:

Hvor meget sovs til 8 personer?

Marjorie Hauck
Marjorie Hauck
2025-07-08 18:19:38
Count answers : 3
0
Sovs1 dl. Man beregner typisk 7-800 gram mad pr. person i alt. Hvor mange kartofler pr. person? Du skal regne med ca. 200 gram kartofler pr. person. Der skal være nok mad Mit bedste råd, er at sørge for der er mad nok. Er du i tvivl, så lav lidt ekstra. De fleste ting kan bruges dagen efter, og ofte er der også noget der kan fryses. Man vil ikke være vært for den fest, hvor folk snakker om at der ikke var mad nok! Når man beregner hvor meget mad man skal bruge, er det ud fra en masse tommelfingerregler. Der er nemlig en masse faktorer, som kun du kender og skal have med i din beregning. Hvor mange retter vil du servere? Man beregner typisk 7-800 gram mad pr. person i alt. Så serverer du 3 retter, så skal du altså fordele mængden af mad ud på alle 3 retter. Det kan for eksempel være: Forret: 175 gram Hovedret: 500 gram Dessert: 125 gram Hvad er det for nogle gæster Dette er heller ikke helt ligegyldigt. Uden at skal generalisere, så er der bare nogle typer der spiser mere end andre. Der er unægtelig forskel på om man holder en herrefest for det lokale murerlaug, eller har inviteret datterens veninder over til mad? Så her må man selv trække lidt fra eller ligge lidt til. Har du nogle spørgsmål eller et godt råd du vil dele med os andre, så skriv en kommentar herunder. MadVægt Kød (Bøf)200 gram Kød (Hel steg)200 gram Kød (gryderet130 gram Flæskesteg225 gram Pølser175 gram Spareribs750 gram Fisk uden ben160 gram Fisk med ben225 gram Kartofler200 gram Grøntsager150 gram Pasta (tørret)125 gram Frisk pasta150 gram Ris75 gram Sovs1 dl. Kage100 gram Når man skal have gæster, så kan det være svært at beregne hvor meget kød, kartofler og grøntsager man skal beregne pr. person. Men jeg har gjort det nemt for dig. Du skal blot taste hvor mange personer/gæster du får og hvad du vil servere. Mad mængde beregner Vægten på kød er rå vægt (Altså inden det er tilberedt) Ovenstående beregner er en simpel og smart måde til at få et overblik over hvor meget du skal beregne pr. person, uanset om det er kød eller kartofler. Mad til juleaften Skal du stå for middagen juleaften i år, så brug disse tal som et udgangspunkt. Lige præcis juleaften er det ok at have lidt rester til dagen efter. Mad pr. person Sovs1 dl. er skillet til 8 personer: 8 dl.
Raul Connelly
Raul Connelly
2025-07-08 15:13:16
Count answers : 4
0
En flæskesteg på cirka 1,2-1,4 kilo giver sovs til cirka 4 personer. Brug altid stegefedtet, frem for andet fedtstof, da du vil opnå mest mulig smag i saucen i sidste ende. Blandingsforhold er ca. 1 spsk. mel til 1 spsk. vand. Jævning med mel og vand - hvis du mangler mælk Hvis du ikke har mælk (eller ikke ønsker at bruge mælk) kan saucen jævnes med vand. Den klassiske flæskestegssovs begynder med skyen fra stegen. Sovsens hemmelighed – en god jævning For at få den rette konsistens skal du jævne sovsen korrekt. Tilsæt lidt meljævning eller majsstivelse og lad det simre roligt. Smør og mel danner basen, der langsomt røres op med mælk eller bouillon for at skabe en blød og rund smag, der passer perfekt til stegen. Vores opskrift på opbagt flæskestegssovs giver en mere fyldig og cremet smag. Prøv begge varianter og find din favorit!
Maxine Hodkiewicz
Maxine Hodkiewicz
2025-07-08 12:38:27
Count answers : 2
0
For at bestemme mængden af sovs til 8 personer, kan vi se på generelle retningslinjer for portioner. En almindelig portionsstørrelse for sovs er 1 dl per person. For 8 personer ville det være 8 dl sovs. Alternativt kan man forestille sig, at sovsen skal serveres som en del af en større ret, hvor størrelsen af portionen afhænger af, hvad der serveres til. I denne tekst findes dog ingen specifikke oplysninger om, hvor meget sovs til 8 personer.