:

Hvor meget skal man beregne pr. person?

Herminio Reynolds
Herminio Reynolds
2025-07-18 12:53:36
Count answers : 7
0
Et måltid skal som hovedregel bestå af 600-800 g mad pr. person. Forret: 150-250 g Suppe: 2½-3 dl Kartofler, uskrællede: 250 g Pasta, tørret: 75-100 g Pasta, frisk: 125-150 g Nudler: 75-100 g Ris: 70 g Couscous: 75 g Grøntsager: 150 g Salat: 125 g Sauce: 1 dl Kød med ben: 250 g Kød uden ben til steg: 150-200 g Kød uden ben til gryderetter: 100-150 g Hakket kød: 100-125 g Pølser: 150-200 g Spareribs: 750 g Laks: 125-200 g Rødspætte: 200-250 g Rødspættefilet: 125-200 g Dessert: 150-250 g Ost: 50 g pr. person Ovenstående oversigt er et gennemsnit. Du kender dine gæster bedst, så beregn fx mere kød, hvis der er en rigtig kødelsker i selskabet.
Floyd Jacobson
Floyd Jacobson
2025-07-14 03:34:53
Count answers : 2
0
Forretten er et vidt begreb. Det har jeg fået kokken Ann Krohn Jensen til at svare på, så vi undgår sultne gæster. Suppe: 2-2,5 deciliter pr. person. Hummer: En halv hummer pr. person. Diverse forretter: Mindst 150 gram pr. person alt i alt. Kød: 200 gram pr. person. Hvis buffet med tre slags kød, divideres 200 med tre. Fisk: 150-200 gram pr. person. Kartofler: 100 gram pr. person efter de er tilberedte. Typisk vil det være 150 gram før pilning eller skrælning. Pasta: 100 gram pr. person, vejes af, før den koges. Garniture: Salat og grøntsager som tilbehør skal der ca. være mindst 100 gram pr. person. Sauce: 1 deciliter pr. person. Desserten vil man typisk sige, at der skal være mindst 130 til 150 gram pr. person. Is: En stor kugle samt frugt eller lignende. Tærte eller kage: Typisk kun et stykke pr. person med creme fraiche, flødeskum eller creme til. - Når der er et selskab kigger man lige på, hvor mange kvinder der er i forhold til mænd, fortæller Ann Krohn Jensen. - Mænd spiser ofte mere kød, så hvis det for eksempel er en fødselsdag med 30 kvinder, beregner vi kun mellem 150-180 gram kød pr. person. Omvendt hvis det er mænd, så lægger vi lidt til, hvis de skal have kød eller fisk.
Leone Kerluke
Leone Kerluke
2025-07-03 03:42:18
Count answers : 5
0
Hvor mange kartofler pr. person? Du skal regne med ca. 200 gram kartofler pr. person. Det er rå vægt før de er skrællet og tilberedt. Man beregner typisk 7-800 gram mad pr. person i alt. Så serverer du 3 retter, så skal du altså fordele mængden af mad ud på alle 3 retter. Det kan for eksempel være: Forret: 175 gram Hovedret: 500 gram Dessert: 125 gram Ovenstående beregner er en simpel og smart måde til at få et overblik over hvor meget du skal beregne pr. person, uanset om det er kød eller kartofler. Mad pr. person MadVægt Kød (Bøf)200 gram Kød (Hel steg)200 gram Kød (gryderet130 gram Flæskesteg225 gram Pølser175 gram Spareribs750 gram Fisk uden ben160 gram Fisk med ben225 gram Kartofler200 gram Grøntsager150 gram Pasta (tørret)125 gram Frisk pasta150 gram Ris75 gram Sovs1 dl. Kage100 gram Vægten på kød er rå vægt (Altså inden det er tilberedt)
Irwin Fay
Irwin Fay
2025-07-03 00:49:38
Count answers : 3
0
Hvis man skal beregne pr. person, kan man bruge følgende retningslinjer: Kød med ben til steg200 - 300 g, Kød med ben til gryderetter200 - 300 g, Kød med ben til kogning200 - 300 g, Benfrit kød til steg150 - 200 g, Benfrit kød til gryderetter75 - 150 g, Benfrit kød til kogning150 - 200 g, Benfrit kød stegt på pande150 - 200 g, Hakket kød til kødsovs75 - 125 g, Hakket kød til bøf100 - 150 g, Hakket kød til fars afhængigt af fyldstof75 - 125 g, Indmad100 - 175 g, Pølser150 - 200 g, Spareribs750 g. For fjerkræ, kan følgende mængder bruges: And 3000-3500 g til 4 personer, Andebryst 2 stk til 3 personer, Gås 4000-5000 g til 5-6 personer, Høne 1500-2000 g til 4-5 personer, Kylling 1200-1400 g til 3-4 personer, Kyllingefilet uden skind og ben 150 g pr person, Kalkun 2000 g til 4-5 personer, Kalkun 5000-6000 g til 8-10 personer. Fisk kan bruges i følgende mængder: Fisk