:

Hvor meget skal man beregne pr. person?

Era Gutmann
Era Gutmann
2025-08-27 12:13:14
Count answers : 15
0
Som tommelfingerregel kan du regne med følgende mængder pr. voksen: Kød eller fisk: 150-200 g Kartofler, ris eller pasta: 100-125 g Salat og grønt: 100-150 g Brød: 1-2 skiver Dessert: ca. 150 g Ost per person: Som dessert: ca. 75-100 g ost + lidt frugt eller kiks Som mellemret: ca. 50-75 g ost pr. person Osteanretning med flere varianter: i alt ca. 150 g pr. person Suppe per person: Som forret: ca. 2 dl Som hovedret: ca. 3-4 dl + evt. brød til Som natmad: ca. 2-3 dl, gerne med en mild og mættende variant Sauce per person: Som tilbehør til kød eller grønt: ca. 0,5-1 dl pr. person Ved retter hvor saucen er central (fx gryderet): ca. 1-1,5 dl pr. person Beregn 1,5-2 dl is pr. person som del af en dessert og 2,5-3 dl, hvis isen udgør hele desserten. Til børn kan du typisk halvere mængderne. Husk også at tage højde for antallet af retter, gæsternes appetit mm.
Rudolph Crona
Rudolph Crona
2025-08-16 09:04:05
Count answers : 23
0
Hvis du skal have gæster, er noget af det værste, hvis du har lavet for lidt mad. Men det er også både madspild, dyrt og megaærgerligt at stå tilbage med alt for meget mad bagefter. Tendensen går kun én vej. Vi skærer ned på både kød og stivelse og spiser flere grøntsager end nogensinde før. Typisk spiser man mere af det mellemfede og fede kød, fordi der er mere smag i det end i det magre. Man skal beregne mere tilbehør, hvis proteinkilden i et måltid er magert kød eller magre fisk. Alligevel er det dog på sin plads at tilføje, at listen her skal ses som en generel forbrugerguide og ikke som en guide til, hvordan du sammensætter et sundt måltid. I vores store portionsguide længere nede i artiklen har kok og faglærer Thomas Rønsch Toftdahl fra Hotel & Restaurantskolen i København lavet en detaljeret guide, der tager hensyn til, hvilken proteinkilde, fx kød, fisk eller fjerkræ, du vil servere. Fedtmængden i din proteinkilde påvirker nemlig både mængden af protein samt mængden af diverse tilbehør som grøntsager, kartofler, ris og pasta.

Read also

Hvor mange gram karrysalat pr. person?

25 g karrysalat Du skal tage hensyn til dine gæsters smag og appetit Det er nærmest umuligt at lav Read More

Hvilke krydderier er i karry?

En dansk karry kan bestå af gurkemeje, hvid peber, cayennepeber, koriander og muskatblomme med nogle Read More

Asha Simonis
Asha Simonis
2025-08-07 14:10:31
Count answers : 18
0
Hvor meget kød pr. person? For hvert stykke kød tager vi udgangspunkt i, at der serveres til en gennemsnitlig voksen appetit uden en stor mængde tilbehør. Generelt kan man justere mængden op eller ned, afhængigt af hvor meget tilbehør der serveres ved siden af og efter folks appetit. Kødtype Anbefalet mængde pr. voksen Pulled pork 200-250 gram Flæskesteg 250-300 gram Culottesteg 200-250 gram Tatar 150 gram Oksefilet 200-250 gram Lammekølle 200-250 gram Kyllingebryst 150-200 gram Hel kylling 300-400 gram (inkl. ben) Andebryst 200-250 gram Hel and 400-500 gram (inkl. ben) Ribbensteg 250-300 gram Spareribs 300-400 gram Hakkebøf (oksekød) 150-200 gram Skinkesteg 200-250 gram Kamsteg 200-250 gram Okseculotte 200-250 gram Kalveculotte 200-250 gram Lammebov 250-300 gram Pølser (grill eller brunch) 150-200 gram Koteletter (fx svin) 200-250 gram Noter til forskellige kødtyper: Pulled pork: Da det er langtidsstegt og ofte serveres i sandwich, kræver det generelt en lidt større portion, hvis det er hovedmåltidet. Flæskesteg og ribbensteg: Populært til højtider og festlige lejligheder. Typisk vil 250-300 gram pr. voksen dække behovet godt, hvis der er tilbehør som kartofler og rødkål til. Culottesteg og oksefilet: Perfekt til selskaber og middage, hvor det serveres som hovedattraktion. Beregn 200-250 gram pr. person, afhængigt af tilbehør og appetit. Tatar: Som forret kan man beregne ca. 100 gram pr. person, men hvis det er hovedret, er 150 gram passende. Lammekølle og lammebov: Lam er mættende, og 200-250 gram er passende, især hvis man serverer det med salat, kartofler og brød. Kylling og and: For kyllingebryst og andebryst kan man beregne lidt mindre pr. person, da de generelt er magre. For hele fugle skal man tage højde for vægten af ben. Spareribs: Spareribs har mere ben end kød, så en større mængde pr. person (300-400 gram) sikrer, at alle får nok.
Lucienne Harvey
Lucienne Harvey
2025-07-31 11:30:02
Count answers : 20
0
Som tommelfingerregel kan du regne med ca. 75-100 g tørret spaghetti eller pasta pr. voksen. Hvis du bruger frisk pasta, skal du regne med ca. 150 g pr. voksen. Regn desuden med ca. 80 g rå ris pr. person. Mængden afhænger af typen af mad, men her er nogle generelle retningslinjer: Kød kan være 150-200 g pr. voksen Fisk kan være 150-200 g pr. voksen Kartofler kan være 200-250 g pr. voksen Grøntsager kan være 150-200 g pr. voksen Blandet salat kan være 75-125 g pr. voksen Brød kan være 50-75 g pr. voksen Sauce kan være ca. 1 dl pr. voksen Til børn kan du som regel halvere mængden, men det afhænger naturligvis af alder og størrelse. Til en hovedret anbefales det at beregne 150-200 g rå fisk pr. voksen. Til børn er 75-100 g passende. Når du laver en hovedret med kød, er det passende at beregne 150-200 g råt kød pr. voksen. Til børn er 75-100 g ofte nok. Skal kødet bruges i en ret med mange grøntsager, pasta eller ris, kan du nøjes med 100-150 g.

