandre Schulist
Cassandre Schulist
2025-07-28 08:53:05
Count answers : 17
0
Ifølge direktør i Madkultur Judith Kyst er der 3 overordnede tendenser i undersøgelserne, der er værd at trække frem. 1) Brødretter som rugbrød med pålæg, brød med pålæg, burger, pizza mv. bliver generelt mere og mere udbredte. Det skyldes formentlig, at de tilgodeser flere behov – det kan være nemme og overskuelige retter, der kan justeres og tilpasses i tilbehør og pålæg, så de kan spises af både børn og voksne, og så er det retter, der både fås hjemmelavet, understøttet af convenience, som færdigretter og som takeaway. Så når pizza f.eks. ligger højt, så er det også, fordi vi her både har de helt hjemmelavede, dem, hvor pizzabunden er købt, og vi blot skal fylde topping på, frysepizzaerne og pizzaer fra pizzeria eller restaurant. 2) Mange af de samme retter går igen – også uden for top 10. Vi ser typisk – og det bliver også fremhævet i madsociologien og andre steder – at vi har omkring 10 retter på rygraden, som er dem, vi ofte veksler imellem. Der skal ret meget til, for at nye retter kommer ind i repertoiret, og derfor også før en ret kan komme op i top 10 – det er en udvikling, der sker langsomt over mange år. 3) De fleste retter på top 10 indeholder kød, og en del retter vil være svære for os at lave uden. Tænk f.eks. på bøf med løg, koteletter i fad eller stegt flæsk med persillesovs. Hvis vi fjerner køddelen fra dem, er der kun fadet, løget og den hvide sovs tilbage. Det er f.eks. svært at lave bøf, steg eller schnitzler helt uden kød. Så hvis vi skal bevæge vores madkultur i en grønnere og sundere retning, så bliver vi nødt til at forholde os til, hvad størstedelen af danskerne spiser i dag. Jeg tror helt sikkert, at vores madkultur også i fremtiden vil indeholde kød, men vi skal blive bedre til at spise lækre grønsagsretter også. Og når vi så spiser kød, skal vi spise mindre af det.

Read also

Hvad er den dyreste mad?

Man skal bruge sin tandstikker med omhu, hvis man begiver sig ud i at spise verdens dyreste fødevare Read More

Hvad må man ikke fryse ned?

Når man ikke anbefaler at fryse madvarer ned flere gange, så er der flere grunde: 1) Ved hver fryse Read More