:

Hvordan laver man grønne bønner?

Ena Legros
Ena Legros
2025-07-20 15:13:24
Count answers : 4
0
Nip enderne af bønnerne, hvis de er friske. Bring en gryde med letsaltet vand i kog og kom bønnerne i. Lad bønnerne koge i ca. 2-­3 minutter, hæld derefter vandet fra gennem en si. Skyl bønnerne med iskoldt vand og lad dem dryppe af.
Jaycee Will
Jaycee Will
2025-07-20 15:04:12
Count answers : 7
0
Hæld vand på panden, så bunden er dækket af et par centimeter vand. Sæt panden på blusset, og bring vandet i kog. Forbered bønnerne imens. Nip enderne af de grønne bønner. Salt vandet i panden, og tilsæt bønnerne. Kog i ca. 3 minutter. Hæld vandet fra panden, og brug lidt køkkenrulle til at duppe panden helt tør for væske. Sæt panden tilbage på blusset ved høj varme, og steg dem i 2 minutter, til de har taget lidt farve. Skru ned på middellav varme, og tilsæt smør. Steg de grønne bønner i yderligere 1-2 minutter, til bønnerne er møre. Krydr med salt og peber - så er de smørstegte grønne bønner klar til servering.
Brandy Hauck
Brandy Hauck
2025-07-20 13:40:03
Count answers : 7
0
Nip stilken af bønnerne. Bring en gryde med vand og godt med groft salt i kog. Når det spilkoger, lægger du bønnerne i vandet og lægger låg på. Vandet taber lidt af pusten, men koger igen efter 1 minuts tid. Lad bønnerne ligge i det kogende vand i 3-4 minutter, tag dem op med en hulske og læg dem i isvand med det samme for at standse kogningen. Lad dem dryppe godt af.
Tate Lueilwitz
Tate Lueilwitz
2025-07-20 13:23:27
Count answers : 2
0
Grønne bønner med hvidløg og mandler er superlækkert og superenkelt tilbehør, hvor du får masser af fibre og fylde og mæthed for pengene. Optø bønnerne hvis de er frosne, nip enderne af hvis de er friske. Riv hvidløget fint. Opvarm olivenolie på en pande og tilsæt bønner og hvidløg og sauter ved middel varme i et par minutter. Tilsæt sesamolie, balsamico og evt. sødning og sauter til bønnerne begynder at blive møre, de skal stadig have bid. Krydr med havsalt og friskkværnet peber. Drys mandlerne over ved servering. Grønne bønner stegt i hvidløg er bare altid godt og det tager ikke mange minutter at lave. Denne opskrift får et ekstra pift fra lidt sesamolie og balsamico og det er altså virkelig godt.
Triston Hills
Triston Hills
2025-07-20 12:35:16
Count answers : 3
0
Friske bønner: De skal for en sikkerheds skyld koges inden, du kaster dem på panden pga. lektiner, da de ellers vil være giftige for nogle mennesker. Frosne bønner: De er blevet blancheret inden frost, så dem kan du svitse direkte på panden til opskriften her. Kog dem 4-7 minutter i letsaltet vand afhængig af størrelse og afdryp godt, inden du kommer dem på panden. Varm panden op til jævn varme og kom de grønne bønner på panden. Steg dem under omrøring til de tager lidt farve - ca. 6-8 minutter. De skal ikke blive brune eller miste sprødheden for meget, men de skal blive møre. Tilsæt hvidløg og steg det med i ca. 1 minut. Tilsæt bacon, mandler og smag til med æbleeddike, salt og peber. Server straks.