:

Hvad er en blanquette sauce?

Kacie Langosh
Kacie Langosh
2025-08-05 05:01:26
Count answers : 19
0
Sauce blanquette er en klassisk fransk sauce der passer perfekt til fisk og lyst kød, - lavet på æg, smør og bouillon. Lækker fransk sauce lavet på masser af smør, æg og bouillon, – den går perfekt sammen med fisk og lyst kød. Af bouillon bruger jeg fiske bouillon til fiske retter, – og serverer jeg min sauce blanquette til f.eks. kylling, så bruger jeg kyllinge- eller grøntsagsbouillon. Smelt smørret i en gryde og hæld bouillonen ved – sluk for blusset. Blandingen skal have en temperatur på ca. 60 grader. Saucen er nu klar til servering. Ønskes saucen en smule tykkere, kan den hældes tilbage i gryden, og varmes op ved svag varme – under konstant piskning. Der skal ikke meget varme til, så vær hele tiden over den.
Danielle Bechtelar
Danielle Bechtelar
2025-07-24 16:01:01
Count answers : 18
0
Saucen er lettere at kaste sig over end eksempelvis hollandaise, og så egner den sig godt til utrolig mange retter. Brian Mark er køkkenchef på Michelinrestauranten Søllerød Kro, og så vandt han i 2023 det uofficielle verdensmesterskab for kokke, Bocuse d'Or. En af de ting, Brian Mark er specielt anerkendt for, er netop hans saucer, som han har en særlig kærlighed til: "Vi dit liv til sauce, for sauce er essensen i alle køkkener". Brian Mark HansenKøkkenchef, Søllerød Kro Forberedelse: 0 min Tilberedning: 15 min I alt: 15 min Se videoopskrift Print opskrift "Verdens nemmeste og måske mest alsidige sauce". Sådan beskriver Brian Mark sauce blanquette, som han her giver dig sin opskrift på.

Read also

Hvad er de 4 grundsaucer?

Den, espagnole, tomatsauce, béchamel og sauce hollandaise er de fem grundsaucer i det franske køkken Read More

Hvordan laver man en god sovs?

Pandesovs laves bedste fra en pande der er brugt til fx at stege frikadeller, medister, bøffer eller Read More

Ron Cassin
Ron Cassin
2025-07-24 15:02:38
Count answers : 22
0
Sauce blanquette er en traditionel fransk sovs, der på mange måder minder meget om den nok mere kendte bearnaise sauce. Hovedingrediensen er nemlig også smør, æg og lidt eddike, der giver det syrlige modspil til saucen. I en blanquette sauce er der dog også lidt creme fraiche. Sauce blanquette er utrolig nem at lave, for du skal blende den sammen ved hjælp af din stavblender, og det tager ikke lang tid. Du kan kan bruge den franske sauce til fisk, kylling, kalvekød, oksekød og andet.
Alize Bogisich
Alize Bogisich
2025-07-24 12:23:27
Count answers : 19
0
Sauce blanquette er en perfekt fransk opskrift på sauce der blendes sammen og legeres med æg. Denne opskrift på sauce blanquette er nemmere at tilberede uden den skiller. Samtidig er saucen perfekt til mange slags forskellige ingredienser. Det kan være fisk, kalv, kylling og andet fjerkræ eller grøntsager. Saucen er desuden nemmere og mere sikker at lave end en bearnaise og hollandaise sauce, hvis man ikke har prøvet dem. En sauce blanquette laves i starten i to dele. Masser af smør og fond, eventuelt lidt hvidvin varmes op indtil smørret er smeltet. Dernæst blendes æg og andet, hvor smørblandingen hældes i så man i løbet af kort tid har en lækker sauce.

Read also

Hvad er ægte saucer?

Ægte saucer regnes for særligt fornemme og betegnedes tidl. »ægte saucer«. De varme emulgerede sauce Read More

Hvordan gør man en sauce tyk?

Man kan jævne sovs med både æggeblommer, kartoffelmel og hvedemel m.m. Sovse og supper kan blandt an Read More