:

Er fisk kød?

Petra Robel
Petra Robel
2025-08-15 14:12:39
Count answers : 17
0
Fisk er en vigtig kilde til gavnlige fedtsyrer og D-vitamin, hvorimod rødt kød særligt bidrager til indtaget af mættet fedt, som ofte sættes i forbindelse med udvikling af forskellige typer kræft. Sådan konkluderer et ph.d.-studie ved DTU Fødevareinstituttet, som har beregnet de samlede helbredseffekter ved at udskifte én fødevare med en anden i kosten. I studiet har man vurderet helbredspåvirkningen ved at erstatte rødt og forarbejdet kød i kosten med fisk, således indtaget af fisk når op på 350 gram ugentligt, som er den anbefalet mængde. Studiet konkluderer, at den danske befolkning som helhed kan vinde op mod 7.000 sunde leveår årligt, hvis alle voksne danskere spiser fisk efter anbefalingerne om de 350 gram om ugen og samtidig nedsætter kødindtaget. Særligt mænd over 50 år samt kvinder i den fødedygtige alder, vil i en sådan kostomlægning få størst sundhedsmæssig gevinst. En kostomlægning vil være til gavn for alle, som spiser mindre fisk end de anbefalede mængder.
Shany Lueilwitz
Shany Lueilwitz
2025-08-09 06:46:16
Count answers : 16
0
Man kan ikke bare skifte kødet ud med fisk, siger Lars Askanius, kok i Culinarium hos Electrolux Showroom i Fredericia. Grunden til, at det ikke altid kan lade sig gøre bare at skifte oksekød ud med en torsk eller rødspætte, handler for Lars Askanius om smag og balance. Den kraftige tomatsovs i lasagnen overdøver fuldstændig fisken. Og der er meget stor risiko for, at man kommer til at overtilberede fisken, siger han ifølge Fredericia Lokalavisen. Mange kan ikke finde ud af at lave fisk, og det er en af grundene til, at vi ikke får fisk nok. Fisk som bages for længe i ovnen eller simrer for længe på panden, bliver nemlig tør og kedelig. Hold øje med fisken, tryg på den - den må ikke være hård. Så snart du kan løsne "lamellerne" i fiskens struktur, er den færdig.

Read also

Hvad er friske råvarer?

At vælge råvarer i sæson er en af de bedste måder at nyde friske og smagfulde fødevarer på. Sæsonbes Read More

Hvilke råvarer er i sæson?

Hele året rundt er der danske frugter og grøntsager i sæson. Det er ofte friskere og billigere. Se Read More

Evans Abshire
Evans Abshire
2025-08-02 17:55:24
Count answers : 15
0
Ja, fisk betragtes som en form for kød. Selvom det adskiller sig fra kød fra landdyr som oksekød og svinekød, opfylder det stadig kriterierne for at være kød. Det er et animalsk produkt, der bruges som fødevarer, og det indeholder protein og andre næringsstoffer, der er vigtige for kroppen. Fisk er kendt for at være en rig kilde til omega-3 fedtsyrer, der har gavnlige virkninger på hjertet og hjernen. Kød indeholder normalt mere jern og zink end fisk. Fisk er en vigtig kilde til protein og omega-3 fedtsyrer, der har mange sundhedsmæssige fordele.
Eden Turcotte
Eden Turcotte
2025-07-25 03:25:13
Count answers : 21
0
Fisk, kød, æg og bælgfrugter er godt for dit barns sundhed, da kroppen ikke kan undvære de mange næringsstoffer og proteiner, disse fødevarer bidrager med. Netop fordi disse fødevarer har et højt proteinindhold, anbefales de først fra 6 måneder. I overgangsfasen er anbefalingen at starte med kød og fisk frem for æg og bælgfrugter på grund af proteinsammensætningen, og da kroppen nemmere optager jern fra kød og fisk. Samtidig bidrager kød og fisk med zink, selen og andre mineraler, der kan være lidt vanskeligere at få gennem de vegetabilske fødevarer. Af samme årsag er det godt at spise kød og fisk i små mængder hver dag til de fleste måltider fra 6 måneder. Udover fisk, kød, æg og bælgfrugter indeholder ost, mælkeprodukter, nødder, frø, kornprodukter, kartofler og visse grøntsager fx broccoli også mange proteiner.

Read also

Hvad er råvarer?

Her får du Danmarks store råvareguide. En nem og overskuelig oversigt over alle råvarer, så du nemt Read More

Hvad er danske råvarer?

Hele året rundt er der danske frugter og grøntsager i sæson. Det er ofte friskere og billigere. Grø Read More