:

Hvad er de fem grundsaucer?

Ruth Bergstrom
Ruth Bergstrom
2025-07-26 11:39:11
Count answers : 2
0
Den, espagnole, tomatsauce, béchamel og sauce hollandaise er de fem grundsaucer i det franske køkken defineret af den franske kok Auguste Escoffier i det 19. århundrede. Velouté er en grundsauce fra det franske køkken. Velouté er fransk for 'fløjlsagtig'. Saucen navngives ofte efter den fond, der er benyttet.
Garland Sipes
Garland Sipes
2025-07-26 10:56:27
Count answers : 1
0
De 5 grundsaucer er Sauce béchamel, Sauce velouté, Sauce espagnole, Sauce tomat og Sauce hollandaise. Disse 5 grundsaucer er basen i alle de saucer du får brug for. Så hvis du lære at laver dem, så er du godt på vej. Hvordan du laver de 5 grundsaucer, og hvad de bruges til kan du læse mere om herunder. Béchamel er en opbagning på smør og mel, hvor du tilsætter mælk til den rette konsistens. Saucen smages til med salt og peber, og du har nu en béchamel. En velouté er en lys roux som tilsættes en hønsebouillon. En sauce espagnole er den vi også kender som den brune sovs. En lækker kraftig tomat sauce er en god base til rigtig mange retter. En hollandaise består af æggeblommer som legeres med lidt vand og citronsaft, og tilsættes klaret smør og smages til med salt og peber.
Conrad Hayes
Conrad Hayes
2025-07-26 09:38:00
Count answers : 3
0
De fem grundsaucer er béchamel, velouté, espagnole, hollandaise og tomatsauce. Bortset fra hollandaise er de alle tyknet med en roux – en blanding af fedt og mel – og fungerer som fundamentet for et utal af afledte saucer. Béchamel er en mild, cremet sauce, der ofte bruges i lasagne, croque monsieur og kartoffelgratin. Velouté betyder "fløjlsagtig" på fransk, og det er præcis, hvad denne sauce er. Espagnole, også kaldet brun sauce, er mere kompleks og fyldig end de andre roux-baserede saucer. Hollandaise er en emulsion lavet af æggeblommer, smør og syre. Tomatsauce er en af de mest udbredte saucer og findes i mange varianter verden over.