:

Kan man spise pasta 2 dage efter?

Charles Eichmann
Charles Eichmann
2025-07-20 19:32:33
Count answers : 3
0
Pasta er et tørt produkt og kan derfor holde i flere år. Så længe du sørger for lufttæt indpakning. Du skal dog være mere opmærksom på datoen, hvis du køber frisk pasta, da det indeholder væske og derfor holder kortere tid. Anmærkning som ”mindst holdbar til” eller ”bedst før” betyder, at maden ofte godt kan holde sig længere end datoen. Når datoen overskrides skal du altså selv vurdere, om maden er for gammel. Lugt til maden, se på maden. Er der intet, der tyder på, at det er for gammelt, kan du roligt spise det. Sørg for at pakke maden godt ind i en lufttæt beholder eller frysepose. Når ilttilførslen mindskes, holder maden længere.
Nick Fay
Nick Fay
2025-07-20 18:36:53
Count answers : 2
0
Kogt pasta: 5 dage Kogt pasta: 5 dage Madrester egentlig kan holde sig. Husk rene hænder, skåle og redskaber - dette gælder både ved madlavningen og bagefter, når rester gemmes Der må max være 4-5 grader i køleskabet Tag kun den portion, du skal bruge fra resterne. Gryderne må ikke komme ind og ud af køleskabet flere gange. Pas på frisk pynt på retten. Tilberedt mad og friske råvarer som for eksempel krydderurter skal holdes adskilt, når de gemmes. Brug sanserne. Hvis resterne lugter, smager eller ser suspekt ud, skal du ikke spise dem.
Marietta Simonis
Marietta Simonis
2025-07-20 17:40:18
Count answers : 3
0
Hvis du vil gemme ris og pasta, er den hurtige nedkøling derfor vigtig, så kan du dagen efter spise resterne kolde i for eksempel en pastasalat. Hvis resterne skal bruges i en varm ret, skal de genopvarmes til over 75 grader, fordi bakterierne vokser mest mellem 15 og 50 grader. I Schweiz døde i 1997 en 17-årig dreng af leversvigt efter at have spist genopvarmet pasta, som ikke havde været kølet ned. I 2009 i Belgien døde en 7-årig pige. Hun havde spist pastasalat, der havde været gemt i køleskabet fra lørdag til mandag.
Aimee Abbott
Aimee Abbott
2025-07-20 17:18:05
Count answers : 1
0
Pasta kan holde sig op til 1 år efter bedst før-datoen, når det opbevares på et tørt sted i lufttæt emballage. Derfor kan man spise pasta 2 dage efter bedst før-datoen, hvis den er opbevaret korrekt. Det vigtigste er, at pastaen opbevares tørt og lufttæt, så den ikke dårlig bliver.
Karley Sanford
Karley Sanford
2025-07-20 15:54:00
Count answers : 6
0
Pasta og ris kan sagtens holde sig efter bedst før-datoen. Tørrede pasta som penne, spaghetti og lasagneplader kan sagtens holde sig efter bedst før-datoen. Det følger så, at pasta har længere holdbarhed end blot 2 dage efter bedst før-dato.