:

Hvad er den dyreste mad?

Fidel Ebert
Fidel Ebert
2025-07-28 14:41:37
Count answers : 1
0
Man skal bruge sin tandstikker med omhu, hvis man begiver sig ud i at spise verdens dyreste fødevare - bladguld. Guld er verdens dyreste fødevare. Det er den hvide trøffel, som især italienerne har gjort sig til verdensmestre i at finde. Den hvide trøffel koster omkring 60.000 kr. kiloet, svarende til omkring 60 kr. pr. gram. Den ægte vare koster i dag omkring 15.000 kr. kiloet, svarende til 15 kr. pr. gram. Safran er krokus-blomstens støvdragere, og den høje pris på dette krydderi skyldes til dels den høje arbejdsomkostninger ved at høste dem. Et gram koster så 13 kr. Kobe-kød koster som regel omkring 1500 kr. kiloet, men er da set i supermarkeder helt ned til omkring 1000 kr. kiloet.
Paul Kuhn
Paul Kuhn
2025-07-28 13:59:44
Count answers : 2
0
Hos GastroFun elsker vi at dykke ned i alt fra hverdagsmad til det absolut ekstravagante – og i denne artikel stiller vi skarpt på de mest luksuriøse råvarer, du kan finde. For hvad gør egentlig en råvare så kostbar? Det kan være alt fra klimaet den vokser i, det begrænsede udbud eller den kompleksitet der ligger i at producere den. Nogle af dem er naturens små mirakler, mens andre kræver præcision, tålmodighed og dygtighed fra dem, der producerer dem. Du får her en liste over de 15 dyreste råvarer i verden – og vi starter med den “billigste” og arbejder os op til de mest absurde priser pr. kilo. For hver råvare får du både pris, billede og lidt baggrundsviden, der forklarer hvorfor den er noget helt særligt. Lad os dykke ned i den eksklusive ende af køkkenet. Kvælkefrø fra den blå tun er kendt som den mest eksklusive del af fisken og kan koste op til 400.000 kr./kg.
Carolyne Roberts
Carolyne Roberts
2025-07-28 11:46:53
Count answers : 1
0
Den dyreste burger har fået navnet The Golden Boy, og det skyldes til dels, at den indeholder bladguld, mens der også er en række eksklusive ingredienser. Bøffen er lavet af ægte Kobe Wagyu A5 oksekød – Kongekrabbe tilberedt i hvidvin – Løgringe lagret i Dom Perignon Champagne – Joselito vintage skinke – Hvid trøffel – Beluga Caviar – Røget safran mayonnaise med andeæg – Barbecue sauce lavet på Kopi Luvak kaffe og Macallan Single Malt Rare Cask Whisky – Cheddar med trøffel Ja, det er råvarer fra øverste hylde, og det koster. Med et prisskilt på hele 37.000 danske kroner, er vi altså oppe i de højere luftlag.