:

Hvorfor bliver salat brun?

Cathy Vandervort
Cathy Vandervort
2025-08-21 03:49:54
Count answers : 20
0
Hvis ikke man skal bruge et helt hoved, så pil de yderste blade af og brug dem først, for så undgår man at få en skæreflade på salaten, som bliver brun, når den bliver udsat for luftens ilt.
Bertha Murphy
Bertha Murphy
2025-08-15 18:25:23
Count answers : 17
0
Har din salat fået en brun kant, der hvor du skar den, sidst du brugte den, skal du ikke smide den ud. Det skyldes blot iltningen, og der er altså intet i vejen med salaten af den grund.

Read also

Hvor lang tid kan rødkål holde sig efter åbning?

Rødkål passer godt sammen med ingredienser som æbler, appelsiner og valnødder og krydderier som kane Read More

Er rødkål på glas usundt?

Det er supernemt at købe den på glas, hælde den i en gryde og varme op – men det er faktisk også ret Read More

Gregg Skiles
Gregg Skiles
2025-08-07 19:18:03
Count answers : 19
0
Hvorfor selv snitte salat, hvis nogen vil gøre det for dig? Måske fordi færdigpakkede salatblade er brune, rådne eller lugter af klorin! Kun én af testens 62 poser indeholdt E.coli-bakterier, men mængden af uspiselige brune salatblade varierede fra 0,5 pct. til 83 pct. af posernes indhold. Derudover lugtede de fleste salatblandinger grimt af rådne grøntsager.
Donnie Hammes
Donnie Hammes
2025-07-31 09:39:38
Count answers : 15
0
Mike forklarer, at det der i første omgang, får salat til at blive brunt er ethylengas. Ethylengas produceres naturligt af salat og andre planter, når de enten begynder at gå i forfald, eller når planten mener, at den er blevet skadet, så går den også i forfald med det samme. Eksempelvis afgiver æbler ethylengas når de forringes, det er derfor man siger, at et dårligt æble ødelægger hele kassen. For når det forringes, afgiver det dét mere ethylengas, hvilket får den anden frugt til, at modnes hurtigere. Så hvis man beskytter salaten mod eksterne kilder til ethylengas, vil det holde længere. Det skyldes, at når man lægger en blanding af grøntsager sammen i en pose, afgiver de andre grøntsager mere ethylengas end salaten, hvilket gør, at det bliver dårligt hurtigere.

Read also

Hvorfor bliver min salat bitter?

De fleste gartnere vil fortælle dig, at bitter salat er resultatet af sommervarmen; salat er kendt s Read More

Hvad neutraliserer bitter smag?

Bitterheden kan ikke fjernes helt, men lidt citronsaft er en genial måde at balancere det bitre med. Read More

Travon Waelchi
Travon Waelchi
2025-07-19 10:26:02
Count answers : 16
0
På nærbilledet ses at symptomerne er skarpt afgrænsede af bladets nervering. Symptomer Svagt gullige til brunlige, skarpt afgrænsede pletter på bladoversiden. Er forholdene optimale, kan de første symptomer ses allerede 5 dage efter at sporerne er landet. Svampen udvikler sig ofte epidemisk. De mange forskellige dyrkede salattyper som idag findes på markedet er næsten alle sammen modtagelige i større eller mindre grad. Ved temperaturer mellem 10 og 22 gr. C, skal denne vandfilm være tilstede i mindst 3-4 timer.