:

Hvilke råvarer er Danmark kendt for?

Easter Ziemann
Easter Ziemann
2025-07-26 17:34:26
Count answers : 2
0
Danske råvarer har også en relativ stor betydning - især for de ældre forbrugere. Gris og oksekød er de oftest spiste kødtyper til aftensmaden. Salat, kylling og smørrebrød er de retter danskerne oftest spiser til aftensmad. Danskerne bruger først og fremmest ord og veninder som god smag, nem at tilberede, hjemmelavet og mættende om deres aftensmad. Et flertal af de danske forbrugere slutter op omkring, at de forsøger at spise varieret, og at det vigtigste er, at made smager godt. Mænd spiser oftere end kvinder retter med kød og kvinder spiser oftere vegetariske retter. De yngre generationer spiser oftere udenlandske retter, mens de ældre oftere spiser traditionelle danske retter. Vand uden brus og sodavand er de mest almindelige drikkevarer til aftensmaden. Ca. hver femte forbruger drikker alkoholiske drikke til aftensmaden, primært vin. Danskerne spiser kød til aftensmaden godt 5 dage om ugen.
Cassandra Thompson
Cassandra Thompson
2025-07-26 15:08:21
Count answers : 3
0
Danmark er kendt for grisekød, oksekød og kylling, samt råvarer som salat, rugbrød, brød med pålæg, hakket snittet grønt, pizza, pasta og steg. Danske råvarer er vigtigere for de ældre end for de yngre forbrugere. Det mest almindelige er et hjemmelavet måltid, hvor alle delene er lavet fra bunden af. Grisekød er den mest populære kødtype hos danskerne – næsten 1/3 fik grisekød til aftensmad. Dernæst følger oksekød, som blev spist af hver fjerde og kylling, som blev spist af hver femte. De mest populære retter/tilbehør anno 2022 er salat uden kødtopping, kylling, rugbrød og andet brød med pålæg, hakket snittet grønt, pizza, pasta og steg.
Anne Wiza
Anne Wiza
2025-07-26 13:57:18
Count answers : 3
0
Danskernes madkultur er kendt for at have kød i centrum, hvor kødet er hovedingrediensen halvdelen af gangene. Rugbrød med pålæg og sandwich er ofte lig med kødpålæg, og der er ofte kød på pizza. Blandt de mest spiste retter er rugbrød med pålæg, pizza, sandwich, burger, kylling med tilbehør, pastaret eksklusive pasta med kødsovs, ret med pølser, frikadeller med tilbehør, bøf med tilbehør og fisk med tilbehør. Kød, især oksekød, er stadig et populært valg, særligt hos børnefamilier. Især hos familier med børn på 0-6 år er der i stor stil kød på menuen, hvor 83 procent spiser kød til aftensmad på en typisk aften. Flere danskere vælger kyllingekød fremfor okse- eller kalvekød til deres aftensmad, og over halvdelen af de adspurgte oplever, at de generelt oftere spiser lyst end rødt kød.
Raymond Cassin
Raymond Cassin
2025-07-26 13:55:02
Count answers : 1
0
Rugbrød med pålæg er den mest udbredte ret til frokost. På en typisk dag i 2024 får 7 % rugbrød med pålæg til aftensmad. Når danskerne spiser kød, er pizza på førstepladsen som det mest spiste aftensmåltid. Når danskerne spiser vegetarisk, altså retter uden kød og fisk, indtager rugbrød med pålæg førstepladsen over de mest populære retter. Sandwich og pastaretter er også at finde i toppen af listen, når vi zoomer ind på måltiderne uden kød og fisk.
Marshall Graham
Marshall Graham
2025-07-26 13:12:45
Count answers : 1
0
Rugbrød, kartofler, fisk, kål og svinekød har været basisingredienser i århundreder. Danmark er en af verdens største eksportører af svinekød, især bacon og skinker. Lurpak-smør og Castello-oste er populære i USA. Dansk laks, sild og rejer eksporteres i store mængder. Carlsberg og akvavit har en nicheplads på det amerikanske marked. Soja og majs bruges til dyrefoder og i forarbejdede fødevarer. Amerikanske mandler, valnødder og peanutbutter er populære i Danmark. Premium-udskæringer som Angus- og Wagyu-kød importeres fra USA. Amerikanske blåbær, æbler og tranebær ses ofte i danske supermarkeder. BBQ-sauce, bagemix, marshmallows og amerikanske sodavand er blevet populære i Danmark. Spis mere fisk, rodfrugter og fuldkorn.
Gregg Skiles
Gregg Skiles
2025-07-26 12:11:26
Count answers : 3
0
Danmark er kendt for råvarer såsom kartofler, rød pølser, stegt flæsk med persillesovs, rullepølse, øllebrød, rugbrød, frikadeller, koldskål med kammerjunker, smørrebrød, ymerdrys, saltlakrids, remoulade og leverpostej. Kartofler skal bare lige have en gang smør eller sovs – så kører det. Rugbrødet er noget, man kan latterliggøre, hvad andre lande kalder groft brød. Frikadeller kan ikke slås af andre retvaler. Smørrebrød skal indeholde så lidt brød og så meget pålæg som muligt. Remoulade kan spises til alt. Leverpostej er et lille mirakel, man ikke sætter stor nok pris på, men som man kommer til at savne, når man er på ferie.
Kristian Schamberger
Kristian Schamberger
2025-07-26 11:54:17
Count answers : 1
0
Danmark er kendt for en række sæsonaktuelle råvarer i februar. Ramsløg er lige kommet op, fordi vinteren ikke har været så hård, og man kan lave pesto af dem eller bruge dem i stedet for hvidløg. Kål, som grøntkål, blomkål, hvidkål og palmekål, er rigtig billigt og kan snitte i en frisk salat eller stege lynhurtigt på en pande med salt og citron. Broccoli er også i højsæson og kan bruges med stokken, eller man kan stege det på panden eller i ovnen. Knoldselleri er godt som tilbehør, hvis man bager det i lang tid eller laver pure af det. Jordskokker har sæson indtil foråret og er gode i rå, tynde skiver, i jordskokkesuppe eller sammen med fisk. Torsk og sild er begge fine lige nu og kan laves på mange forskellige måder. Danske muslinger har højsæson fra september til maj, og man kan også finde råvarer som rødbeder, porre og skovsyre, der er rigtig lækkert og kan bruges i utallige retter.