Hvad er forskellen på råvarer og fødevarer?

Rashawn Wunsch
2025-07-25 00:16:03
Count answers
: 4
Forskellen på råvarer og fødevarer kan ses i Nova-klassifikationen, der inddeler vores mad i fire kategorier efter forarbejdningsgrad. Gruppe 1 består af hele råvarer og minimalt forarbejdet mad, som bær, frugt, grøntsager, kød, mælk og æg. Råvarer kan også betragtes som uforarbejdede, hvilket inkluderer alt det, der har vokset på et træ, er høstet på en mark, har svømmet i havet eller er opvokset i en stald. Fødevarer kan være forarbejdede, som i Gruppe 3, hvor fødevarerne forarbejdes for at forbedre holdbarheden og kvaliteten af gruppe 1-fødevarer, eller ultraforarbejdede, som i Gruppe 4, der er industriproducerede med mange ingredienser og tilsætningsstoffer. Gruppe 2 består af forarbejdede kulinariske ingredienser baseret på fødevarer fra Gruppe 1, som sukker, smør, madolie og honning. Det er vigtigt at vælge mest fra Gruppe 1 og begrænse eller skære ned på Gruppe 4-fødevarer, da de kan tage pladsen fra Gruppe 1.
Read also
- Hvad er friske råvarer?
- Hvilke råvarer er i sæson?
- Hvad er råvarer?
- Hvad er danske råvarer?
- Er fisk kød?
- Hvilke råvarer er i sæson i marts?
- Hvad spiser man om foråret?
- Er olie en råvare?
- Hvad betyder ordet rå?
- Hvilke råvarer er Danmark kendt for?
- Hvilke råvarer er i sæson i februar?
- Hvilke råvarer er i sæson i september?