Hvis man skal beregne pr. person, kan man bruge følgende retningslinjer:
Kød med ben til steg200 - 300 g,
Kød med ben til gryderetter200 - 300 g,
Kød med ben til kogning200 - 300 g,
Benfrit kød til steg150 - 200 g,
Benfrit kød til gryderetter75 - 150 g,
Benfrit kød til kogning150 - 200 g,
Benfrit kød stegt på pande150 - 200 g,
Hakket kød til kødsovs75 - 125 g,
Hakket kød til bøf100 - 150 g,
Hakket kød til fars afhængigt af fyldstof75 - 125 g,
Indmad100 - 175 g,
Pølser150 - 200 g,
Spareribs750 g.
For fjerkræ, kan følgende mængder bruges:
And 3000-3500 g til 4 personer,
Andebryst 2 stk til 3 personer,
Gås 4000-5000 g til 5-6 personer,
Høne 1500-2000 g til 4-5 personer,
Kylling 1200-1400 g til 3-4 personer,
Kyllingefilet uden skind og ben 150 g pr person,
Kalkun 2000 g til 4-5 personer,
Kalkun 5000-6000 g til 8-10 personer.
Fisk kan bruges i følgende mængder:
Fisk urenset 400 g,
Fisk renset (fileter) 200 g.
Grøntsager kan bruges i følgende mængder:
Kartofler, uskrællede 150 - 250 g,
Kartofler til mos, uskrællet 200 - 300 g,
Kartofler - Pommesfrits 200 - 250 g,
Grønsager urensede 200 - 300 g,
Grønsager rensede 150 - 200 g,
Grøn salat 100 g,
Blandet salat 150 g,
Grønsager til stuvning urensede 150 - 200 g,
Grønsager til råsalat urensede 125 g.
For ris, nudler og pasta kan følgende mængder bruges:
Ris til løse ris og risotto 1 dl,
Nudler, æggenudler, tørrede 75 - 100 g,
Pasta, frisk 125 - 150 g,
Pasta, tørret 75 - 100 g.
Diverse andre ingredienser kan bruges i følgende mængder:
Cous Cous, rå 75 g,
Flødekartofler 250-300 g,
Brunede Kartofler 150 g,
Rødkål 80 g.
For suppe kan følgende mængder bruges:
Klar suppe Som forret 3 dl,
Klar suppe som hovedret 5 dl,
Klar suppe som natmad 4 dl.
Grøntsagsfyld pr. 3 dl. klar suppe 200 g,
Kød melbollefyld pr. 3 dl. klar suppe 100 g,
Sauce 1 dl.
Tzatziki 100 g,
Mayonnaisedressing 2 del fyld til 1 del dressing.
Til morgenmad/buffet kan følgende mængder bruges:
Musli 60 g,
Cornflakes 60 g,
Havregryn 50 g,
Mælk 3 dl,
Yoghurt 2.5 dl,
Blødkogt æg 1 stk,
Spejlæg/røræg 2 stk,
Franskbrød 2 skiver,
Morgenbrød 2 stk,
Rugbrød 1 skive,
Smør,
Ost 2 skiver,
Pålæg 2 skiver,
Bacon 5-6 skiver,
Appelsinjuice/ frisk 3 appelsiner,
Kaffe 2 kopper.
Til frokost/buffet kan følgende mængder bruges:
Rugbrød 2-4 skiver (100-200 g),
Franskbrød 1-2 skiver (30-60 g),
Smør 45-60 g,
Sild 30-50 g,
Kogte æg ½ stk,
Medister 50 g,
Leverpostej 20 g,
Frikadeller 2 stk,
Pålæg 2 skiver,
Rejer 30 g.
Til reception kan følgende mængder bruges:
Frugt (blandet) 1 stk.
Til dessert kan følgende mængder bruges:
Jordbær og hindbær, naturel 200-250 g,
Melon 200-250 g,
Frugt på dåse med lage, henkogt 200 g,
Æbler til grød, uskrællet 250 g,
Bær til usiet grød 150 g,
Saft til grød 2.5 dl,
Frugt, tørret til grød 80 g,
Flødeis 2.5 dl,
Æbleskiver 6 stk,
Kransekage 50 g.
Til ostebord kan følgende mængder bruges:
4-5 oste 250 g hvis osten er del af et større måltid,
4-5 oste 150 g.
Til pølsebord kan følgende mængder bruges:
6-8 slags pølser 250 g,
Krydderfedt,
Smør,
Ristet løg,
Remoulade,
Peberrodssalat,
Sky,
Rødbeder,
Pickles,
Saltagurker,
Æggestand,
Kapersbær,
Løgringe,
Karse,
Smør 45-60 g,
Rugbrød 2-4 skiver (100-200 g),
Evt. hvidt brød.
Til helstegt pattegris kan følgende mængder bruges:
Pattegris slagtet vægt (med hoved, skind og ben) 1000 g,
Kartofler til salat renset vægt 300 g,
Blandet salat 150 g,
Brød 100 g.
Til grillhygge/buffet kan følgende mængder bruges:
Hel kylling 1600 g til 3 personer,
Diverse rent kød 250 g,
Kartofler 250 g,
Iceberg 50 g,
Tomat 0.5 = 50 g,
Agurk 50 g,
Løse majs 25 g,
ærter 25 g,
Spire 25 g,
Løgringe 10 g,
Dressing 50 g,
Brød 100 g,
Kryddersmør 25 g.
Til natmad kan følgende mængder bruges:
Tarteletter som natmad 3 stk,
Suppe som natmad 4 dl,
Grøntsagsfyld pr. 3 dl. klar suppe 200 g,
Kød melbollefyld pr. 3 dl. klar suppe 100 g,
Pølser 3 stk,
Brød 2 stk,
Ketchup 20 g,
Remulade 20 g,
Sennep 20 g,
Ristet løg 10 g,
Rå løg 10 g,
Syltede agurker 20 g.
Til sandwich kan følgende mængder bruges:
Bolle 1 stk,
Flæskesteg/ribbenssteg 100 g.