Read also

Hvor meget salat skal man beregne pr. person?

Hvor meget salat skal man beregne pr. person? Som tommelfingerregel kan du regne med, at gæsterne sp Read More

Hvor mange liter sovs til 10 personer?

Sauce: 1 dl Mængde forret pr. person Suppe: 2½-3 dl Et måltid skal som hovedregel bestå af 600-800 Read More

Laury O'Connell
Laury O'Connell
2025-07-29 07:58:13
Count answers : 11
0
Som tommelfingerregel regne med, at gæsterne spiser 6-800 gr. mad pr. person, alt i iberegnet, også brød. Når du tilrettelægger menuen, kan du derfor lægge mængderne sammen og gange op med antal deltagere, så rammer du næppe helt ved siden af.
Herminio Reynolds
Herminio Reynolds
2025-07-18 12:53:36
Count answers : 16
0
Et måltid skal som hovedregel bestå af 600-800 g mad pr. person. Forret: 150-250 g Suppe: 2½-3 dl Kartofler, uskrællede: 250 g Pasta, tørret: 75-100 g Pasta, frisk: 125-150 g Nudler: 75-100 g Ris: 70 g Couscous: 75 g Grøntsager: 150 g Salat: 125 g Sauce: 1 dl Kød med ben: 250 g Kød uden ben til steg: 150-200 g Kød uden ben til gryderetter: 100-150 g Hakket kød: 100-125 g Pølser: 150-200 g Spareribs: 750 g Laks: 125-200 g Rødspætte: 200-250 g Rødspættefilet: 125-200 g Dessert: 150-250 g Ost: 50 g pr. person Ovenstående oversigt er et gennemsnit. Du kender dine gæster bedst, så beregn fx mere kød, hvis der er en rigtig kødelsker i selskabet.

Read also

Hvor mange dage kan hjemmelavet tunsalat holde sig?

En hjemmelavet tunsalat kan holde sig i køleskabet i op til 2-3 dage, hvis den opbevares korrekt i e Read More

Kan man fryse tun salat?

Det kan sagtens lade sig gøre ja, men vi anbefaler det ikke. Tunsalat der er lavet på mayonnaise, yo Read More