urenset 400 g, Fisk renset (fileter) 200 g. Grøntsager kan bruges i følgende mængder: Kartofler, uskrællede 150 - 250 g, Kartofler til mos, uskrællet 200 - 300 g, Kartofler - Pommesfrits 200 - 250 g, Grønsager urensede 200 - 300 g, Grønsager rensede 150 - 200 g, Grøn salat 100 g, Blandet salat 150 g, Grønsager til stuvning urensede 150 - 200 g, Grønsager til råsalat urensede 125 g. For ris, nudler og pasta kan følgende mængder bruges: Ris til løse ris og risotto 1 dl, Nudler, æggenudler, tørrede 75 - 100 g, Pasta, frisk 125 - 150 g, Pasta, tørret 75 - 100 g. Diverse andre ingredienser kan bruges i følgende mængder: Cous Cous, rå 75 g, Flødekartofler 250-300 g, Brunede Kartofler 150 g, Rødkål 80 g. For suppe kan følgende mængder bruges: Klar suppe Som forret 3 dl, Klar suppe som hovedret 5 dl, Klar suppe som natmad 4 dl. Grøntsagsfyld pr. 3 dl. klar suppe 200 g, Kød melbollefyld pr. 3 dl. klar suppe 100 g, Sauce 1 dl. Tzatziki 100 g, Mayonnaisedressing 2 del fyld til 1 del dressing. Til morgenmad/buffet kan følgende mængder bruges: Musli 60 g, Cornflakes 60 g, Havregryn 50 g, Mælk 3 dl, Yoghurt 2.5 dl, Blødkogt æg 1 stk, Spejlæg/røræg 2 stk, Franskbrød 2 skiver, Morgenbrød 2 stk, Rugbrød 1 skive, Smør, Ost 2 skiver, Pålæg 2 skiver, Bacon 5-6 skiver, Appelsinjuice/ frisk 3 appelsiner, Kaffe 2 kopper. Til frokost/buffet kan følgende mængder bruges: Rugbrød 2-4 skiver (100-200 g), Franskbrød 1-2 skiver (30-60 g), Smør 45-60 g, Sild 30-50 g, Kogte æg ½ stk, Medister 50 g, Leverpostej 20 g, Frikadeller 2 stk, Pålæg 2 skiver, Rejer 30 g. Til reception kan følgende mængder bruges: Frugt (blandet) 1 stk. Til dessert kan følgende mængder bruges: Jordbær og hindbær, naturel 200-250 g, Melon 200-250 g, Frugt på dåse med lage, henkogt 200 g, Æbler til grød, uskrællet 250 g, Bær til usiet grød 150 g, Saft til grød 2.5 dl, Frugt, tørret til grød 80 g, Flødeis 2.5 dl, Æbleskiver 6 stk, Kransekage 50 g. Til ostebord kan følgende mængder bruges: 4-5 oste 250 g hvis osten er del af et større måltid, 4-5 oste 150 g. Til pølsebord kan følgende mængder bruges: 6-8 slags pølser 250 g, Krydderfedt, Smør, Ristet løg, Remoulade, Peberrodssalat, Sky, Rødbeder, Pickles, Saltagurker, Æggestand, Kapersbær, Løgringe, Karse, Smør 45-60 g, Rugbrød 2-4 skiver (100-200 g), Evt. hvidt brød. Til helstegt pattegris kan følgende mængder bruges: Pattegris slagtet vægt (med hoved, skind og ben) 1000 g, Kartofler til salat renset vægt 300 g, Blandet salat 150 g, Brød 100 g. Til grillhygge/buffet kan følgende mængder bruges: Hel kylling 1600 g til 3 personer, Diverse rent kød 250 g, Kartofler 250 g, Iceberg 50 g, Tomat 0.5 = 50 g, Agurk 50 g, Løse majs 25 g, ærter 25 g, Spire 25 g, Løgringe 10 g, Dressing 50 g, Brød 100 g, Kryddersmør 25 g. Til natmad kan følgende mængder bruges: Tarteletter som natmad 3 stk, Suppe som natmad 4 dl, Grøntsagsfyld pr. 3 dl. klar suppe 200 g, Kød melbollefyld pr. 3 dl. klar suppe 100 g, Pølser 3 stk, Brød 2 stk, Ketchup 20 g, Remulade 20 g, Sennep 20 g, Ristet løg 10 g, Rå løg 10 g, Syltede agurker 20 g. Til sandwich kan følgende mængder bruges: Bolle 1 stk, Flæskesteg/ribbenssteg 100 g.
Hyman Lang
Hyman Lang
2025-07-03 00:03:25
Count answers : 3
0
Som en tommelfingerregel kan du dog beregne følgende mængder pr. person: 2 stykker af hver type pålæg. Ca. 40 g af hver slags ost. Ca. 30 g af hver slags dip (ca. 2 spsk). Beregn cirka derfor 3 små skåle, anretninger eller portioner pr. person. Er det kun en lille snack, du har inviteret til, så beregn cirka 3 håndfulde mad pr. person. Spiser man tapas på den spanske måde, kan det sagtens være noget der gerne tager hele aftenen. Til sådan en aften kan du sagtens servere 6-8 anretninger eller håndfulde pr. person. Vælg gerne 2-3 forskellige varianter og beregn minimum 1 stk pr. pers af hver variant. Beregn ca 2-3 tigerrejer pr. pers, 1 skv. røget fisk eller 1 spsk rilette. Beregn 2-3 stk ost per pers.