:

Kan man bruge hvedemel i stedet for majsstivelse?

Camron Hackett
Camron Hackett
2025-07-26 14:24:42
Count answers : 1
0
Ja, du kan sagtens bruge Maizena i stedet for hvedemel. Det kommer helt an på, hvor tyk du vil have sovsen. Som udgangspunkt skal du bruge 3 spsk mel og 3 spsk vand til at jævne en portion sovs til fire personer - det giver en god tyk sovs, der er gaffelvenlig og kan hænge ved kartoflerne. Vil du have en knap så tyk sovs, kan du sagtens bruge en mindre mængde meljævning. Under alle omstændigheder er det altid en god idé at tilsætte jævningen lidt ad gangen, til du har den konsistens, du foretrækker, på sovsen.
Osborne Renner
Osborne Renner
2025-07-26 13:17:18
Count answers : 2
0
Hvis du ikke ønsker at bruge mel, maizena eller majsstivelse i dine retter, kan du alternativt forsøge at jævne den med fløde, flødeost eller cremefraiche. Mange der spiser Low carb bruger også enten guargum, xantangum eller arrowroot. Det er som oftest et mælkeprodukt jeg bruger til jævning, men for rigtig tykning er man nødt til at ofre lidt kulhydrater på stivelsen. Jeg bruger også ind imellem maizena og synes, at det er ubetydeligt i det store billede. Men skal vi have gæster bruger jeg lidt maizena til jævningen. Der skal ikke så meget til, og derfor gør ikke noget ret meget ift. kulhydratindholdet. Hvis jeg laver sovs med fløde, lader jeg den koge ind, evt. jævner jeg med lidt flødeost eller mascarpone. Et andet trick er at lade grøntsager koge med i sovsen og blende den inden servering. Grøntsagerne giver sovsen en tykkere konsistens. Jeg kunne godt finde på at synes, at det var under bagatelgrænsen. Er majsstivelse / maizena Low Carb / Keto, skyldes naturligvis at det kun består af kulhydrat.
Lorena Keeling
Lorena Keeling
2025-07-26 11:37:00
Count answers : 3
0
Majsstivelse er ren stivelse, fremstillet af den indre del af majskerner. Majsstivelse indeholder ikke gluten. Majsstivelse anvendes til maizenagrød og -vælling. Majsstivelse er også god til jævning af retter, hvor man ønsker et blankt udseende, eller ikke ønsker at bruge hvedemel, fx i kagecreme, frugtgrød, saucer og sammenkogte retter.
Nigel Gusikowski
Nigel Gusikowski
2025-07-26 10:15:57
Count answers : 1
0
Man kan jævne sovs med både æggeblommer, kartoffelmel og hvedemel m.m. Sovse og supper kan blandt andet jævnes med æggeblommer eller forskellige typer af mel for at opnå den rette konsistens. Når man jævner med mel, udnytter man stivelsens evne til at ’forklistre’. En sovs, der jævnes med hvedemel, skal altid koge i yderligere tre til fem minutter, efter jævningen er tilsat. Der skal altid bruges kolde væsker til udrøring af melet. Anvend dobbelt så meget væske som mel.