:

Hvad spiser man om foråret?

Bethel Rodriguez
Bethel Rodriguez
2025-08-12 14:39:32
Count answers : 15
0
Jordskokken kan både spises rå og tilberedt, hvilket gør den til en af de lettere grøntsager at arbejde med. Rødbede er flotte i farven, og så er de gode for dig og din krop. Den lille hårde skal med det bløde indre, denne tid på året er det perfekte tidspunkt at hive muslingen i land. Lammekødet får os i forårsstemning, måske det hænger sammen med påsken, der er lige rundt om hjørnet. Porren er en fantastisk smagfuld grøntsag, der tilhører løgfamilien, og porrer kan spises rå i en salat. Stenbiderrogn smager dejligt ovenpå en kartoffelmad eller på sprøde bidder af knækbrød med en blød avocadocreme. Knoldsellerien har en fyldig, mild og sød smag, der passer godt til mange af vinterens retter. Savoykål er med sin smukke grønne farve og mønster i bladene ikke kun en sund spise, men også en dekorativ en af slagsen. Pastinakken er ikke en sart en af slagsen, men kan både dampes, bages og friteres. Persilleroden har en skøn duft af persille, når den bliver tilberedt, og persilleroden er en skøn smagsgiver i simreretten eller god som supplement til kartoflen i din kartoffelmos.
Pietro Deckow
Pietro Deckow
2025-08-04 06:45:39
Count answers : 17
0
Når den første vintergæk titter frem og dagene langsomt bliver lysere og lysere, så stiger forventningens glæde ved tanken om forårets første delikatesser. For mig starter foråret med årets første stenbiderrogn, det er fuldstændig lige som vintergækken, en sand forårsbebuder. Senere følger årets første rabarber, de knasende sprøde danske asparges, de første solmodne danske jordbær, sprøde salater, grønne ærter og nye danske kartofler – smagen af friske råvarer og glæden ved at starte en ny sæson med de skønneste smagsoplevelser. Det er små ting, det er genkendelsens glæde og hvert eneste år, kan de små smagsoplevelser af årets første råvarer gøre mig helt varm af glæde.

Read also

Hvad er friske råvarer?

At vælge råvarer i sæson er en af de bedste måder at nyde friske og smagfulde fødevarer på. Sæsonbes Read More

Hvilke råvarer er i sæson?

Hele året rundt er der danske frugter og grøntsager i sæson. Det er ofte friskere og billigere. Se Read More

Jimmy Kutch
Jimmy Kutch
2025-07-25 02:44:37
Count answers : 15
0
I foråret får vi nye, sprøde gulerødder, der kan bruges til alt fra bløde gulerodsbrud, i en smuk gulerodsrisotto eller sunde gulerodsmuffins. Jeg forbinder også foråret med grønne asparges og nye kartofler, som jeg elsker at kombinere i en dejlig æggekage. Eller de grønne ærter, der kan bruges i en lækker grøn risotto eller til en cremet ærtehummus. Der naturligvis også forårsbebuderen: rabarber! De syrlige stængler, der passer perfekt som et frisk indspark i det søde køkken. Prøv eksempelvis denne rabarberkompot i ovn, der er ufattelig nem at lave.
Kory Steuber
Kory Steuber
2025-07-25 01:52:18
Count answers : 12
0
Om foråret eller efteråret er det godt at spise retter med f.eks. hakkebøfter og rodfrugter som gulerødder og persiller. Om vinteren spiser man meget simreretter eller gryderetter. Om sommeren griller man ofte. Der er nogle retter, der hører sig til årstiden. Det er bedre for miljøet at bruge råvarer, der er i sæson. Hele året rundt når det er forår, sommer, efterår og vinter er der nogle retter, der hører sig til.

Read also

Hvad er råvarer?

Her får du Danmarks store råvareguide. En nem og overskuelig oversigt over alle råvarer, så du nemt Read More

Hvad er danske råvarer?

Hele året rundt er der danske frugter og grøntsager i sæson. Det er ofte friskere og billigere. Grø Read More

Maryse Kuhlman
Maryse Kuhlman
2025-07-25 00:06:29
Count answers : 21
0
I foråret begynder asparges, rabarber og radiser at komme frem. Jeg elsker når en sæson skifter og nye smagsoplevelser kommer til. Egentlig er det jo mad vi har smagt tusinde gange før, men der er bare noget over sæsonens første bakke danske jordbær, grønne ærter eller nye rabarber. Det er f.eks. alt relateret til påsken, f.eks. et indlæg med påskefrokost inspiration, påskkekage, påskesalat, stjerneskud og sildemadder.
Estrella Hane
Estrella Hane
2025-07-25 00:05:17
Count answers : 18
0
Om foråret kan man spise de tidlige forårsplanter. De forårsplanter der stikker næsen op ad jorden i april og maj er fulde af kraft og vitaminer. Her er forskellige opskrifter til en menu af forårets urter. Du kan både lave dem i et køkken, men du kan også finde en bålplads i skoven og lave dem der. Forårsmenu: Forret Hovedret Dessert Drikke

Read also

Hvad er forskellen på råvarer og fødevarer?

Forskellen på råvarer og fødevarer kan ses i Nova-klassifikationen, der inddeler vores mad i fire ka Read More

Er fisk kød?

Fisk, kød, æg og bælgfrugter er godt for dit barns sundhed, da kroppen ikke kan undvære de mange nær Read More