Arabica udgør op mod 75-80% af kaffeproduktionen på verdensplan.
Smagen af Arabica er typisk mild og sød.
Især fire kaffesorter er brugt til at blande i Arabicaen: Brasil, der er rund og mild i smagen
Colombia, der er fyldig, kraftig og let syrlig i smagen
Java, der er rig, fyldig og meget intens i smagen
Mocca, der er skarp, syrlig og krydret i smagen
Det giver den bedste kaffe.
Kaffe opbevares nemlig bedst som hele kaffebønner.
Når først du har prøvet at brygge kaffe af friskmalede kaffebønner, er du ikke i tvivl.
Læs her, hvordan du bedst opbevarer dine kaffebønner.
Du kan dog også selv købe en kaffeværn til køkkenet, så kan du male præcis den mængde kaffebønner, du skal bruge, når du skal bruge det.
Derfor kan det være svært at fastslå dén bedste kaffe.
I Danmark elsker vi kaffe, og danskerne ryger direkte ind på tredjepladsen på listen over de mest kaffedrikkende lande i verden.
Fire kopper kaffe i gennemsnit om dagen!
Vidste du, at vi blot er overgået af Finland og Sverige?
Et spørgsmål om (god) smag!
Hvilken kaffe smager bedst?
Herhjemme er den mest populære kaffesort Arabica, der blandt andet er dyrket i Etiopien, Brasilien og Columbia.
Udvalget er enormt, og det kan være en jungle at finde frem til de bedste kaffesorter og kaffebønner for at brygge en god kaffe.
Der findes over 60 forskellige kaffesorter i verden.
Jo ældre kaffen er, desto mindre kuldioxid er der tilbage.
Så når kaffen blomstrer kraftigt, er det et tegn på, at den er helt frisk – og et tegn på en god kaffe.
Når kaffen er frisk, og du hælder varmt vand på, vil den blomstre op.
Det er nærmest helt vulkanagtigt, og du kan se en masse små bobler i kaffegrumset.
Det varme vand gør, at kaffen hurtigt bliver renset for kuldioxid og andre flygtige stoffer.
Faktisk mister kaffebønner allerede sin smag og aroma tre dage efter, at de er ristet.
Så en god idé er derfor, at du brygger kaffen lige efter, at kaffebønnerne er blevet ristet!
Du kan læse mere om bryggemetoder her.
Forførende friskkværnet
Du kan sagtens finde en god kaffe, der er formalet.
Men du mister en del af kaffesmagen så snart, at kaffebønnerne er kværnet, og derfor er den bedste kaffe friskkværnet.
Når først kaffebønnerne er malet, øges overfladearealet, så smag og aroma hurtigt forsvinder.
Det er blandt andet også derfor, at mange supermarkeder har en kaffekværn stående.
Du kan dog også selv købe en kaffeværn til køkkenet, så kan du male præcis den mængde kaffebønner, du skal bruge, når du skal bruge det.
Vi guider dig til at vælge den espressomaskine, der passer bedst til dine behov.
Tag guiden her.