Danmark har en lang række lokale råvarer, der kan benyttes i madlavningen. I januar er der fx grønkål, gulerod, hvidkål, jordskok, julesalat, kartofler, kinakål, kålrabi, løg, pastinak, persillerod, porre, rosenkål, rødbede, rødkål, savojkål, selleri og østershat. I februar kan man bruge grønkål, gulerod, hvidkål, jordskok, julesalat, kartofler, kålrabi, løg, pastinak, persillerod, porre, rosenkål, rødbede, rødkål, savojkål, skorzonerrod, selleri og østershat. I marts er der fx brændenælde, feldsalat, grønkål, gulerødder, hvidkål, jordskok, julesalat, kartofler, kålrabi, løg, pastinak, persillerod, porre, ramsløg, rosenkål, rødbede, rødkål, skvalderkål, selleri og østershat. I april kan man bruge brændenælde, bøgeblad, gulerod, hvidkål, jordskok, kartofler, kørvel, løg, løvstikke, mælkebøtte, persille, peberrod, porre, purløg, rabarber, radiser, ramsløg, rosenkål, rødbede, rønnebærskud, salat, selleri, skvalderkål, spinat og tomat. I maj er der asparges, bøgeblad, forårsløg, grønne jordbær, gulerod, havesyre, kørvel, løg, løvstikke, majroe, peberrod, persille, rabarber, radiser, skovmærke, slikporrer, spidskål, spinat, salat og tomat. I juni kan man bruge agurk, asparges, bladbeder, blomkål, broccoli, fennikel, glaskål, gulerod, hyldeblomst, jordbær, kartofler, kinakål, løg, løvstikke, mynte, peberrod, persille, rabarber, radiser, salat, sommerporre, spidskål, spinat, stikkelsbær, tomat og ærter. I juli er der agurk, bladbeder, blomkål, blåbær, broccoli, dild, fennikel, glaskål, gulerod, hindbær, jordbær, jordskok, kantarel, kartoffel, kinakål, kirsebær, løg, majs, mynte, persille, peberrod, rabarber, radise, ribs, salat, skorzonerrod, solbær, sommerporre, spidskål, stikkelsbær, squash, tomat og ærter. I august kan man bruge aubergine, agurk, bladbeder, bladselleri, blomkål, blommer, broccoli, brombær, fennikel, glaskål, grønne bønner, gulerod, hindbær, hyben, hyldebær, hvidkål, jordskokker, kantarel, kartofler, kinakål, løg, majs, mirabelle, peberrod, persille, porrer, pærer, rabarber, radiser, rødbeder, rødkål, rørhat, salat, skorzonerrod, solbær, sommerporre, spidskål, spinat, squash, tomater, vindruer, æbler og ærter. I september er der agurk, bladbeder, bladselleri, blomkål, blommer, broccoli, brombær, glaskål, grønkål, grønne bønner, græskar, gulerod, havtorn, hvidkål, hyldebær, jordskok, kantarel, karljohan, kartofler, kinakål, løg, majs, pastinak, peberrod, persille, persillerod, porre, pære, radiser, rosenkål, rødbeder, rødkål, salat, selleri, skorzonerrod, spinat, squash, tomater, vindruer og æbler. I oktober kan man bruge bladbeder, bladselleri, blomkål, broccoli, græskar, grønkål, gulerod, hvidkål, hyldebær, jordskok, kartofler, kastanje, kinakål, kvæde, kålrabi, løg, majs, nødder, pastinak, peberrod, persille, persillerod, porre, pære, radise, rosenkål, rødbede, rødkål, salat, selleri, skorzonerrod, spidskål, spinat, squash, svampe, tomater, tyttebær, vindruer og æbler. I november er der blomkål, græskar, grønkål, gulerod, hvidkål, jordskok, julesalat, kartofler, kinakål, løg, pastinak, persillerod, porrer, pærer, rosenkål, rødbeder, rødkål, salat, selleri, tomat og æbler. I december kan man bruge blomkål, grønkål, græskar, gulerod, hvidkål, jordskok, julesalat, kartofler, kinakål, løg, nødder, pastinak, peberrod, persillerod, porre, pære, rosenkål, rødbede, rødkål, selleri, slåenbær, æbler og østershat.