Floyd Jacobson
Floyd Jacobson
2025-07-14 03:34:53
Count answers : 15
0
Forretten er et vidt begreb. Det har jeg fået kokken Ann Krohn Jensen til at svare på, så vi undgår sultne gæster. Suppe: 2-2,5 deciliter pr. person. Hummer: En halv hummer pr. person. Diverse forretter: Mindst 150 gram pr. person alt i alt. Kød: 200 gram pr. person. Hvis buffet med tre slags kød, divideres 200 med tre. Fisk: 150-200 gram pr. person. Kartofler: 100 gram pr. person efter de er tilberedte. Typisk vil det være 150 gram før pilning eller skrælning. Pasta: 100 gram pr. person, vejes af, før den koges. Garniture: Salat og grøntsager som tilbehør skal der ca. være mindst 100 gram pr. person. Sauce: 1 deciliter pr. person. Desserten vil man typisk sige, at der skal være mindst 130 til 150 gram pr. person. Is: En stor kugle samt frugt eller lignende. Tærte eller kage: Typisk kun et stykke pr. person med creme fraiche, flødeskum eller creme til. - Når der er et selskab kigger man lige på, hvor mange kvinder der er i forhold til mænd, fortæller Ann Krohn Jensen. - Mænd spiser ofte mere kød, så hvis det for eksempel er en fødselsdag med 30 kvinder, beregner vi kun mellem 150-180 gram kød pr. person. Omvendt hvis det er mænd, så lægger vi lidt til, hvis de skal have kød eller fisk.
Leone Kerluke
Leone Kerluke
2025-07-03 03:42:18
Count answers : 22
0
Hvor mange kartofler pr. person? Du skal regne med ca. 200 gram kartofler pr. person. Det er rå vægt før de er skrællet og tilberedt. Man beregner typisk 7-800 gram mad pr. person i alt. Så serverer du 3 retter, så skal du altså fordele mængden af mad ud på alle 3 retter. Det kan for eksempel være: Forret: 175 gram Hovedret: 500 gram Dessert: 125 gram Ovenstående beregner er en simpel og smart måde til at få et overblik over hvor meget du skal beregne pr. person, uanset om det er kød eller kartofler. Mad pr. person MadVægt Kød (Bøf)200 gram Kød (Hel steg)200 gram Kød (gryderet130 gram Flæskesteg225 gram Pølser175 gram Spareribs750 gram Fisk uden ben160 gram Fisk med ben225 gram Kartofler200 gram Grøntsager150 gram Pasta (tørret)125 gram Frisk pasta150 gram Ris75 gram Sovs1 dl. Kage100 gram Vægten på kød er rå vægt (Altså inden det er tilberedt)

Read also

Kan man lave kold kartoffelsalat dagen før?

Klassisk kold kartoffelsalat er en helt fast del af vores sommermenu og serveres gerne mindst ugentl Read More

Hvilke krydderier er der i karry?

En dansk karry kan bestå af gurkemeje, hvid peber, cayennepeber, koriander og muskatblomme med nogle Read More

Irwin Fay
Irwin Fay
2025-07-03 00:49:38
Count answers : 14
0
Hvis man skal beregne pr. person, kan man bruge følgende retningslinjer: Kød med ben til steg200 - 300 g, Kød med ben til gryderetter200 - 300 g, Kød med ben til kogning200 - 300 g, Benfrit kød til steg150 - 200 g, Benfrit kød til gryderetter75 - 150 g, Benfrit kød til kogning150 - 200 g, Benfrit kød stegt på pande150 - 200 g, Hakket kød til kødsovs75 - 125 g, Hakket kød til bøf100 - 150 g, Hakket kød til fars afhængigt af fyldstof75 - 125 g, Indmad100 - 175 g, Pølser150 - 200 g, Spareribs750 g. For fjerkræ, kan følgende mængder bruges: And 3000-3500 g til 4 personer, Andebryst 2 stk til 3 personer, Gås 4000-5000 g til 5-6 personer, Høne 1500-2000 g til 4-5 personer, Kylling 1200-1400 g til 3-4 personer, Kyllingefilet uden skind og ben 150 g pr person, Kalkun 2000 g til 4-5 personer, Kalkun 5000-6000 g til 8-10 personer. Fisk kan bruges i følgende mængder: Fisk urenset 400 g, Fisk renset (fileter) 200 g. Grøntsager kan bruges i følgende mængder: Kartofler, uskrællede 150 - 250 g, Kartofler til mos, uskrællet 200 - 300 g, Kartofler - Pommesfrits 200 - 250 g, Grønsager urensede 200 - 300 g, Grønsager rensede 150 - 200 g, Grøn salat 100 g, Blandet salat 150 g, Grønsager til stuvning urensede 150 - 200 g, Grønsager til råsalat urensede 125 g. For ris, nudler og pasta kan følgende mængder bruges: Ris til løse ris og risotto 1 dl, Nudler, æggenudler, tørrede 75 - 100 g, Pasta, frisk 125 - 150 g, Pasta, tørret 75 - 100 g. Diverse andre ingredienser kan bruges i følgende mængder: Cous Cous, rå 75 g, Flødekartofler 250-300 g, Brunede Kartofler 150 g, Rødkål 80 g. For suppe kan følgende mængder bruges: Klar suppe Som forret 3 dl, Klar suppe som hovedret 5 dl, Klar suppe som natmad 4 dl. Grøntsagsfyld pr. 3 dl. klar suppe 200 g, Kød melbollefyld pr. 3 dl. klar suppe 100 g, Sauce 1 dl. Tzatziki 100 g, Mayonnaisedressing 2 del fyld til 1 del dressing. Til morgenmad/buffet kan følgende mængder bruges: Musli 60 g, Cornflakes 60 g, Havregryn 50 g, Mælk 3 dl, Yoghurt 2.5 dl, Blødkogt æg 1 stk, Spejlæg/røræg 2 stk, Franskbrød 2 skiver, Morgenbrød 2 stk, Rugbrød 1 skive, Smør, Ost 2 skiver, Pålæg 2 skiver, Bacon 5-6 skiver, Appelsinjuice/ frisk 3 appelsiner, Kaffe 2 kopper. Til frokost/buffet kan følgende mængder bruges: Rugbrød 2-4 skiver (100-200 g), Franskbrød 1-2 skiver (30-60 g), Smør 45-60 g, Sild 30-50 g, Kogte æg ½ stk, Medister 50 g, Leverpostej 20 g, Frikadeller 2 stk, Pålæg 2 skiver, Rejer 30 g. Til reception kan følgende mængder bruges: Frugt (blandet) 1 stk. Til dessert kan følgende mængder bruges: Jordbær og hindbær, naturel 200-250 g, Melon 200-250 g, Frugt på dåse med lage, henkogt 200 g, Æbler til grød, uskrællet 250 g, Bær til usiet grød 150 g, Saft til grød 2.5 dl, Frugt, tørret til grød 80 g, Flødeis 2.5 dl, Æbleskiver 6 stk, Kransekage 50 g. Til ostebord kan følgende mængder bruges: 4-5 oste 250 g hvis osten er del af et større måltid, 4-5 oste 150 g. Til pølsebord kan følgende mængder bruges: 6-8 slags pølser 250 g, Krydderfedt, Smør, Ristet løg, Remoulade, Peberrodssalat, Sky, Rødbeder, Pickles, Saltagurker, Æggestand, Kapersbær, Løgringe, Karse, Smør 45-60 g, Rugbrød 2-4 skiver (100-200 g), Evt. hvidt brød. Til helstegt pattegris kan følgende mængder bruges: Pattegris slagtet vægt (med hoved, skind og ben) 1000 g, Kartofler til salat renset vægt 300 g, Blandet salat 150 g, Brød 100 g. Til grillhygge/buffet kan følgende mængder bruges: Hel kylling 1600 g til 3 personer, Diverse rent kød 250 g, Kartofler 250 g, Iceberg 50 g, Tomat 0.5 = 50 g, Agurk 50 g, Løse majs 25 g, ærter 25 g, Spire 25 g, Løgringe 10 g, Dressing 50 g, Brød 100 g, Kryddersmør 25 g. Til natmad kan følgende mængder bruges: Tarteletter som natmad 3 stk, Suppe som natmad 4 dl, Grøntsagsfyld pr. 3 dl. klar suppe 200 g, Kød melbollefyld pr. 3 dl. klar suppe 100 g, Pølser 3 stk, Brød 2 stk, Ketchup 20 g, Remulade 20 g, Sennep 20 g, Ristet løg 10 g, Rå løg 10 g, Syltede agurker 20 g. Til sandwich kan følgende mængder bruges: Bolle 1 stk, Flæskesteg/ribbenssteg 100 g.
Hyman Lang
Hyman Lang
2025-07-03 00:03:25
Count answers : 23
0
Som en tommelfingerregel kan du dog beregne følgende mængder pr. person: 2 stykker af hver type pålæg. Ca. 40 g af hver slags ost. Ca. 30 g af hver slags dip (ca. 2 spsk). Beregn cirka derfor 3 små skåle, anretninger eller portioner pr. person. Er det kun en lille snack, du har inviteret til, så beregn cirka 3 håndfulde mad pr. person. Spiser man tapas på den spanske måde, kan det sagtens være noget der gerne tager hele aftenen. Til sådan en aften kan du sagtens servere 6-8 anretninger eller håndfulde pr. person. Vælg gerne 2-3 forskellige varianter og beregn minimum 1 stk pr. pers af hver variant. Beregn ca 2-3 tigerrejer pr. pers, 1 skv. røget fisk eller 1 spsk rilette. Beregn 2-3 stk ost per pers.

Read also

Hvor meget sovs til 8 personer?

For at bestemme mængden af sovs til 8 personer, kan vi se på generelle retningslinjer for portioner. Read More

Hvor længe kan hjemmelavet tunsalat holde sig i køleskabet?

Hvis du gerne vil forberede tunsalat til et par dage, så kan du røre en større portion og opbevare i Read More